Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πρόσφατες δραστηριότητες


                                                 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LEADER
Σεμινάριο πραγματοποίησε την 10/12/2010 η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. με θέμα το πρόγραμμα επιδότησης Leader για τις Κυκλάδες, στην έπαυλη Τσιροπινά.  Το σεμινάριο αυτό παρακολούθησαν μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα μεγέθη των επιδοτήσεων και τα νησιά που πρόκειται να πριμοδοτηθούν. 
Αναφερόμενος στα ποσοστά των επιδοτήσεων, ο κος Γιώργος Πάπιτσης, επικεφαλής του συνδυασμού Σύρος- Δύναμη Ανάπτυξης και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, ανέφερε ότι τα ποσά που διατίθενται  για τις επιδοτήσεις επιχειρήσεων στις Κυκλάδες είναι ελάχιστα σχετικά με άλλες περιοχές της Ελλάδος και αυτό δημιουργεί αίσθημα άνισης αντιμετώπισης στους Κυκλαδίτες.  Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι  σε σύνολο τα νησιά των Κυκλάδων επιδοτούνται με 5.000.000 ευρώ, ενώ μόνο το νησί της Λήμνου επιδοτείται με το ίδιο ακριβώς ποσό.  Περαιτέρω πίεση για εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων πρότεινε ο  κος Πάπιτσης, ενώ σημείωσε ότι τα νησιά των Κυκλάδων έχουν δυνατότητες ανάπτυξης ακόμη και στις δύσκολες ημέρες που διανύει το Ελληνικό Κράτος και θα πρέπει για το λόγο αυτόν να υποστηριχθεί η ανάπτυξή τους με κάθε τρόπο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση φίλων της Άνω Σύρου το Σάββατο 11/12/2010 στην Άνω Σύρου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Κάτοικοι της Άνω Σύρου αλλά και κάτοικοι ολόκληρης της Σύρου συγκεντρώθηκαν στην Άνω Σύρο με σκοπό να κρατήσουν τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σύρου ενεργό.  Στην συγκέντρωση αυτή έδωσαν το παρόν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υπέρμαχος της προσπάθειας αυτής δήλωσε ο κος Γιώργος Πάπιτσης και τα μέλη του συνδυασμού Σύρος- Δύναμη Ανάπτυξης, καθώς η συγκέντρωση αυτή αποτελεί ειρηνική αλλά ηχηρή διαμαρτυρία και έθεσε γερές βάσεις για την διατήρηση της ζωής στην Άνω Σύρο που τα τελευταία χρόνια έχει ερημώνει. 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑ
Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το Σάββατο 11/12/2010 το εστιατόριο του ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΑ στο Φοίνικα όπου πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Φοίνικα.
Παρόντα στην εκδήλωση αυτή ήταν πολλά από τα μέλη του συνδυασμού Σύρος- Δύναμη Ανάπτυξης, που έσπευσαν να ενισχύσουν τον ανωτέρω σύλλογο, η δράση του οποίου είναι πολύτιμη και απαραίτητη για την ανάπτυξη του χωριού του Φοίνικα και την προαγωγή του πολιτισμού.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς βραβεύτηκαν τα καλύτερα κρασιά της περιοχής και η βραδιά συνεχίστηκε με κέφι και διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.