Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Xωρίς καμιά υποστήριξη μένουν πια τα AMEA

    Σχεδόν χωρίς καμιά υποστήριξη μένουν πια τα άτομα με αναπηρίες και ειδ. εκπαιδευτικές ανάγκες. Το Προσχέδιο Νόμου για την Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης προβλέπει το κλείσμο των ΚΕΔΔΥ και  αυτοδικαίως τη μεταφορά των υπηρεσιών στο αυτοτελές Γραφείο Στήριξης Εκπαιδευτικού Έργου της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. 
   Πρόκειται στην ουσία για κατάργησή τους και, όπως και στην περίπτωση των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, τα ΑμεΑ και ΑμεΕΕΑ θα εξυπηρετούνται ή μάλλον θα ταλαιπωρούνται από τις Υπηρεσίες του Τμήματος Στήριξης Εκπαιδευτικού Έργου. Όπως και με το Σχ. Νόμου για τη μεταφορά των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στα Νοσοκομεία, έτσι και στο Προσχέδιο Νόμου για το Νέο Σχολείο τα ΑμεΑ είναι στην αφάνεια!!!

    Ως Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ και ΑμεΕΕΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ"εκφράζουμε τις ανησυχίες και την έντονη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα απομονώνει ακόμη περισσότερο τα άτομα με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Καλούμε την κ. Υπουργό να επανεξετάσει το άρθρο 22 του εν λόγω Προσχεδίου, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της πρόσβασης των ΑμεΑ στις υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΕΔΔΥ.

 http://esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=14390:poseepea-epistoli-stin-ip-paideias-gia-ta-ipo-katargisi-keddi

--
"ΔΙΚΑΙΩΜΑ"
Σύλλογος Στήριξης Α.με.Α. και Α.με.Ε.Ε.Α. Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.