Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Άνω Σύρου:"Δεν θα ανεχτούμε υποβάθμιση του σχολείου"

  Με μεγάλη μας θλίψη διαβάσαμε το άρθρο της εφημερίδας «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», αριθμ φύλλου 3028/Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010 με τον τίτλο: «Ψαλίδι στην Παιδεία», αλλά και στο σημερινό φύλλο 3030/Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, όπου ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Νικόλαος Ράπτης πρότεινε την αναγκαιότητα συγχώνευσης, αλλά και κατάργησης σχολικών μονάδων αναφερόμενος συχνά στο Σχολείο μας ως παράδειγμα, χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα, την δυναμικότητα των 50-60 μαθητών του.
 
Επειδή σε αυτή την δύσκολη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική συγκυρία που διανύει η Χώρα μας δεν έχουμε την δύναμη να ανεχτούμε και άλλο τσαλαπάτημα της ψυχολογίας και αξιοπρέπειάς μας, θέλουμε αρχικά για την αποκατάσταση του ορθού, να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα του Σχολείου μας είναι 107 μαθητές (το διπλάσιο σχεδόν, από την  «εκτίμηση» του κ. Ράπτη) και συγκεκριμένα  82 μαθητές για το Δημοτικό και 25 για το Νηπιαγωγείο που συμπεριλαμβάνεται στο σχολικό συγκρότημα της Άνω Σύρου.
 
Και στην συνέχεια να  θέσουμε τα ερωτήματα:
Αλήθεια κύριε Ράπτη, η εμπειρία σας στο εκπαιδευτικό χώρο και οι γνώσεις σας, σας κάνουν να πιστεύετε ότι ο ικανοποιητικός αριθμός μαθητών είναι 25 με 30 παιδιά ανά τάξη; Την ίδια άποψη έχουν και οι Συνάδελφοί σας, που λειτουργούν μέσα σε αυτές;
Γιατί μιλάτε για κατάργηση και συγχώνευση σχολείων και δεν κάνετε το αυτονόητο, δηλαδή να εξετάσετε από μηδενική βάση τα όρια των σχολείων και να κατανείμετε εκ  νέου τους μαθητές, ανάλογα με τις αυξομειώσεις της παρουσίας παιδιών που παρουσιάζουν οι οικισμοί και οι περιοχές τους;
 
 Και επιτέλους, μπορεί να είμαστε ένοχοι που δεν διεκδικούμε την αύξηση των κονδυλίων για την Εκπαίδευση, αλλά μην νομίζετε ότι θα ανεχτούμε τα σχέδια υποβάθμισής της.

1 σχόλιο:

  1. To κομματόσκυλο της ΠΑΣΚ δασκάλων Δωδεκανήσου και νυν περιφερειακός δ/ντής εκπ/σης Ν.Αιγαίου Ράπτης εμφανίζεται βασιλικότερος της Διαμαντοπούλου.Μετά όμως τις αντιδράσεις άρχισε να τα μαζεύει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.