Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ ΣΥΡΟΥ Αντιπαλεύουμε τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία


Με το που πάτησε το πόδι του ο νέος χρόνος, τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ , για την υγεία μπαίνουν σε εφαρμογή. Η επίθεση στη ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων είναι ανελέητη. Παραμονή της πρωτοχρονιάς υπογράφηκε η εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία από την πρώτη Γενάρη, δύο νέα χαράτσια επιβάλλονται. Θα πληρώνουμε 1 ευρώ για κάθε συνταγή για τα φάρμακα. Ακόμη οι ασθενείς θα πληρώνουν 25 ευρώ για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Με υπουργική απόφαση μπορεί να αναθεωρούνται αυτά τα ποσά.

Γίνεται ακόμα μια φορά ξεκάθαρο ότι η υγεία γίνεται ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα με τιμή, κόστος και πελάτες.

Η γραμματεία Σύρου του Π.Α.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μέσα από τα σωματεία τους να οργανώσουν και να πρωτοστατήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα. Να πάρουν πρωτοβουλίες, να συντονίσουν τη δράση τους με τα σωματεία των υπόλοιπων εργαζόμενων, τους μαζικούς φορείς και τα λαϊκά στρώματα, για να έχουν σήμερα όλοι, χωρίς περιορισμούς και περικοπές, πλήρη, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους με αίτημα αιχμής  να μην πληρώσουν τα νέα αυτά χαράτσια.

Καταγγέλλουμε και αντιπαλεύουμε τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία και στο φάρμακο, όπως και γενικότερα την αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας:

·         Να καταργηθούν άμεσα τα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κάθε πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία.

·         Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φάρμακα.

·         Να χρηματοδοτηθούν γενναία τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην ιδιωτικοποιηθεί το νέο νοσοκομείο στη Σαντορίνη.

·         Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας σε όλες τις βαθμίδες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν επαρκώς τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

·         Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί κανένα νοσοκομείο στις Κυκλάδες, καμία μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας στα νησιά. Όχι στις απολύσεις, κινητικότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού. Όλες οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στο ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.