Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

«Έφυγε» ο Ντίνος Ξένος

 

Σε ηλικία 66 ετών «έφυγε» στις 29/12  ο Ντίνος Ξένος, αρχιτέκτονας και  ενεργός πολίτης της συριανής κοινωνίας και κηδεύτηκε την Τρίτη 31/12 στο νεκροταφείο του Βύρωνα.
Ο Ντίνος Ξένος υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της Γραμματείας της δημοτικής κίνησης «Σύρα με λογισμό και μ’ όνειρο» . Επίσης, υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία και εργαζόταν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 Ανακοινώσεις για το θάνατο του Ντίνου Ξένου εξέδωσε η Γραμματεία της Κίνησης "Σύρα με λογισμό και μ' όνειρο", η περιφερειακή παράταξη "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

"Σύρα με λογισμό και μ' όνειρο"

" Ευχόμεθα κι άλλοι ν΄ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ντίνου: Ενός χαμογελαστού κι ευγενικού ανθρώπου, βαθύτατα δημοκρατικού, πολύπλευρα καλλιεργημένου και προπαντός ανιδιοτελούς αγωνιστή, για μια άλλη, καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία, όπως εκείνος την οραματιζόταν καθημερινά!!!
 
"Πολίτες Κόντρα στον Καιρό"

 «Έζησε στα σύνορα μιας ακαθόριστης ηλικίας… για πράγματα μακρινά που είδε κάποτε σ᾿ ένα αβέβαιο όνειρο», όπως γράφει ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης.

Θα μας λείψει πολύ… αυτή η «ακαθόριστη ηλικία» στη σκέψη, στη στάση ζωής του, στη μαχητικότητά του, στο όραμά του για μια άλλη καλύτερη κοινωνία.

Θα μας λείψει πολύ… η νεανική αντισυμβατική ματιά του, οι ιδέες του, ο στοχασμός του, η κοινωνική ευαισθησία του, η αδιάλειπτη ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του απ’ όλα τα μετερίζια -αυτοδιοίκηση, οικολογία, αντιφασιστικό- στους πολιτικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα.


ΣΥΡΙΖΑ Σύρου


Ο Ντίνος σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, όπου οργανώθηκε και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στο αυτοδιοικητικό και στο περιβαλλοντικό κίνημα και στην αλληλεγγύη. Μαχόταν ενάντια στο ρατσισμό και στο φασισμό. Ήταν δραστήριο μέλος του Σύριζα και η οργάνωσή μας θα είναι φτωχότερη από την απώλειά του.
 
Δούλευε στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αγαπούσε την τέχνη, το θέατρο και το διάβασμα.
Αποχαιρετούμε το σύντροφο Ντίνο και στέλνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δικούς του ανθρώπους.
Θα μας λείψει η ευαισθησία του στα κοινωνικά θέματα, η μαχητικότητά του και η πολύπλευρη μόρφωσή του.
 
Η Γραμματεία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ τον αποχαιρετά με τα εξής λόγια:

"Ο Ντίνος Ξένος, ήταν αρχιτέκτονας και εργαζόταν στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ήταν ενεργό μέλος κοινωνικών κινημάτων, στην αλληλεγγύη, στον αντιφασισμό, συνιδρυτής και μέλος της γραμματείας της δημοτικής κίνησης 'Σύρα με λογισμό και μ' όνειρο'. Κεντρική και συνεχής ήταν η μαχητική παρουσία του στα τοπικά κινήματα, στη συγκρότηση και λειτουργία του Δικτύου οικολογικών οργανώσεων Αιγαίου, στις κινηματικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια και ιδιαίτερα στο κίνημα κατά των ΒΑΠΕ. Ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του τμήματος περιβάλλοντος. Θα μας λείψει η δράση του, η κινηματική του συμβολή, η συνέπεια και η ευαισθησία του, οι γνώσεις του, η γλυκύτητα και η ανιδιοτέλεια, χαρίσματα σπάνια και πολύτιμα.
Θα μας συνοδεύουν οι απόψεις που μας άφησε παρακαταθήκη: να αγωνιζόμαστε για ένα διαφορετικό πολιτισμό, με κέντρο την ισορροπία, το μέτρο, την οικονομία των αναγκών, την οικολογία με το ουσιαστικό, πραγματικό της περιεχόμενο".

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.