Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης» : Όχι στη μονόπλευρη λιτότητα

Τη δυναμική παρουσία τους στη γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδωσαν ο Γιώργος Πάπιτσης και μέλη της δημοτικής παράταξης «Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης»  συμμετέχοντας στην πορεία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων στη Σύρο, με κατάληξη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης, κυβέρνηση και βουλευτές έριξαν τη χαριστική βολή στα όποια δικαιώματα των εργαζομένων είχαν απομείνει με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης που αλλάζει ριζικά και ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Ακόμη υπογραμμίζουν ότι, οι αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα στον Δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ με τις περικοπές μισθών αγγίζουν όλο το φάσμα των εργαζομένων και οδηγούν την πλειοψηφία αυτών στο περιθώριο και την εξαθλίωση.
Οδηγούν δε τη νεολαία στην αβεβαιότητα και τη στασιμότητα.
Έτσι λοιπόν μαζί με εργαζομένους του νησιού τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στις 10.30, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στα πλαίσια του πανελλαδικού αγώνα με σκοπό να κάνουν φανερή την ριζική αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει δέσμιο του μνημονίου και της επαιτείας τον απλό εργαζόμενο.
Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αντισταθούμε και να φωνάξουμε δυναμικά:
Ø  Όχι στη μονόπλευρη λιτότητα
Ø  Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών κεκτημένων
Ø  Όχι στην εξαθλίωση και την επαιτεία της εργασίας
Ø  Όχι στην υποβάθμιση της παιδείας
Ø  Όχι στην αβεβαιότητα της Νεολαίας
Το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΥΡΟΥ είναι μπροστά στους δίκαιους αγώνες της εργατικής τάξης, τους στηρίζει και παλεύει μαζί τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Όχι στο πισωγύρισμα που σχεδίασε το ΔΝΤ και υλοποιεί η Κυβέρνηση.

2 σχόλια:

  1. ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες τάσσεται κατά του μνημονίου;τώρα το θυμήθηκε;ή μήπως παρέδωσε την κομματική του ταυτότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψαρεύει στα θολά νερά της κοινωνικής δυσαρέσκειας.Αλίμονο στους αφελείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.