Σύντομα, η νέα δραστηριότητα της Μάγιας Τσόκλη θα είναι η παραγωγή μπύρας! Μάλιστα, ακούσατε σωστά. Η παρουσιάστρια του "Ταξιδεύοντας" ανοίγει στην Τήνο μικροζυθοποιΐα, της οποίας η λειτουργία προγραμματίζεται για τις αρχές του 2013.Η παρουσιάστρια έγραψε πριν από λίγο στο facebook: "Μία νέα μικροζυθοποιΐα ετοιμάζεται στην Τήνο... Γεννητούρια θα 'χουμε, με το καλό, στην αρχή του νέου έτους"! Από κάτω, οι ηλεκτρονικοί της φίλοι άρχισαν να της δίνουν ευχές για το νέο της επιχειρηματικό εγχείρημα.
Bασικός μέτοχος της επιχειρηματικής αυτής κίνησης είναι ο σύντροφος της Μάγιας Τσόκλη, Αλέξανδρος Κουρής.
"Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μας, αλλά αποφασίσαμε να την κάνουμε πραγματικότητα τον περσινό χειμώνα. Ένα Σαββατοκύριακο, χιόνιζε θυμάμαι, ήμασταν με τη Μάγια στην Τήνο και το φίλο μας καθηγητή στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Φίλιππο Παπαδόπουλο. Το συζητήσαμε και σταδιακά αποφασίσαμε ότι η ιδέα έπρεπε να γίνει πραγματικότητα. Έτσι άρχισαν όλα...", λέει ο Αλέξανδρος Κουρής.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» τρέφει μεγάλη αγάπη για
το νησί, καθώς ο πατέρας της, Κώστας Τσόκλης, εγκαταστάθηκε στον Κάμπο της
Τήνου, όπου άνοιξε το Μουσείο
Τσόκλη. Η κ. Τσόκλη, λοιπόν, σχεδιάζει στις αρχές του 2013 να ανοίξει εργοστάσιο μπύρας, σε ένα κτίριο 3 χιλιόμετρα από τη χώρα της
Τήνου, όπου παλιά στεγαζόταν η ταβέρνα «Ροδιά». Ωστόσο, το ερώτημα που γεννάται στους κατοίκους του νησιού αλλά και σε όσους πρωτάκουσαν την ειδήση είναι από πότε η
Τήνος διαθέτει κριθάρι, ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας. Έτσι, η
Μάγια Τσόκλη σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως από την
Τήνο θα προέρχεται μόνο ο λικίσκος, ενώ το κριθάρι θα έρχεται από αλλού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.