Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Υποστηρίζουμε τον θηλασμό, υποστηρίζουμε τις μητέρες


Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε σε 39 πόλεις τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
Το παρόν έδωσε και η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων με την συμμετοχή 4 νησιών. Γυναίκες από, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Σαντορίνη και την Σύρο μαζί με τις οικογένειες τους, έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για το δημόσιο θηλασμό, που όχι απλώς δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά κάτι πλήρως απελευθερωμένο από οποιοδήποτε φραγμό.
Στόχοι της εκδήλωσης  ήταν,  η απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού, η εξοικείωση του κόσμου με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η κατάλληλη ενημέρωση για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός.
Οι στόχοι επιτεύχθηκαν καθώς σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα 1570 μητέρες-μέλη του δικτύου μας. Σε 39 πόλεις παραβρέθηκαν θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες ή υπό σκέψη μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. ΟΛΟΙ συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν το δικαίωμα της θηλάζουσας μητέρας και του μωρού στον δημόσιο θηλασμό.
Σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας, οι εθελοντικές δράσεις  αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και ομορφαίνουν τη ζωή μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς –αρωγούς στην προσπάθειά μας.
Η δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού θα συμπεριληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Δράσεις στον Θηλασμό (WABA).

Κυκλάδες: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.