Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Η Σύρος, μια μεγάλη αγκαλιά

 

Η ιδέα προέκυψε όταν δύο αγαπημένοι μας εθελοντές μας κάλεσαν στο νησί τους!
 
«Να πάρετε όσο περισσότερα παιδιά μπορείτε και να έρθετε! Για εμάς θα είσαστε η καλύτερη παρέα!» μας είπαν.
 
Σε συνεννόηση μαζί τους αρχίσαμε να κινητοποιούμε την τοπική κοινωνία!
 
Όλοι μα όλοι όσοι ρωτήθηκαν μας απάντησαν θετικά δηλώνοντας προθυμία να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια! Ο Αθλητικός Όμιλος ΦΟΙΝΙΚΑΣ έβαλε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο φούρνος το ψωμί, ο μανάβης τα φρούτα κ.τ.λ.
 
Ξεκινήσαμε με 14 παιδιά μας, από 2 έως 10 ετών, και, 5 παιδαγωγούς! Το ταξίδι μας ανήσυχο αφού φύσαγε αρκετά και το καράβι μας χόρευε ξέφρενο πάνω στο κύμα! Ευτυχώς όμως μετά από 4 ώρες φτάσαμε! Εκεί μας περίμεναν οι φίλοι μας (οι εθελοντές μας) αλλά όχι μόνοι τους. Είχαν φέρει κι άλλους φίλους! Όλοι τους έτρεξαν να μας βοηθήσουν να κατεβάσουμε τις αποσκευές μας από το καράβι! Μετά επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν και φτάσαμε στην όμορφη Ποσειδωνία! Εκεί πραγματικά χορτάσαμε αγκαλιές και καλωσορίσματα! Από τότε ξεκίνησαν για εμάς οι πολύτιμες στιγμές της αγκαλιάς! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν στο θέαμα της θάλασσας ακριβώς 5 βήματα κάτω από τα δωμάτια που θα κοιμόμασταν!
 
Ακολούθησαν μαγικές στιγμές με πολύωρο παιχνίδι στη θάλασσα, με συμμετοχή των παιδιών σε αγώνες βόλεϊ, επίσκεψη στον ιππικό όμιλο, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης από μία καινούρια μας φίλη παιδαγωγό και άλλα πολλά!
 
Κάπως έτσι κύλισαν οι μέρες ώσπου έφτασε η μέρα που έπρεπε να ξαναμπούμε στο καράβι και να επιστρέψουμε στη βάση μας! «Εις το επανιδείν» ήταν η φράση που στόλισε την επιγραφή λήξης των διακοπών στη Σύρο και αυτή θα κρατήσουμε στην καρδιά μας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα ξαναδούμε τους καινούριους μας φίλους σ’ αυτό τον πανέμορφο προορισμό!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.