Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ Έδωσαν στοιχεία αλλοδαπών παιδιών και βρεφών των παιδικών σταθμών στο υπουργείο Εσωτερικών!



 

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στην ενέργεια του δήμου Σύρου να δώσει στοιχεία αλλοδαπών παιδιών και βρεφών των παιδικών σταθμών του νησιού στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κινητοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

 

ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ

« Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κάνει χρήση των στοιχείων των παιδιών μας»

 

Επιστολή έστειλε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Σύρου Ερμούπολης, προς τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης, τον ΟΠΑΚ και τον Συνήγορο του Παιδιού, αναφορικά με τα στοιχεία των παιδιών και των βρεφών που ζήτησε και έλαβε έπειτα από σχετική ερώτηση στη Βουλή, Βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η επιστολή αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το περιεχόμενο της απαράδεκτης πρωτοφανούς επερώτησης, η οποία κατατέθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρο, και με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των “αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης, που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς στην Ελλάδα”. Το ίδιο αυτό πρόσωπο έχει εξαπολύσει απειλές προεκλογικά ότι η Χρυσή Αυγή με την είσοδό της στη Βουλή “θα μπει στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους”.

 

Θεωρούμε, ακόμα πιο απαράδεκτη την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ζήτησε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας να συλλέξουν τα στοιχεία άμεσα από τους δήμους και να τα παραδώσουν.

 

Εμείς, οι γονείς των βρεφών και των παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σύρου Ερμούπολης δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κάνει χρήση των στοιχείων των παιδιών μας ημεδαπών ή αλλοδαπών, που ζουν νόμιμα στη χώρα μας, χωρίς τη δική μας προηγούμενη συγκατάθεση.

 

Θεωρούμε δε, απαραίτητο να παραθέσουμε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) “οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν”.

 

Ζητούμε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να μας διευκρινίσει εάν έχουν δοθεί τα στοιχεία και  εάν ναι, να ενημερώσει με τη σειρά της τις αρμόδιες υπηρεσίες για την σαφή αντίρρησή μας και τη μη χρήση των συγκεκριμένων στοιχείων.

 

Με επιστολή μας ζητάμε και από τον Συνήγορο του Παιδιού να πιστοποιήσει πως η συγκεκριμένη ενέργεια γνωστοποίησης των στοιχείων των παιδιών μας προς χρήση ατόμων που απειλούν με βίαιο διωγμό βρέφη και νήπια, εκτός όλων των άλλων, συνιστά και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των βρεφών-παιδιών, καθώς και παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού».

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

«Καταγγέλλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση της Σύρου γιατί έσπευσε να δώσει στοιχεία»

«Με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) στην Βουλή, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έσπευσε να συγκεντρώσει στοιχεία ζητώντας από τους Δήμους την καταγραφή παιδιών-μαθητών των Παιδικών σταθμών που οι γονείς τους είναι μετανάστες.

Πρόκειται για Γκεμπελικής έμπνευσης επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού, που στόχο έχει να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς στους μετανάστες.

Είναι γνωστό πως για τα 35.000 παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεν φταίνε οι μετανάστες (1,5% στο σύνολο των παιδιών), αλλά οι άγριες περικοπές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ).

Μερικές από τις αιτίες που οι παιδικοί σταθμοί είναι σε απερίγραπτα χάλια είναι:

·         η μείωση των δαπανών στο «κόκκινο»,

·         η συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού),

·         οι απολύσεις των συμβασιούχων,

·         οι παύσεις προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού

·         οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Στη διάλυση των παιδικών σταθμών ευθύνη έχουν και οι Δήμοι που έσπευσαν στα πλαίσια του «Καλλικράτη» να υλοποιήσουν τις πολιτικές της Ε.Ε. και, βάζοντας λουκέτο σε πολλές δομές, άφησαν χώρο στον ιδιώτη επενδυτή να θησαυρίζει από μια υπηρεσία που θα έπρεπε να είναι καθολική, δημόσια και δωρεάν.

Είναι καθαρό πως η Χρυσή Αυγή, παίζει τον ρόλο του μπράβου της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που, αντί να καταγγείλει την ντόπια και ξένη Τρόικα, βάζει στο στόχαστρο φτωχούς μετανάστες ή απεργούς εργάτες.

Η κούφια αντιμνημονιακή ρητορική της Χ.Α. και οι δήθεν πατριωτικοί λόγοι της, δεν μπορούν να κρύψουν την αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση με την Συγκυβέρνηση.

Ο αντιμεταναστευτικός λόγος, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, η νομιμοποίηση του δουλεμπορικού γραφείου της Χ.Α., το τσάκισμα εργατικών κινητοποιήσεων για λόγους Εθνικής Ασφάλειας (ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ) είναι αυτά που δίνουν αέρα στα πανιά της Χρυσής Αυγής.

Είναι καθαρό πως η πολιτική αφάνισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού μας πάει χέρι χέρι με την καταστολή και τον εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

Καταγγέλλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση της Σύρου γιατί έσπευσε να δώσει στοιχεία στο Υπουργείο συνδράμοντας αποτελεσματικά στην διαφαινόμενη ρατσιστική προπαγάνδα.

Καλούμε το Συριανό λαό να ορθώσει ανάστημα, να βάλει φρένο και να τσακίσει τον φασισμό από όπου και να προέρχεται, διεκδικώντας Δημόσιους Δωρεάν Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, γλώσσας και χρώματος».

 

 

ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 Ζητά την παραίτηση της Προέδρου του ΟΠΑΚ Άννας Βαφία

 

«Θεωρώντας απαράδεκτη την ενέργεια της Προέδρου του ΟΠΑΚ Άννας Βαφία να δώσει ονόματα με επιστολή του Οργανισμού, των παιδιών που εξυπηρετούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Σύρου για χρήση από την Χρυσή Αυγή, ζητούμε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο την αλλαγή του Προέδρου του ΟΠΑΚ.

Εκτιμούμε και πιστεύουμε ότι με την ενέργεια αυτή προσβάλλεται η Δημοκρατία στο Νησί μας, κινδυνεύει η ακεραιότητα παιδιών ηλικίας από δεκαοκτώ μηνών έως και έξι χρονών και ότι η πράξη αυτή της Προέδρου είναι απαράδεκτη.

Δεν πρέπει ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, να συμβάλει και να επικροτεί ρατσιστικές ενέργειες και οποιουδήποτε άλλου είδους διαχωρισμούς, θα πρέπει να διαφυλάξει με κάθε μέσο και αγώνα την Κοινωνική δικαιοσύνη, την ισονομία και την ισότητα των Πολιτών».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.