Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ: "Δεν κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία του Δήμου"


Ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Αναφορικά με δημοσίευση που έγινε σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη μη ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2014, θέλω να ενημερώσω για τα ακόλουθα:

 

1) Η καθυστέρηση της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου μας οφείλεται στο ότι, μόλις κατά το μήνα Νοέμβριο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η διάλυση των δυο νομικών προσώπων του Δήμου μας (Ο.Π.Α.Σ. και Ο.Π.Κ.Α), με αποτέλεσμα τα δυο αυτά νομικά πρόσωπα που συγχωνεύτηκαν πλέον με το Δήμο, να πρέπει να περάσουν όλα τα απολογιστικά στοιχεία τους στον ενιαίο Προϋπολογισμό. Αυτές οι διεργασίες απαιτούσαν ικανό χρονικό διάστημα προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία (οφειλές προς τρίτους κ.λ.π.) χωρίς να διακοπεί η λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών, του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, του Κ.Α.Π.Η., των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων κ.λ.π.

 

2) Από δημοτικό σύμβουλο έχει κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία μειώνονται τα δημοτικά τέλη. Επί της προσφυγής αυτής δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης . Σε περίπτωση κατά την οποία γίνει δεκτή η προσφυγή, θα πρέπει να εκδοθεί νέα απόφαση του Συμβουλίου με αποτέλεσμα η ψήφιση του Προϋπολογισμού να μετατεθεί για 15 μέρες ακόμη.

 

3) Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία του Δήμου, όπως γράφτηκε. Απλά μετά την 1η Φεβρουαρίου και μέχρι την ψήφιση του Προϋπολογισμού, ο Δήμος θα μπορεί να καταβάλει μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων

και τέλος

4) Το παρήγορο είναι ότι, αφενός ο Δήμος δεν έχει χρέη (πέραν του μικρού δανείου που είχε συνάψει ο τέως Δήμος Άνω Σύρου), και αφετέρου οι αρχικές προβλέψεις μας για ταμειακό πλεόνασμα του Δήμου οικονομικού έτους 2013, για 1.200.000 ευρώ, αναθεωρούνται προς τα πάνω, αφού το πλεόνασμα του Δήμου προβλέπεται να ανέλθει στο ποσόν του 1.600.000 ευρώ περίπου (τακτικά 1.005.792,49 ευρώ, συν ανειδίκευτα 583.261,86 ευρώ), πέραν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που μεταφέρονται από το 2013 στο έτος 2014 και αφορούν αποκλειστικά την εκτέλεση έργων.”

 

 
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.