Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σκηνές συριανού δημοτικού βίου,εν έτει 2013


ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν 

Η ρήση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν μας κληροδοτείται από τον συγγραφέα της ύστερης αρχαιότητας, τον Λουκιανό (120-180 μ.Χ.). Τη συναντάμε στο έργο του «Πώς δει ιστορίαν συγγραφείν» και κυριολεκτικά σημαίνει «κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι». μεταφορικά, αντιστοιχεί στη λαϊκή έκφραση «πολύ κακό για το τίποτα». Τη χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις όπου ενώ προσπαθούμε πολύ για κάτι και δημιουργούμε προσδοκίες, το αποτέλεσμα είναι δυσανάλογο της προσπάθεια.Έξυπνο ρητό με αλληγορική σημασία ,κολλάει γάντι στην περίπτωση του ζητήματος που προέκυψε με το ταμειακό έλλειμμα του Δήμου .
Την Δευτέρα το πρωί …εσείετο , όλη η Σύρος , από σπερμολογίες που είχαν διαρρεύσει στον τύπο από το εσωτερικό του Δήμου, για το μέγα σκάνδαλο υπεξαίρεσης .Λίγες ώρες μετά βεβαίως , ορθά ο κ.Δήμαρχος , έσπευσε να καταγγείλει το έλλειμμα στον Εισαγγελέα. Έχω και στο παρελθόν τονίσει, ότι παρά την πολιτική άβυσσο , που μας χωρίζει η ακεραιότητά του και η εντιμότητά του είναι αναμφισβήτητη , κάλεσε τους αρχηγούς των παρατάξεων , ζήτησε ψύχραιμη αντιμετώπιση και γενικά έπραξε ήταν στην σωστή κατεύθυνση.Σε μια κοινωνία με ερεθισμένα αντανακλαστικά, το ζητούμενο ήταν και τα συμφέροντα του Δήμου να προστατευθούν και η αξιοπιστία του να μην τρωθεί, αλλά και να μην δημιουργήσουμε αποδιοπομπαίους τράγους πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αυτό επετεύχθη. Και το αναγνωρίζω στον Δήμαρχο.
Η διαφορά μου βρίσκεται αλλού. Ενώ όλη την εβδομάδα , οι πάντες εστίαζαν στην διογκωμένη εκδοχή του σκανδάλου και ο τοπικός τύπος , όχι μόνο αξίωνε να μπει βαθιά το μαχαίρι , αλλά παρουσίαζε το όλο θέμα ως εκτροχιασμό του Δήμου, που συναρτιόνταν με την ελεύθερη πτώση του νησιού και επομένως η κοινή γνώμη έπρεπε να πάρει γενναίες απαντήσεις. Ενώ το κλίμα είχε δηλητηριάσει την πολιτική ατμόσφαιρα σε τέτοιο σημείο, ώστε αγανακτισμένοι δίκαια ή άδικα δημότες, να εισβάλλουν στο δημοτικό συμβούλιο με διάθεση αμφισβήτησης του θεσμού πράγμα που απαιτούσε αποφασιστικές κινήσεις κάθαρσης , εν τούτοις η δημοτική πλειοψηφία δεν έδειξε πυγμή. Αντίθετα , η κατάσταση εξελίχτηκε σαν την έγγυο, που κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι. Την Παρασκευή το βράδυ, η πλειοψηφία σε αγαστή σύμπνοια με την μείζονα πλειοψηφία αρκέστηκε σε μια κίνηση περιορισμένης εμβέλειας, που κατά την κρίση μας δεν είναι ριζοσπαστική.

Τεράστια ανείσπρακτα ποσά

Περιορίζεται στον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου μόνο για το συγκεκριμένο θέμα , που η ζημία του Δήμου δεν ξεπερνά τα 21000 ευρώ, ενώ υπάρχουν τεράστια ανοιχτά μέτωπα, όπως , τα ανείσπρακτα για παράδειγμα , όπου έχουμε απώλειες εκατομμυρίων, χωρίς να έχει ερευνηθεί, αν υπάρχουν ευθύνες αιρετών ή υπαλλήλων για την μη είσπραξη. Τεράστια ανείσπρακτα ποσά υπάρχουν και για την ΔΕΥΑΣ, με μεγαλοοφειλέτες μάλιστα , την ώρα που στα νοικοκυριά πληρώνουν τεράστιους λογαριασμούς. Η περίπτωση του ΑΡΧΑΙΟΝ , είναι μια από τις κορυφές του παγόβουνου, που εξελίσσεται σε πληγή για το Δήμο,με τεράστια ζημιά.
Το σκάνδαλο της προμήθειας, τοποθέτησης και πτώσης του Θόλου του Κολυμβητηρίου, πέρα από την απώλεια 450000 ευρώ που στοίχιζε- σήμερα σαπίζει στις αποθήκες -, ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει , ποσά για τμήματα του έργου που έχουν απενταχθεί έχει σαν συνέπεια την επιβολή υψηλότατων προστίμων, που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος, χωρίς να έχουν ως σήμερα καταλογιστεί στους υπαίτιους.
Το ίδιο και για τις αστοχίες του έργου των δικτύων ύδρευσης, όπου ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει , ποσά για τμήματα του έργου που έχουν απενταχθεί. Και αυτά τα ποσά στο παρελθόν ,σε περίοδο «παχιών αγελάδων» ίσως ήταν δυνατόν να καλυφθούν, χωρίς άγχος , όπως έγινε με τα χρήματα που πάρθηκαν από τις κρατικές επιχορηγήσεις του Δήμου για να αυξηθεί το κεφάλαιο της πρώην ΔΕΤΑΕ(σήμερα ΚΕΡΔΩΟΣ ΕΡΜΗΣ επιχείρησης που συμμετέχει στη ΚΑΖΙΝΟ), προκειμένου να μπορέσει να καταβάλλει τα καθυστερούμενα ενοίκια , για τις αποθήκες της παραλίας , λόγω της αδράνειας της να εισπράττει για μεγάλη περίοδο το νόμιμο μίσθωμα από την ΚΑΖΙΝΟ και να επιστραφούν, έτσι στο δικαιούχο Δήμο με την μορφή μισθωμάτων, πλην όμως ο Δήμος εν ευρεία εννοία, είχε έμμεση απώλεια για το Δήμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,πράγμα για το οποίο δεν έχουν αναζητηθεί ευθύνες. Σήμερα το ποσό που δόθηκε τότε ξεπερνά το αποθεματικό του Δήμου.
Και ο χειρότερος εφιάλτης είναι να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα στην Ε.Ε, για το ΚΕΚ Φερεκύδης , του οποίου η διαχείριση αποτελεί μνημείο ανομίας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κουνηθεί φύλλο.
Σοβαρά ζητήματα ανακύπτουν επίσης για την χρηματοδότηση της ΡΕΔΗΣΕ, (Τοπική Ραδιοτηλεόραση). Ο Ραδιοφωνικός σταθμός ΚΟΣΜΟΣ 90 , υπήρξε πεδίο τεράστιας εισφοροδιαφυγής , με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος να πληρώνει εξοντωτικά πρόστιμα στο ΙΚΑ.
Αμφισβητείται επίσης η νομιμότητα της εκχώρησης των ποσών της επιδότησης , που λαμβάνει ο Δήμος για τα λειτουργικά της αφαλάτωσης , σε ιδιωτική τράπεζα για τα χρέη από τα δάνεια της ΔΕΤΑΕ.
 Υψηλές δαπάνες, όπως η πληρωμή της μελέτης για το Γ' Δημοτικό, που παραμένει ερειπιώνας (64.000 ευρώ) ή ο εξοπλισμός της ανεφάρμοστης ελεγχόμενης στάθμευσης,κατέληξαν στην κάλαθο των αχρήστων.
Και ας μην πάμε παραπέρα : Το ποσοστό συμμετοχής του Δήμου στην ΚΑΖΙΝΟ, μετά την παραχώρηση του Ευρώπη , ήταν 40 %.Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας περίπου το ποσοστό είναι μονοψήφιο.Ποτέ δεν ερευνήθηκε αν οι κατά καιρούς Διοικήσεις της ΔΕΤΑΕ, έχουν ευθύνες για τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων της μειοψηφίας στην εξανέμιση του ποσοστού αυτού.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα τοπίο εκρηκτικό, που αν ανοίξει σαν το κουτί της Πανδώρας, δεν θα συνταράξει μόνο τα πολιτικά θεμέλια του Δήμου αλλά θα οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση.
Επομένως σύσσωμη η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είχε ζητήσει την συνδρομή του Σώματος Ελεγκτών της δημόσιας , για ένα έλεγχο σε βάθος και σε όλα τα μέτωπα, έτσι, ώστε στο χρόνο που απομένει , ως την λήξη της θητείας της , να υπάρξει πλήρης κάθαρση και διαφάνεια και να παραδώσει αλώβητο το θεσμό.Δεν το έπραξαν δυστυχώς, τα μέλη των μεγάλων παρατάξεων και από δω και μπρος θεωρώ τις πολιτικές ευθύνες τους μεγάλες. 

Το «βαθύ λαρύγγι»


Προκαταρκτικά θεωρώ , ότι , η διαρροή του θέματος στον τοπικό τύπο πριν την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα και κυρίως η διαστρεβλωμένη μεταφορά της στα δημοσιεύματα, ότι δηλ. υπάρχει πληθώρα παρανομιών (στην ουσία έχουμε μια και μόνη περίπτωση ελλείμματος), είναι πράξη επιλήψιμη , για την οποία στοιχειοθετούνται τουλάχιστον οι προϋποθέσεις διεξαγωγής ένορκης διοικητικής εξέτασης για το ποιος και γιατί την έκανε.Ο κ.Δήμαρχος προς τιμή του , με οργή σε ευθεία ερώτησή μου, απέκρουσε κάθε ενδεχόμενο διαρροής από μέρους του.Δεν αρκεί , όμως αυτό.Το ζήτημα ήταν σε γνώση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής και υπηρεσιακών παραγόντων , που δεν υπερέβαιναν τον αριθμό των δακτύλων του ενός χεριού.Κάποιος, λοιπόν, από αυτούς , πρόλαβε τον Δήμαρχο, πριν καταθέσει την μηνυτήρια αναφορά προς τον κ.Εισαγγελέα και έδωσε στα δημοσιότητα την δική του εκδοχή, σαφώς διογκωμένη.

 Άποψη μου, είναι , ότι όπως αναπαράχθηκε η είδηση θίγει το κύρος του θεσμού, χωρίς ευθύνη των μέσων, που φυσικά ενήργησαν στο πλαίσιο της ενημέρωσης. Εκείνοι ή εκείνος , που έδωσαν τις πληροφορίες , σίγουρα δεν το έκαναν για να προστατεύσουν το Δήμο, αφού το καθήκον είχε αναλάβει ο Δήμαρχος, δικαιωματικά και θα το έπραττε την επομένη.Τα πραγματικά τους κίνητρα και οι ανομολόγητοι πόθοι θα φανούν εν καιρώ .Ωστόσο , αν υπάρχει «βαθύ λαρύγγι», στο Δήμο, πρέπει να ερευνηθεί για λόγους αυτοπροστασίας του θεσμού.Οφείλει , λοιπόν, ο Δήμαρχος , με τον ίδιο ζήλο που αρνείται , ότι ο ίδιος δημοσιοποίησε το γεγονός , να διατάξει έρευνα για το ποιος έκανε την διαρροή. Μέχρι τότε , κάθε υποψιασμένος πολίτης , δικαιούται , να μην αφαιρεί από τις πιθανότητες της αδιευκρίνιστης μέχρι σήμερα υπόθεσης , το γεγονός ο δράστης της διαρροής να την έκανε για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Πολλώ μάλλον, αν δεν στοιχειοθετηθεί η κατηγορία σε βάρος όποιων φωταγραφίζονται το ζήτημα θα γυρίσει σε μπούμερανγκ. Έπρεπε, λοιπόν, να ζητηθούν διαχειριστικοί έλεγχοι για όλα , για να υπάρξει πλήρης διαύγεια και ιδιαίτερα σήμερα, που η οικονομική κρίση μεταβάλλεται σε κρίση των θεσμών.Όμως οι δύο μεγάλες δημοτικές παρατάξεις δεν τόλμησαν.

Ο (πολιτικός) έρωτας δεν κρύβεται


Αντίθετα , οι ταγοί της πλειοψηφίας επαναπαύθηκαν στην αριθμητική πλειοψηφία τους και την αλαζονεία, που της προσφέρει το μαλακό της μαξιλάρι.Εξάλλου, βγαίνουν ενισχυμένοι από την άτυπη συμμαχία τους με την παράταξη του κ.Πάπιτση, η οποία εκτός από τις φωτεινές αναλαμπές θρησκευτικότητας, που δείχνει τον τελευταίο καιρό , δίνει και άτσαλα μαθήματα καθωσπρεπισμού και ηπιότητας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, από την επαναστατική ορμή , που την χαρακτήριζε στα πρώτα της βήματα. Στην ουσία πρόκειται , για πλήρη υποταγή στην πλειοψηφία , με την οποία συμπλέει απροκάλυπτα. Βεβαίως ο κ.Πάπιτσης , αναγγέλει την εκ νέου κάθοδό του, απουσιάζει συστηματικά και εκκωφαντικά από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας , το γέρο Καραμανλή , που έλεγε ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα , που λέγονται και δεν γίνονται και αντίστροφα , άλλα που δεν λέγονται και γίνονται. Ένα άλλο στοιχείο που συνηγορεί στην κατεύθυνση αυτή , είναι και το γεγονός , ότι ο κ.Πρίντεζης (πρώην Πρόεδρος των ταξιτζήδων), τον οποίο έχει χρίσει αντ΄αυτού , παρότι, είχε εκλεγεί τελευταίος και καταιδρωμένος, βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με την πλειοψηφία κατά ένα τρόπο , που μοιάζει απροκάλυπτα να δίνει εισαγωγικές εξετάσεις στην παράταξη του κ.Δεκαβάλλα. Ο (πολιτικός) έρωτας δεν κρύβεται λοιπόν.

Λογικό ήταν, λοιπόν ή ψηφοφορία , να εξελιχθεί σε ένα ακόμα πολιτικό θρίαμβο του κ.Δεκαβάλλα. Κατά τα άλλα, η διευρυμένη ομονοούσα πλειοψηφία , απέδειξε για μιαν ακόμα φορά πόσο αλλόκοτη είναι η σύνθεση της , αφού ταλαντούχοι, τεχνοκράτες , νεαροί αστέρες της , ακολούθησαν το παράδειγμα των δύο τριών γνωστών, που έχουν καταπιεί το αμίλητο νερό και απλώς σηκώνουν το χέρι τους στην ψηφοφορία, για να πουν «ναι σε όλα» και ακολούθησε την μέθοδο της σιωπής των αμνών, αφήνοντας το βάρος στο Δήμαρχο και τον κ.Ξαγοράρη, που όμως αποκαλύφθηκαν «αδιάβαστοι» δραματικά. Παρά το γεγονός, ότι τόσα χρόνια ασκούν τέτοια καθήκοντα δεν γνώριζαν στοιχειώδη πράγματα. Θα προσπαθήσω να δώσω μια πυκνή εκλαικευμένη εικόνα του θέματος.

Το φερόμενο έλλειμμα

Το φερόμενο έλλειμμα δηλ. τα χρήματα που φέρονται υπεξαιρέθηκαν – κλάπηκαν δηλ. από το ταμείο του Δήμου- στην ουσία αποτελεί , το ταμειακό υπόλοιπο, που έπρεπε να έχει μεταφερθεί στα ταμεία του νέου Δήμου , από το ταμείο ενός δημοτικού οργανισμού , που διαλύθηκε λόγω Καλλικράτη , του Συνδέσμου Δήμων Άνω Σύρου – Ποσειδωνίας. Το υπόλοιπο αυτό ήταν 18.241 ευρώ μετρητά. Το ποσό αυτό παραδόθηκε, πράγματι από την Ταμία του Συνδέσμου στην Οικονομική υπηρεσία του νέου Δήμου, με την παράδοση τραπεζιτικού βιβλιαρίου, όπου ήταν κατατεθειμένο. Εν τω μεταξύ , η τότε Οικονομική Υπηρεσία του νέου Δήμου είχε εγγράψει επώνυμο σχετικό κωδικό στο προυπολογισμό του, ώστε να εγγραφεί ως έσοδο της νέας χρονιάς.Εν τω μεταξύ η οικονομική υπηρεσία του Δήμου ανέμενε , από την υπηρεσία Προγραμματισμού να εισηγηθεί στο ΔΣ , την έκδοση της προβλεπόμενης διαπιστωτικής πράξης κατάργησης με την οποία ανά χείρας θα μετέφερε το χρηματικό υπόλοιπο από το λογαριασμό του Συνδέσμου σε κείνον του Δήμου.Αν και η πράξη δεν εκδόθηκε ποτέ το ποσό γύρω στον Οκτώβρη του 2011, φαίνεται να , μεταφέρθηκε από τον ένα λογαριασμό στον άλλο και να μπήκε στο λογαριασμό του Δήμου χωρίς όμως να κοπεί το παραστατικό που απαιτείται, ούτε να ενημερωθεί το λογισμικό του Δήμου..Το έλλειμμα , αν και σημαντικό, δεν εντοπίστηκε ούτε από τους ορκωτούς ελεγκτές , ούτε από το διπλογγραφικό.Αν και επαναλαμβάνω , στον προυπολογισμό του 2011 υπήρχε Κωδικός.Ο Σύνδεσμος αυτός που διαλύθηκε, είχε στην κινητή του περιουσία, δύο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν στην καθαριότητα.όταν ζητήθηκε, λοιπόν, να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας ο Ταμίας του Δήμου δεν τα πλήρωσε γιατί θεώρησε, ότι δεν είχε περάσει η διαχείριση του Συνδέσμου στο Δήμο .Τότε «ψάχτηκε» το θέμα και εντοπίστηκε το πραγματικό έλλειμμα. Δηλ. εάν δεν ανέκυπτε θέμα πληρωμής των ασφαλίστρων των οχημάτων αυτών , η διαφορετικά αν ο σύνδεσμος , που διαλύθηκε δεν είχε οχήματα, ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.

Οι ευθύνες της Διοίκησης

 Οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου , είναι ότι δεν έφερε το θέμα στο ΔΣ , για να εκδόσει διαπιστωτική πράξη κατάργησης του Συνδέσμου, η οποία εγκρίνεται από την Περιφέρεια και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.Απαραίτητο δικαιολογητικό για να είναι νόμιμη η πράξη αυτή είναι , εφόσον υπάρχει χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρεται να προσκομίζεται παραστατικό εισαγωγής από ταμείο σε ταμείο.Όποτε, ή το έλλειμμα θα εντοπίζονταν εν τη γενέσει του, ή όποιος το διέπραξε δεν θα τολμούσε να το πράξει. Αυτή η παράλειψη είναι καθοριστική κατά την κρίση μου.
 Ο κ.Ξαγοράρης προσπάθησε να μπαλώσει τα πράγματα, λέγοντας ότι δεν χρειάζονταν η διαπιστωτική πράξη ή ακόμα κι αν χρειάζονταν δεν σχετίζεται με την δημιουργία ελλείμματος .Έχει άδικο και στα δύο , το γνωρίζει καλά,αλλά προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ολοφάνερες παραλείψεις. Η διαπιστωτική αυτή πράξη την οποία κατά νόμο εισηγείται η υπηρεσία Προγραμματισμού, χρειάζονταν πλην των άλλων γιατί , ο σύνδεσμος που διαλύθηκε, εκτός από τα οχήματα και το χρηματικό υπόλοιπο , διέθετε και ακίνητο, που για να μεταβιβαστεί στο νέο Δήμο, απαιτούνταν διαπιστωτική πράξη και πάλι απαραιτήτως.Το ότι η παράλειψη να εκδόσουν διαπιστωτική πράξη , συνδέεται με την δημιουργία ελλείμματος και εν πάσει περιπτώσει με τον μη έγκαιρο εντοπισμό του, είναι αυτονόητο από τα παραπάνω. Αν εκδίδονταν η διαπιστωτική έπρεπε να είχε μπει στο φάκελλο και το παραστατικό εισαγωγής του χρηματικού υπολοίπου.
Σπεύδω να διευκρινίσω, ότι η παράλειψη αυτή , δεν είναι σκόπιμη. Αλλά αποτέλεσμα αμέλειας. Λέγεται μάλιστα , ότι Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου επιτακτικά, το είχε ζητήσει, αλλά δεν εισακούστηκε. Άλλωστε , ότι ήταν απαραίτητο να γίνει φαίνεται , από το γεγονός ότι ετοιμάζονται να την κάνουν τώρα, για να τακτοποιηθεί και το ακίνητο.Δεν λέω , λοιπόν, ότι έγινε σκόπιμα.όμως ο κ.Ξαγοράρης, αντί για «συγγνώμη –λάθος», έσπευσε να απαξιώσει τα επιχειρήματα τα δικά μου και της κ.Καζαντζάκη και να απαξιώσει την μειοψηφία μας. Το «ΒΑΤΕΡΛΩ», όμως του κ.Ξαγοράρη και κυρίως του Δημάρχου , ήταν , ότι αγνοούσαν , όπως αποκαλύφθηκε , ότι για το ποσό αυτό είχε αναγραφεί , σχετικός κωδικός στον προυπολογισμό του 2011 και ο τελευταίος μάλιστα διαβεβαίωνε το σώμα ότι τέτοια εγγραφή δεν υπήρχε.Όταν πλέον η κ.Καζαντζάκη , απεκάλυψε το έγγραφο της εισηγητικής έκθεσης , που ανέγραφε φαρδιά πλατιά το κωδικό για το χρηματικό υπόλοιπο του συνδέσμου, ανέλαβε ο κ.Ξαγοράρης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις , λέγοντας, ότι η αναγραφή του κωδικού δεν μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του ελλείμματος.

Ανένδοτος αγώνας

 Όπως και να 'ναι το κλίμα, η εικόνα, η ατμόσφαιρα ήταν παρακμιακή.Δυστυχώς , η αλαζονεία της εξουσίας,η μακιαβελική τους αντίληψη τους εμποδίζει να ακούσουν την βοή των γεγονότων, που πλησιάζουν.Όσα προφητικά ως τώρα τους λέμε, δεν ωφελούν. Και δεν ωφελούν τον τόπο οι παράλληλοι μονόλογοι.Αντίθετα αποκαρδιώνουν τους δημότες, που βλέπουν την πρόοδο και την ανάπτυξη να θυσιάζονται σε άγονες αντιδικίες. Προσωπικά, στους μήνες που απομένουν ως την λήξη της θητείας μας έχω ένα προσωπικό στόχο.Να αποδείξω, πως "δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι", όσοι ασχοληθήκαμε τα τελευταία είκοσι χρόνια με τα κοινά.Και γιαυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον ανένδοτο αγώνα για την επιβολή της νομιμότητας. Με προσφυγές, με βάσιμες καταγγελίες, με επιδίωξη ελέγχων για όλα, μέχρι κεραίας, αγώνας ανυποχώρητος , ανένδοτος , αγώνας για την αξιοπιστία του θεσμού αλλά και για το καθαρό κούτελο. Γη και ύδωρ , δεν έμαθα να δίνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.