Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Διαμαρτυρίες φοιτητών για σίτιση-στέγαση



Ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή τον περιορισμό των δικαιούχων στη σίτιση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αγώνα των τμημάτων Παιδαγωγική Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μεσογειακών Σπουδών και Επιστημών της Αγωγής.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο φοιτούν χιλιάδες φοιτητές και όμως με βάση το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας οι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης ανέρχονται συνολικά σε 2.000. Αναλυτικά:

  • Ρόδος: 478
  • Μυτιλήνη: 663
  • Σάμος: 351
  • Σύρος: 93
  • Χίος: 330
  • Λήμνος: 86
«Η δωρεάν σίτιση των φοιτητών είναι δικαίωμα, όχι κόστος!” αναφέρεται στην ανακοίνωση των φοιτητών που δημοσιεύσει η ιστοσελίδα rodiaki.gr ενώ συνεχίζουν λέγοντας ότι "η ανάγκη για δωρεάν σίτιση δεν μπορεί να εξαρτιέται από τον εκάστοτε εργολάβο». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μόνο στη Ρόδο η μείωση των δικαιούχων σίτισης ανέρχεται σε 28% αφού από τους 663 δικαιούχους της περσινής ακαδημαϊκής χρονιάς κατά το τρέχον έτος μειώθηκαν κατά 185. Επίσης σημαντική είναι και η μείωση των δικαιούχων στέγασης αφού από 350 περιορίστηκαν στους 141.

Η επιτροπή αγώνα απαιτεί έκτακτο κονδύλι από το Υπουργείο Παιδείας, δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές ενώ ζητά να μην κλείσει καμία λέσχη σίτισης.

 Η Επιτροπή καλεί τους φοιτητές  για να ληφθούν αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.