Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γιάννης Δεκαβάλλας :Θλίβομαι για την κατάρρευση των δήμων


Ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης  Γιάννης Δεκαβάλλας, με αφορμή την ψήφιση του Γ΄ Μνημονίου και του Εθνικού Προϋπολογισμού για το 2013 και ειδικότερα σε ότι προβλέπουν οι προαναφερόμενοι νόμοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προέβη μετά και την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11/11, στην παρακάτω δήλωση:

 
«Αν είχε συνέλθει η Βουλή με μοναδικό σκοπό να διαλύσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, να απαξιώσει και να ευτελίσει το θεσμό του δημάρχου δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν πιο ιδανικό νόμο. Το πιο έντιμο θα είναι να ορίσουν και 325 υπαλλήλους στη θέση των δημάρχων για να διοικούν τους δήμους.

Είχα ζητήσει, να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι νησιωτικοί δήμοι όπως εξαιρέθηκαν  από την απαγόρευση των προσλήψεων, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσουν, αλλά δεν εισακούστηκα. Θλίβομαι για την κατάρρευση των δήμων, θα την ‘’πληρώσει’’ ακόμα περισσότερο η κοινωνία. Σε άλλες περιπτώσεις άμεσα και σε άλλες μακροπρόθεσμα.

Τέλος, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι με το νόμο που ψηφίστηκε επιχειρείται πέρα από τις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία, η εδραίωση της ανισότητας και μεταξύ των αιρετών. Οι ευγενείς από τη μια πλευρά, και οι πληβείοι από την άλλη.

Ήδη δεκάδες δήμαρχοι προτείνουν προς την Κ.Ε.Δ.Ε. την ομαδική υποβολή παραιτήσεων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Υπάρχει μεγάλη περίσκεψη αλλά και αγανάκτηση στον κόσμο της Αυτοδιοίκησης. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.