Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Κατάργηση δικαιώματος συνταξιούχων ΝΑΤ σε μειωμένα ακτοπλοικά εισιτήρια


 

 
Με επιστολή-διαμαρτυρία η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου απευθυνόμενη στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρει:
 
"Λάβαμε γνώση της με αριθμό 3324.1/01/13 Υπουργικής Απόφασης με δική σας υπογραφή  (ΦΕΚ 1728, 15 Ιούλη 2013), για καθορισμό υποχρεώσεων υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ – Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα πλοία. Στον πίνακα 1, όπου αναφέρονται οι κατηγορίες προσώπων που δικαιούνται έκπτωση στους ναύλους, παραλείπονται ολοκληρωτικά οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

            Σε μια περίοδο που οι συντάξεις μας έχουν υποστεί μείωση έως και 50%, που η ιατροφαρμακευτική κάλυψή μας συνεχώς μειώνεται, που νοσοκομεία και άλλες υποδομές Υγείας καταργούνται και τόσα άλλα βάρη που φορτώνετε στις λαϊκές οικογένειες, σκεφτήκατε άραγε κ. Υπουργέ πόσες μετακινήσεις χρειάζονται κυρίως από τα νησιά προς το κέντρο αλλά και μεταξύ των νησιών να γίνουν από συνταξιούχους για λόγους Υγείας;

Αντί, λοιπόν, να δείτε με συμπάθεια τα προβλήματα αυτών που συνέβαλαν στην γιγάντωση της 1ης ναυτιλίας του κόσμου, εσείς καταργείτε και αυτό το ελάχιστο 50% της έκπτωσης που είχαμε στα πανάκριβα ναύλα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που προ ολίγων ημερών φροντίσατε να τα αυξήσετε ακόμα περισσότερο!

Θεωρούμε ότι εξαίρεσή μας είναι άδικη και σας καλούμε να αναθεωρήσετε την σχετική απόφασή σας, επανεντάσσοντας τους συνταξιούχους του ΝΑΤ στις κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται μειωμένα εισιτήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.