Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ: Η πολιτική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας θα μας βρει κάθετα αντίθετους

Η ανάλγητη πολιτική του μνημονίου έκανε αυτές τις μέρες αισθητή την παρουσία της και στο χώρο της Παιδείας, όπου οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι της, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, προανήγγειλαν καταργήσεις, συγχωνεύσεις σχολείων και άλλα παρεμφερή ευεργετήματα, ξεκινώντας ουσιαστικά την υλοποίηση των περικοπών των κονδυλίων.
Μπορεί η κατακραυγή που εισέπραξε η κυβέρνηση από την εξαγγελία και μόνο, να έκανε τον περιφερειακό διευθυντή Ν. Αιγαίου, τον κ. Ράπτη, να ανακρούσει προς το παρόν πρύμνα, όμως τίποτα δεν προμηνύει την οριστική απόσυρση των μέτρων, αφού αυτά αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή, που αποκαλείται μάλιστα “αναβάθμιση της διοίκησης της εκπαίδευσης”. Αναβάθμιση που τελικά σημαίνει περιστολή δαπανών μέσα από εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη τη χώρα (Καλλικράτης στην εκπαίδευση), χωρίς φυσικά να λαμβάνεται υπόψη καμιά ιδιαιτερότητα, όπως η νησιωτική, που κατά τα άλλα παραμένει στην ημερήσια διάταξη όλων των επιφανών κυβερνητικών στελεχών, υπουργών και μη.
Τουλάχιστον μέχρι σήμερα για τις όποιες αποφάσεις, γνωμοδοτούσαν τόσο οι νομαρχιακές επιτροπές παιδείας, όσο και τα νομαρχιακά συμβούλια, που καλούνταν να τοποθετηθούν αναλυτικά σε προτάσεις συγχώνευσης, κατάργησης, αλλά και αναβάθμισης ή και ίδρυσης σχολικών μονάδων.
  Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” καταδικάζουν απερίφραστα την πολιτική αυτή και συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο στους συλλόγους των γονέων, στους φορείς των εκπαιδευτικών, σε αυτοδιοικητικούς φορείς που εναντιώνονται στα σχέδια υποβάθμισης της εκπαίδευσης.
Ένα είναι σίγουρο: Η πολιτική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας θα μας βρει κάθετα αντίθετους και θα συναντήσει την ομόθυμη καταδίκη και αντίσταση των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.