Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ Κάλεσμα στην απεργία (18/10) και σε κοινή πορεία




Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 10:30΄, στην Πλατεία Ηρώου

για μια ενωτική πορεία … όπως παλιά. Μόνος δρόμος η αντίσταση.

 
Μετά την «επιτυχημένη» διαπραγμάτευση της τρόϊκας εσωτερικού, ολοκληρώνεται το νέο «πακέτο» βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, που προβλέπει νέο «πετσόκομμα» μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, «τσεκούρι» για δαπάνες σε υγεία, παιδεία, δημόσιες επιχειρήσεις και στενό δημόσιο τομέα, ενώ οι δυνάμεις του κεφαλαίου –εντός και εκτός των συνόρων-  πιέζουν για αλλαγές σοκ στον ιδιωτικό τομέα (εξαήμερη εργασία, ευκολότερες απολύσεις με μείωση αποζημιώσεων, κατώτατος μισθός).

 

Η φορολογική λεηλασία θα κλιμακωθεί, καθώς προβλέπονται καινούρια μέτρα, που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που θα μειώνουν τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για το 2013 ο πιο αντιδραστικός και αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός.

 

Όλα αυτά αποτελούν ένα προμελετημένο, δολοφονικό χτύπημα στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθώς κλιμακώνουν και πολλαπλασιάζουν καταστάσεις πρωτοφανούς βίας και αγριότητας: ασθενείς με χρόνιες και ανίατες παθήσεις χωρίς περίθαλψη, αυτοκτονίες, κατάθλιψη, ανεργία-φτώχια-εξαθλίωση σε κάθε σπίτι, «λουκέτα», άστεγοι, απόγνωση.

 

Την ίδια στιγμή, με απαράδεκτες, αδιαφανείς, διαδικασίες fast track,  ξεπουλούν καθημερινά κομματάκι-κομματάκι τη χώρα, τη δημόσια περιουσία, τον φυσικό μας πλούτο.

 

Και όλα αυτά, σε ένα κλίμα αυξανόμενης αστυνομοκρατίας και καταστολής, με προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, ξεθάβοντας ακόμα και διάταγμα της χούντας για «απαγόρευση συναθροίσεων» κατά την επίσκεψη Μέρκελ, με καταγγελίες για βασανισμούς στη ΓΑΔΑ, με ρητορεία περί άκρων που εξισώνει την  φασιστική Χ.Α. με τη λεγόμενη «άκρα αριστερά», και με μια μιντιακή χούντα να πιπιλάει το μυαλό των πολιτών, να αποκρύπτει ειδήσεις και γεγονότα, προσφέροντας έτσι –προφανώς με το αζημίωτο- απεριόριστη στήριξη στο σύστημα εξουσίας, διαπλοκής και διαφθοράς που κυβερνά εδώ και 35 χρόνια τη χώρα.

 

Τούτη την κρίσιμη ώρα, που «παίζονται» όλα για όλα, που μπροστά μας βρίσκεται ένας αληθινός εργασιακός μεσαίωνας, η κατεδάφιση του όποιου κοινωνικού κράτους, η άλωση της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας, θεωρούμε πως δεν υπάρχει «χώρος» για χωριστές πορείες και συγκεντρώσεις, πρακτική που περισσότερο «πληγώνει» τους πολίτες και τους εργαζόμενους, απομαζικοποιεί και αποδυναμώνει την αντίσταση που σήμερα πρέπει να είναι πιο ηχηρή από ποτέ. Τα περιθώρια στενεύουν. Η αντίσταση πρέπει να είναι καθολική.

 

Εμείς, η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου, πιστεύοντας στη δυναμική ενός αληθινά ακηδεμόνευτου και αυτοπροσδιοριζόμενου εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, πιστεύοντας πως οι εργαζόμενοι της Σύρου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα έχουν πολλά που τους ενώνουν, παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας, όλους τους πολίτες, τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επαγγελματίες, συνταξιούχους, άνεργους, φοιτητές, μαθητές, με τα πανώ, τις ιδέες τους, τα συνθήματά τους, σε μια ενωτική, πολύχρωμη και πολυφωνική πορεία με αφετηρία την Πλατεία Ηρώου στις 10:30΄ το πρωί … όπως παλιά, και κατάληξη την Πλατεία Μιαούλη.

 

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.