Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

«ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο» : Να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Βρεφικός Σταθμός

Όπως αποδείχτηκε και από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης (24-8-2011),
λόγω της  επιμονής, διά των ερωτήσεων και τοποθετήσεών του, του επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης «ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο» και Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Τζίνη, σε διάφορα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως που είχαν σχέση με το Βρεφικό Σταθμό Ερμούπολης του Δήμου μας, ο Σταθμός μπορεί να επαναλειτουργήσει άμεσα, καθώς και τα λειτουργικά του έξοδα είναι εξασφαλισμένα για το 2011 – περιλαμβάνονται στον εγκριθέντα και απ΄το Δημοτικό Συμβούλιο Προϋπολογισμό 2011του δημοτικού Οργανισμού Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Κ.Α.), στον οποίο ανήκει ο Βρεφικός – αλλά και το εκ των 3 εργαζομένων προσωπικό, το οποίο προοριζόταν για τον Παιδικό Σταθμό Βήσσα, επαναπροσλαμβάνεται με πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο, όπως ο Ο.Π.Κ.Α. είχε αιτηθεί, άρα το προσωπικό που εργαζόταν πέρυσι στο Βρεφικό Σταθμό Ερμούπολης δεν χρειάζεται να μετακινηθεί στον Παιδικό Σταθμό Βήσσα, ώστε, τελικώς, και οι 2 Σταθμοί μπορούν να λειτουργήσουν, όπως και πρέπει, και μάλιστα κανονικά και άμεσα.
        Επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε δημοσίως και τα εξής:
α’.   Ν’απαντήσει  το Δ.Σ. του Ο.Π.Κ.Α. στο ερώτημά μας – στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν απαντήθηκε – γιατί δεν κατέθεσε και για Βρεφικό Ερμούπολης, όπως κατέθεσε για Παιδικούς Βήσσα κι Ερμούπολης προσφάτως, αίτημα για επιχορήγηση γονέων του Σταθμού προς αρμόδια εταιρεία, την «Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.);
β’.    Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Ο.Π.Κ.Α. για τη θετική του απάντηση σε γραπτό αίτημά μας να ειδοποι-είται  το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., το οποίο έχει οριστεί από τη Δημοτική μας Κίνηση, η Αναστασία Αργυροπούλου και, αν τυχόν κωλύεται,  ο Δημοτικός Σύμβουλός μας Ανδρέας Τζίνης σ’όλα τα Δ.Σ., έστω και αν είναι παρόν το τακτικό μέλος, ώστε να έχουμε πλήρη και συνεχή γνώση των δράσεων και προσπαθειών του Ο.Π.Κ.Α. και να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας στην περαιτέρω υπέρ των συνδημοτών μας ανάπτυξή του.
γ’.     Και στο Δ.Σ. του Ο.Π.Κ.Α. αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε ήδη στηρίξει τις απόφάσεις του για το συνολικό του έργο, εκτός από όσες άμεσα ή έμμεσα οδηγούν σε αντικοινωνικές πολιτικές, όπως για παράδειγμα τη σχετική με το κλείσιμο του Βρεφικού Σταθμού Ερμούπολης. Να’ναι ευκρινές ότι το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον.
δ’.     Προτείνουμε – και παρακαλούμε – να συνεδριάσει, ει δυνατόν κι εκτάκτως μ’αυτό μόνο το θέμα, το Δ.Σ. του Ο.Π.Κ.Α. και ν’ακυρώσει την, έστω προσωρινή – έως πότε; -, αναστολή λειτουργίας του Βρεφικού Σταθμού Ερμούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.