Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΣΥΡΑΣ Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια !

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
η ομοβροντία νέων μέτρων που εκτοξεύει καθημερινά   η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας , προδιαγράφει βαρυχειμωνιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. 
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι παίρνουν    τα πρώτα «ραβασάκια» του κεφαλικού φόρου. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ, μειώσεις μισθών, νέο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή – κούρεμα των ομολόγων, παράδοση στο κεφάλαιο των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Η «εκλογίκευση του Κράτους» που εφαρμόζουν κυβέρνηση – τρόικα –  πλουτοκρατία ( με την άμεση στήριξη  ΝΔ και ΛΑΟΣ)  σημαίνει νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και φάρμακα -   σχολεία που ανοίγουν χωρίς βιβλία και δασκάλους. Την ίδια στιγμή επιτίθενται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), στις επικουρικές συντάξεις, στις όποιες προνοιακές παροχές έχουν απομείνει, στα επιδόματα, ενώ οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται καθημερινά με την επίσημη στατιστική να καταγράφει 800.000 ανέργους τον περασμένο Ιούνη. Στη Σύρα η ανεργία θερίζει, οι εργάτες του ΝΕΩΡΙΟΥ πληρώνονται ψίχουλα «έναντι» ενώ οι εφοπλιστές επιδοτούνται για να χτίσουν πλοία στην Κίνα.
Για το λαό δυο δρόμοι ανοίγονται : Ο δρόμος της εξαθλίωσης από την μια και ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, και όχι μόνο της κυβέρνησης, από την άλλη.
Η επιλογή του δρόμου του αγώνα είναι αναγκαία για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των λαϊκών στρωμάτων!
Το ΠΑΜΕ καλεί τα ΔΣ των συνδικάτων να οργανώσουν ολοκληρωμένη συζήτηση και να πάρουν θέση. Να πάρουν απόφαση καταδίκης των μέτρων, αλλά κυρίως να σχεδιάσουν την οργάνωση της πάλης, της αντίστασης. Να οργανώσουν συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις παντού. Να αποφασίσουν οι ίδιοι οι  εργαζόμενοι την μορφή του αγώνα  με πρώτο βήμα  νέα 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη και άμεση κλιμάκωση στην συνέχεια !
Με πρωτοβουλία των συνδικάτων και γενικές συνελεύσεις να οργανωθεί συλλογική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλουν τα τσιράκια του κεφαλαίου !
 Όπου ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός υπονομεύει ανοιχτά την αντίσταση να στηθούν επιτροπές αγώνα! Μαζικά,  εργαζόμενοι και  άνεργοι με τα συνδικάτα να επιστρέψουμε  τα εντάλματα στους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης!
Κανένα σπίτι και μικρομάγαζο χωρίς ρεύμα επειδή δεν πλήρωσε το χαράτσι !
Σε κάθε χώρο δουλειάς, να δηλώσουμε όλοι ότι δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε !  Να  απαιτήσουμε  να μην τολμήσουν να επιβάλουν μέτρα για τη στάση μας αυτή. Να απαιτήσουμε  να παρθούν πίσω μέτρα και  χαράτσια.! να στηριχτούν οι   άνεργοι, και οι  απλήρωτοι εργάτες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης. Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.