Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Η μάχη της γενικής απεργίας είναι δική μας υπόθεση


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤO NEΩΡΙΟ - ΙΚΑ 10:30

Συνάδελφε, συναδέλφισα,

εργάτη, εργάτρια, υπάλληλε, άνεργε, συνταξιούχε,  αυτοαπασχολούμενε,  μικροεπαγγελματία , αγρότη : η μάχη της γενικής απεργίας είναι δική μας υπόθεση.  Είναι το μοναδικό μας όπλο για να  σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η κακοπαιγμένη παράσταση  που δίνει ο τρικομματικός θίασος Σαμαρά μαζί με τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, έχει πανάκριβο εισιτήριο : ο λογαριασμός δεν τελειώνει με την νέα αρπαγή 11,5 ή 13,9 ή 18  κλπ δισεκατομμύρια μισθών , συντάξεων  και κοινωνικών επιδομάτων που έχουν ήδη συμφωνήσει! Η μετατροπή της χώρας σε «Ειδική Οικονομική Ζώνη» δηλαδή σε χώρα με εργατικά δικαιώματα Μπαγκλαντές και μεροκάματα Πακιστάν είναι ο πραγματικός τους στόχος ! Στις 18 του Οκτώβρη αποφασίζουν στην  Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ακόμη βήμα για  την μετατροπή του λαού μας σε φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα !

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ !

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

Μιλάνε για «τελευταία» μέτρα, τον «τελευταίο κάβο» είπε ο Σαμαράς και,μέχρι τον επόμενο  «κάβο» ,  βάζουν  ταφόπλακα σε μισθούς –συντάξεις – εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα:

·       Καθορίζουν τον κατώτερο βασικό μισθό με νόμο, δηλαδή  καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καταργούν  τον 13ο και 14ο μισθό,  σήμερα στο δημόσιο και στις συντάξεις, αύριο παντού ! Γκρεμίζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, πάνε την  σύνταξη στα 67 με στόχο τα 70 , μειώνουν για 5η φορά τις συντάξεις, κόβουν τα  εφάπαξ, μετατρέπουν στην Ασφάλιση από Κοινωνική  σε εμπόρευμα.

·       Προχωράνε σε απολύσεις, συκοφαντούν το δημόσιο για να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει, για να κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία χωρίς αντιδράσεις ! Ανακαλύπτουν  συντάξεις – που οι ίδιοι και τα τσιράκια τους έστησαν – «μαϊμού»,για να κόψουν επιδόματα παιδιών και πραγματικών αναπήρων.  Οι «μεταρρυθμίσεις»  στο «σπάταλο δημόσιο» μεταφράζονται για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς πλάι σε ιδιωτικά παραμάγαζα που εμπορεύονται «υγεία», σε σχολεία χωρίς δασκάλους που λειτουργούν ως προθάλαμοι της παραπαιδείας !

·       Καταργούν  το 8ωρο με νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2005 ( !!!) επιβάλλοντας δουλειά έξι ημερών και μέχρι 78 ώρες  την βδομάδα, την ώρα που η ανεργία πλησιάζει το ενάμισι εκατομμύριο . Από την μια νοικιάζουν   εργαζομένους  και ανοίγουν δουλεμπορικά γραφεία  ακόμη και με την βοήθεια της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», ενώ από την άλλη πουλάνε «εθελοντισμό» δηλαδή τσάμπα εργασία.

·       Επιβάλλουν  νέα φοροληστεία με μόνιμα χαράτσια, κόβουν τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά και την υγεία, ενώ παίζουν τον παπά με τις λίστες των  φοροφυγάδων των ελβετικών τραπεζών  !   

                               ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

Ο  αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αφορά όλους εμάς  όχι τον ξεπουλημένο εργοδοτικό «συνδικαλισμό». Χρόνια τώρα, οι  ηγεσίες σε  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  και πολλά «Εργατικά» Κέντρα, «βάζουν» πλάτη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία. Καλλιεργούν  αυταπάτες ότι με «κοινωνικούς»  διαλόγους  θα λυθούν τα  προβλήματα των εργαζομένων. Στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» - δηλαδή την ασυδοσία της «αγοράς» και την Ε.Ε.  καθιστώντας συνυπεύθυνους  στην κρίση τους εργαζόμενους.

 Η απομόνωση του εργοδοτικού «συνδικαλισμού» είναι προϋπόθεση για να νικήσει ο κόσμος της δουλειάς !

Ξεπερνάμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες με αυτοοργάνωση και επιτροπές αγώνα ! Συντονίζουμε τον αγώνα μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για ένα εργατικό – υπαλληλικό κίνημα  που στοχεύει στην   ανατροπή των πολιτικών κεφαλαίου-Ε.Ε-ΔΝΤ.

Κανένα τμήμα του χρέους τους, μικρό ή μεγάλο δεν πρέπει να πληρώσει ο Λαός !

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.