Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Συριανή γλυκιά τυρόπιτα

Για την τυρόπιτα αυτή, που είχα τη χαρά να γευτώ τις ημέρες του Πάσχα, χρειάζεται κυρίως ντόπια ανάλατη μυζήθρα, που οι συριανές νοικοκυρές προμηθεύονται από τον τοπικό συνεταιρισμό. Πρόκειται για εποχικό τυρί, με μικρό εύρος παραγωγής, για αυτό και η παρασκευή της συγκεκριμένης τυρόπιτας αποτελεί γεγονός. Τη συνταγή μας παραχώρησε η κ. Ρένα Καλογεράκη από την Άνω Σύρο, παρόλο που δεν ήταν αυτή που μας παραχώρησε και την πίτα….
Υλικά:
12 αυγά
1 πακέτο ζάχαρη
1 κεφάλι ντόπια ανάλατη μυζήθρα (περίπου1 κιλό)
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας μέλι
Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με μίξερ, ώσπου αυτά γίνουν ένα μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μέσα σε αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1,5 ώρα.

Βασιλική Νάκου

http://ecoanemos.wordpress.com/2011/06/21/%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b9%ce%ac-%cf%84%cf%85%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1/#more-4115

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.