Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καυγάς συριανού μητροπολίτη Κιλκίς - πιστής: «Λυπάμαι τον άντρα σας στο σπίτι» (Video)

 

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στις 6 Ιανουαρίου κατά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην λίμνη της Δοϊράνης, από τον συριανής καταγωγής μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ(Σιγάλα).
Ο αν μη τι άλλο ανορθόδοξος τρόπος που επέλεξε ένας άνδρας για να πιάσει τον Σταυρό σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό μιας γυναίκας από τους παριστάμενους, είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατραπεί η τελετή σε χώρο διαφωνιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας από τους παριστάμενους πιστούς εκμεταλλευόμενος τα ρηχά νερά της λίμνης, πήγε περπατώντας από την όχθη στο σημείο που είχε πέσει ο Σταυρός για να τον πιάσει.

Την ίδια στιγμή από τη απέναντι πλευρά, περίπου δέκα άνδρες που βούτηξαν από βάρκες, προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον Σταυρό κολυμπώντας και τρέχοντας.

Η κίνηση αυτή του άνδρα που τελικά έπιασε τον Σταυρό… κυριολεκτικά περπατώντας, προκάλεσε θυμηδία στους παρευρισκόμενους αλλά και εκνευρισμό τόσο στον μητροπολίτη όσο και σε ορισμένους από τους παριστάμενους.

Όταν ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ πήρε το λόγο για να σχολιάσει το γεγονός, μια από τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί, η οποία ήταν συγγενής με κάποιους από τους αδικημένους κολυμβητές, αν και επί της ουσίας συμφωνούσε με αυτό που πήγε να πει ο μητροπολίτης, θέλησε να βγάλει το… δικό της λόγο.

Ο διάλογος που ακολούθησε και απαθανατίστηκε σε βίντεο είναι χαρακτηριστικός:
http://www.topontiki.gr/article/65655

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.