Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΦΟΡΕΙΣ- ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΡΟΥ Επίκαιρο το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία

1.ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπίπτει με την πιο άγρια επίθεση στα δικαιώματα μας.
Το σύνθημα  "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" αποδεικνύεται επίκαιρο καθώς η απαξίωση της παιδείας , η ένταση του αυταρχισμού που εκδηλώθηκε ανάγλυφα με την εισβολή της κυβέρνησης στην ΕΡΤ και η υποβάθμιση των ζωών μας από τις μνημονιακές πολιτικές μας οδηγούν δεκαετίες πίσω. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο αγώνας των φοιτητών (αλλά και των μαθητών και των εργαζομένων που στήριξαν την εξέγερση) δεν είναι απλά αντικείμενο ιστορικής μελέτης αλλά οδηγός για τις μάχες των "από κάτω" απέναντι στην κυβέρνηση και στο κατεστημένο που την στηρίζει.

Καλούμε σε ΠΟΡΕΙΑ την Κυριακή 17/11 στην πλατεία Μιαούλη στις 5:30 μ.μ. και σε ανοιχτό συντονισμό με σωματεία και συλλογικότητες

2.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

40 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πάλη της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία. Παρ'  όλη την απόσταση του ιστορικού χρόνου, η  εξεγερσιακή, αντιιμπεριαλιστική κληρονομιά του Πολυτεχνείου παραμένει όσο ποτέ άλλοτε νεανική και επίκαιρη.  Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα βυθίζεται στο μαύρο της ΕΡΤ, της επιτήρησης από την τρόικα, της αναμονής νέων αντιλαϊκών μέτρων και της ανόδου του νεοφασισμού.

Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, όπως  τότε, έτσι και τώρα, πρέπει να συνδεθεί με τα κύρια επίδικα των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων που σήμερα είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ και της θεωρίας των δύο άκρων που προσπαθεί να εξισώσει τους αγώνες του λαϊκού κινήματος με τον όλεθρο του φασισμού και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Το Πολυτεχνείο ήταν από αυτή την άποψη για την εποχή του “άκρο”, διότι δε συμβιβάστηκε με τον ελεγχόμενο “εκδημοκρατισμό” της χούντας, αλλά  επιδίωξε την πλήρη ανατροπή του χουντικού εκφασισμού, διεκδικώντας ασυμβίβαστα και ανατρεπτικά λαϊκή εξουσία και λαϊκή κυριαρχία. Γι' αυτό το λόγο η επέτειος του Πολυτεχνείου συνεχίζει και σήμερα να ενοχλεί κάθε εξουσία, γι' αυτό το λόγο το Πολυτεχνείο ζει και αναπνέει μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του λαού μας και της νέας γενιάς. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα καταδίκης της πολιτικής του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους / ισσες να αναδείξουν με μεράκι και παιδαγωγική ευαισθησία το επαναστατικό μήνυμα της επετείου στους μαθητές / τριες μας.


Όλοι / ες στην πορεία την Κυριακή 17:30, 17 Νοέμβρη στην Πλατεία Μιαούλη και στη μουσική συναυλία που θα ακολουθήσει με τη συμμετοχή συναδέλφων/ ισσών  στις 19:30 στην αίθουσα της Πινακοθήκης Κυκλάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.