Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

“ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”:Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Αμοργού για το Κέντρο Υγείας

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της Αμοργού, αφού ποτέ επί της ουσίας δεν έγιναν τα στοιχειώδη για να στηριχθεί η δημόσια υγεία και η υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
Με εξαίρεση μικρά διαστήματα, οι υπηρεσίες υγείας στο νησί παρέμειναν χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, χωρίς εξοπλισμό και μέσα που θα υποστήριζαν τη στοιχειώδη λειτουργία τους.
Είναι προφανές ότι στήριξη της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει χωρίς πόρους, χωρίς σχέδιο και μακροπρόθεσμη πολιτική, χωρίς μέτρα που θα λαμβάνουν υπόψη τους την περίφημη πλέον νησιωτικότητα. Τα προβλήματα είναι από χρόνια γνωστά, οι καταγγελίες, οι διαμαρτυρίες και τα υπομνήματα, τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και από τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς συνεχείς, εκείνο που δεν φαίνεται στον ορίζοντα είναι η πολιτική βούληση των εκάστοτε κυβερνήσεων – πόσο μάλλον σε εποχή μνημονίου – που εξακολουθούν με υποσχέσεις και μεγαλοστομίες να αποπροσανατολίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” καταδικάζουν για μια ακόμα φορά την πολιτική αυτή και συμπαραστέκονται απερίφραστα στις κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της Αμοργού στα δίκαια αιτήματα τους για τη διασφάλιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.