Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων : Για την οργανωμένη άρνηση πληρωμών

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

            Όλοι βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, μιας κρίσης που την πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και γενικά όλα τα λαϊκά στρώματα. Το τρομακτικά αντιδραστικό μπλοκ που έχει διαμορφωθεί (κυβέρνηση – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ - ΕΕ) επιχειρεί και έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να τσακίσει κατακτήσεις δεκαετιών για τους εργαζομένους. Οι μισθοί μας έχουν μειωθεί, η ακρίβεια έχει χτυπήσει την καθημερινότητά μας, η δημόσια πρόνοια έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα και η εκπαίδευση περνά μια τραγική χρονιά με κακοπληρωμένους δασκάλους που αναζητούν τρόπους να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες και με ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό.
            Αυτά όμως είναι μόνο η αρχή! Κάθε μέτρο, κάθε χαράτσι, κάθε χτύπημα για τους εργαζόμενους συνοδεύεται από καινούργια τρομο-φιλολογία για νέα μέτρα! Οι θυσίες μας δεν έχουν τέλος αλλά ούτε αντίκρισμα! Ως εδώ! Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες στην αποστολή των φορο-χαρατσιών εισοδήματος μέσω των εφοριών, και στην επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τα νέα αυτά χαράτσια πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούν απλά να τα πληρώσουν.
            Η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καλεί όλα τα μέλη της, να μαζέψουν οργανωμένα τα φορο-χαράτσια και να τα καταθέσουμε μαζικά σαν σωματείο στην εφορία της Σύρου με την ένδειξη ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.! Δεν πληρώνουμε για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, δεν πληρώνουμε για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, δεν πληρώνουμε την κρίση τους. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για όλες τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά και κίνηση αλληλεγγύης για όσους ακόμα αντέχουν. Άλλωστε αν δεν βάλουμε ένα τέλος εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουν!
            Να συμμετάσχουμε όλοι μαζικά στις συνελεύσεις της 21 Σεπτεμβρίου και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις για την άρνηση πληρωμών. Καθένας από μας να κάνει υπόθεσή του τον δίκαιο αυτό αγώνα, που μπορεί να γίνει το έναυσμα για τους μαζικούς και μεγαλειώδεις αγώνες που χρειαζόμαστε σήμερα! Για πληροφορίες πάνω στο ζήτημα να απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.