Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

περ.ΔΙΑΒΑΖΩ,τ.519, Ιούνιος 2011

Ύστερα από 35 χρόνια κυκλοφορίας, το Διαβάζω, όπως ανακοινώθηκε στην τελετή των βραβείων, περνάει σε μια νέα επιχειρηματική εποχή. Σε μια δύσκολη περίοδο, το περιοδικό ετοιμάζει ένα στρατηγικό πλάνο για τις επόμενες ημέρες. «Μια θετική είδηση μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα», όπως είπαν αρκετοί τη βραδιά των βραβείων.



Λογοτεχνικά Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2011

– Τελετή & ψηφοφορίες Στο τεύχος θα βρείτε αναλυτικό ρεπορτάζ από τη βραδιά της τελετής απονομής των βραβείων: ποιοι βραβεύτηκαν, τι δήλωσαν οι βραβευμένοι… Επίσης, δημοσιεύονται αναλυτικά οι πίνακες με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν όλα τα υποψήφια βιβλία.



Αφιέρωμα:

Ευγένιος Τριβιζάς Αν υπάρχει ένας παραμυθάς που άλλαξε την πορεία των βιβλίων για παιδιά, τα τελευταία χρόνια, αυτός είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς. Τα βιβλία του, μια τομή στο λόγο, τη φαντασία, την ευαισθησία και την αγάπη, κατέκτησαν και τους μεγάλους. Διεθνώς αναγνωρισμένος, παραμένει ένας εργάτης της γραφής. Επιμέλεια αφιερώματος: Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Γράφουν ακόμη: Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Άρης Τσοκώνας, Μένη Κανατσούλη, Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, Μαρίζα Ντεκάστρο, Αλεξάνδρα Ζερβού.



Συνέντευξη

Ο Αλγερινός Μπουαλέμ Σανσάλ αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση συγγραφέα που οι αντιξοότητες ενίσχυσαν το φρόνημά του αντί να το αποθαρρύνουν. Καλεσμένος στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στον Σωκράτη Καμπουρόπουλο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ο Γερμανός μουτζαχεντίν στα ελληνικά (εκδόσεις Πόλις, 2010).



Κριτικές παρουσιάσεις

Ο Γιώργος Ν. Περαντωνάκης γράφει για τον Βασίλη Αλεξάκη (Η πρώτη λέξη), ο Χρίστος Παπαγεωργίου για τον Γιώργο Συμπάρδη (Υπόσχεση γάμου), η Αλεξάνδρα Σαμοθράκη για τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο (Ιστορίες της Λίμνης), κ.ά.



Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, της χολής και της σχόλης, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, comics, ο περιοδεύων, κριτικογραφία, ευπώλητα, βιβλιοθήκες, βιβλιοπαρουσιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.