Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Τι θα γίνει με τους φαντάρους των Κυκλάδων ?



Μεγάλο τοπικό αλλά και κεντρικό ζήτημα έχει προκαλέσει το κόψιμο των δρομολογίων από το νησί της Σύρου για την Σάμο, μιας παραδοσιακής γραμμής για πάνω από δεκαετίες. 
 
Η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:  Μέχρι και τον προηγούμενο χειμώνα, τα δρομολόγια της γραμμής ήταν τρία ανά εβδομάδα, ενώ με απόφαση του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στην γραμμή παρέμεινε μια εταιρία με αποτέλεσμα την βδομάδα να εξυπηρετεί το Σύρος-Σάμος μόνο με ένα δρομολόγιο και αυτό όχι πάντα.
Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει δημιουργήσει η κατάσταση αυτή στους φοιτητές και στους φαντάρους όλων των Κυκλάδων. Αυτό έχει να κάνει φυσικά πρώτα με το ότι για άλλη μια φορά τα νησιά και οι κάτοικοι τους αποκλείονται με σκοπό μόνο την εξυπηρέτηση συμφερόντων ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Από την άλλη και με βάση τις καταγγελίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων γίνεται δυσβάσταχτο το κόστος για όσους θητεύουν στην Σάμο και προέρχονται από τις Κυκλάδες γιατί για να επιστρέψουν ή να πάνε στα νησιά τους χρησιμοποιούν οποιαδήποτε άλλη σύνδεση μπορεί να υπάρξει.

 Έτσι ενώ οι φαντάροι βιώνουν τα αποτελέσματα της κρίσης μέσα και έξω από τον στρατό , αν σκεφθεί κανείς και το ότι δεν παρέχονται δωρεάν μετακινήσεις στους ίδιους, καταλαβαίνουμε τι αυτό σημαίνει για τις οικογένειες τους, που είναι αναγκασμένες να πληρώσουν όλα τα σπασμένα της θητείας από την πρώτη στιγμή.
Καλούμε τους φαντάρους να ζητήσουν από τις μονάδες τους να καλύψουν τα έξοδα των μετακινήσεων τους.

Το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ πρέπει να πάρουν θέση άμεσα για αυτό το τεράστιο ζήτημα.
Δε μπορεί να νοιάζονται μόνο για την Ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ και τα τρελά κέρδη του επιχειρηματία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

ΠΗΓΗ: diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.