Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Συντονισμός για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021


Σε ιδιαίτερα φιλικό και δημιουργικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου  συνάντηση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με το Πολιτιστικό Δίκτυο Κυκλάδων FORUM20.21. Εκτός από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Γιαλόγλου και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προγραμματισμού Παύλος Χατζηγρηγορίου, ενώ το FORUM20.21 εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Χάρης Βεκρής και ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Αλτουβάς.

Εκτιμώντας ιδιαίτερα την ως τώρα δυναμική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην προσπάθεια της Σύρου και των Κυκλάδων για την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, αλλά και τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Επιτροπή Αξιολόγησης των φακέλων υποψηφιότητας στην «από κάτω προς τα πάνω» προσέγγιση του σχεδιασμού και της διαχείρισης του προγράμματος, συμφωνήθηκε η δημιουργία Ομάδας Εργασίας που θα απαρτίζεται από στελέχη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του FORUM20.21 η οποία θα ασχοληθεί τόσο με την προετοιμασία της αίτησης υποψηφιότητας, όσο και με την προώθηση της ιδέας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, το Ινστιτούτο Σύρου αναλαμβάνει την επιστημονική τεκμηρίωση του φακέλου υποψηφιότητας. Συγκεκριμένα, για το άμεσο μέλλον δρομολογούνται οι παρακάτω ενέργειες:

·         Πρόσκληση φορέων της Σύρου (στο πλαίσιο της Διαβούλευσης) και υποψήφιων δημάρχων για την υποστήριξη της προσπάθειας.

·         Πρόσκληση Δημάρχων Κυκλάδων για τη χάραξη κοινής πορείας διεκδίκησης του τίτλου.

·         Σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης των αιτήσεων εθελοντών που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο Δήμο.

·         Δημιουργία δικτύου στήριξης από φορείς των Κυκλάδων.

·         Δημιουργία ιστοσελίδας. 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προχωρά συντονισμένα και μεθοδικά στην αξιοποίηση όλων των δυνάμεων της Σύρου και των Κυκλάδων για την επίτευξη ενός τόσο υψηλού στόχου, ικανού να αλλάξει το μέλλον του τόπου.

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.