Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συμπλοκές, τραυματίες και συλλήψεις κατά την επίσκεψη Παπανδρέου(21/3/11)

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ερμούπολη, όπου συμπλοκές ανάμεσα σε πολίτες του νησιού και τα ΜΑΤ σημάδεψαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο μαθητές, ένας αστυνομικός και άλλοι δύο πολίτες, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα.

 

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στη πλατεία Μιαούλη, όπου περίπου 300 άτομα, ανάμεσα τους μαθητές και φοιτητές και εργαζόμενοι, φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και κατά των συνενώσεων στα σχολεία.
Ο φοιτητικός  σύλλογος είχε αναρτήσει  πανό με το μήνυμα: «Γιώργο φύγε από την Σύρο».Οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα " έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ", "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και βαράει το λαό" ενώ οι μαθητές ζήτησαν να μην καταργηθούν τα σχολεία τους.Τα επεισόδια σημειώθηκαν  νωρίς το μεσημέρι (13.30)  μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ  και στην πλατεία Μιαούλη ,όταν διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές και φοιτητές, απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ για να μην πλησιάσουν το κτίριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν  εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος, με αποτέλσμα η ατμόσφαιρα στην πλατεία Μιαούλη να γίνει αποπνικτική και να κλείσουν τα καταστήματα.Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται χρήση χημικών στη Σύρο. Ως αυτήν την ώρα τα ΜΑΤ παρέμεναν στο κέντρο της Ερμούπολης,όπου παραμένουν και διαδηλωτές  και φωνάζουν συνθήματα για να απελευθερωθούν οι πέντε συλληφθέντες.

Δείτε πως τα ΜΑΤ έπνιξαν με χημικά την πλατεία Μιαούλη-βίντεο

 






ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ: Καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στο Συριανό λαό

"Σε καλοστημένη κυβερνητική φιέστα  με ντεκόρ την απρόκλητη γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαό της Σύρου, εξελίχθηκε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Τα ΜΑΤ περιφρουρώντας τη “δημοκρατία” του κ. Παπανδρέου, εξάντλησαν την πυγμή τους ενάντια στους εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές της πλατείας Μιαούλη στην Ερμούπολη και εμπόδισαν τους εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Αιγαίου να προχωρήσουν στην αίθουσα που είχαν κληθεί επιλεκτικά οι τοπικοί φορείς.
Και λέμε είχαν κληθεί επιλεκτικά, διότι καμία παράταξη της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά και εξ όσων γνωρίζουμε και κανενός άλλου φορέα, δεν ενημερώθηκε ούτε κλήθηκε επίσημα στην προγραμματισμένη συζήτηση με τον πρωθυπουργό στο Πνευματικό Κέντρο. Φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί και κομματικοί ηρακλείς του ΠΑΣΟΚ φοβήθηκαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή και διαφορετικές φωνές που θα τάραζαν την ησυχία του πρωθυπουργού και θα έδειχναν ότι πίσω από την κουρτίνα κρύβονται τα δραματικά προβλήματα της κοινωνίας, που βιώνει την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου. Όμως η αγανάκτηση και η οργή δεν μπορεί να οριοθετηθούν όσα ΜΑΤ και να κατέβουν, όση καταστολή και να υπάρξει. Η ανεργία, το άδηλο μέλλον για τους νέους, η τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, η υποβάθμιση της παιδείας, η κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν ισοπεδώνονται στη συμμετοχή των προθύμων και των επιλεκτικά προσκεκλημένων εντός της αίθουσας.
Καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στο Συριανό λαό και τη νεολαία και προκαλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αν θέλει να επικαλείται τη νομιμότητα της πολιτικής του, να προχωρήσει άμεσα σε λαϊκή νομιμοποίηση των αποφάσεων του, τουλάχιστον με δημοψήφισμα". 

  ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : «Γεγονότα της ντροπής»

"Με αφορμή την είδηση πως τη Δευτέρα 21.3.2011 κατά τις πρωινές ώρες θα βρισκόταν στο νησί ο πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου και θα επισκεπτόταν πρώτα το ναυπηγείο Νεώριο, έπειτα το Επιμελητήριο και θα κατέληγε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συγκεντρώθηκε μερίδα φοιτητών από το τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο και μαθητών από τα Λύκεια και πολιτών, με σκοπό να διαδηλώσουν και να καταγγείλουν όλα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και τις αλλαγές που επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα (Εργασία – Υγεία – Παιδεία),  οι οποίες πλήττουν στο σύνολό τους τις ζωές των ανθρώπων και υποβαθμίζουν το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο.   
Ακριβώς κάτω από το Πνευματικό Κέντρο στο δρόμο μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ είχαν συγκεντρωθεί όλοι όσοι διαδήλωναν αλλά και δίπλα σε αυτούς Συριανοί οι οποίοι στήριζαν τα αιτήματά τους. Μπροστά τους ακριβώς είχαν παραταχθεί τα ΜΑΤ με «σκοπό» να προφυλάξουν «την άφιξη» του κ. Παπανδρέου στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα προς το μέρος των διαδηλωτών.
Παρών ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Γιώργος Πάπιτσης όπου μαζί με μέλη από τη δημοτική παράταξη «κατέγραψαν» με φωτογραφίες τα γεγονότα της ντροπής επιθυμώντας να καταγγείλουν όσα είδαν.
Ως πολίτες αυτής της χώρας και της τοπικής κοινωνίας της Σύρου, ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σύρου – Ερμούπολης        - αλλά παράλληλα και κατά κύριο λόγο - ως άνθρωποι που κατανοούν και βιώνουν τις συνέπειες των μέτρων που λαμβάνονται σε βάρος των πολιτών, καταγγέλλουμε τα γεγονότα της ντροπής.
Τη «βία» και την επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές και ο κόσμος που βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και τις απαράδεκτες «μεθόδους»  των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν στόχο να διαλύσουν την ειρηνική κινητοποίηση των νέων που έλαβε χώρα στο κέντρο της Ιστορικής Ερμούπολης.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να μπορούν ελεύθερα και ειρηνικά να εκφράζονται, να διαδηλώνουν για τα αιτήματά τους όλοι οι πολίτες και εναντιωνόμαστε μπροστά στην οποιαδήποτε επίθεση δέχονται όσοι κινητοποιούνται με «σημαία» τους τα δίκαια αιτήματα.
Είναι απαράδεκτο οι νέοι που κατεβαίνουν στο δρόμο να αντιμετωπίζονται ως «εχθροί» και να εισπράττουν την ειρωνεία και τα δακρυγόνα ως απάντηση.
Είναι αστείο, πολλώ δε μάλλον, όταν χωρίς λόγο βιώνουμε την κρατική καταστολή. Όλα τα προαναφερθέντα γεγονότα τα καταγγέλλουμε ως γεγονότα της ντροπής".

Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρας Μυκόνου : τη βία των ΜΑΤ την δέχτηκαν κυρίως μαθητές και φοιτητές

 Η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού καταγγέλλει στο Συριανό Λαό την απαράδεκτα μεθοδευμένη ως κλέφτη άφιξη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο νησί μας.
Καταγγέλλει την αναιτιολόγητη και παράλογη επιλογή της μεταφοράς αστυνομικών δυνάμεων από την Αθήνα. Η άστοχη παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ δυστυχώς ήταν η αφορμή για τα επεισόδια που χαρακτήρισαν τη διαδήλωση-διαμαρτυρία αρχικά φοιτητών και νέων και γρήγορα και πολλών άλλων πολιτών της Σύρου.
Η παρουσία μας και η ενεργή μας συμμετοχή στη διαμαρτυρία αυτή, μας φανέρωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο μόνος διάλογος που μπορεί να αναπτύσσει η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτός της αλόγιστης χρήσης χημικών και της καταστολής.
Αποτελεί όνειδος για την τοπική μας κοινωνία αλλά και για τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία ότι τη βία των ΜΑΤ την δέχτηκαν κυρίως μαθητές και φοιτητές που διαδήλωναν ενάντια στην ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου με φανερή την αγωνία τους για ένα μέλλον γεμάτο αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ " Μάθημα για τη βία δίδαξαν σήμερα τα ΜΑΤ και η κυβέρνηση στην Σύρο!"

  Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Ν. Αιγαίου καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της Σύρου (και όχι μόνο) να καταθέσουν ομαδική προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων έδωσαν εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις για την άσκηση αδικαιολόγητης βίας που απείλησε την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
  Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες της Σύρου αλλά και να διατάξει έρευνα για την απαράδεκτη στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ.
  Οι αστυνομικοί έχουν υποχρέωση, τηρώντας τους νόμους και το σύνταγμα, να προστατεύουν την υγεία, την σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών αντί να τους απειλούν με επικίνδυνα χημικά αέρια και με άσκηση ανεξέλεγκτης βίας. Εξάλλου τα χημικά αυτά είναι επικίνδυνα και για την δική τους υγεία, όχι μόνο την υγεία των πολιτών.

    Η Περιφερειακή Οργάνωση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ καταδικάζει την άσκηση βίας και την χρήση επικίνδυνων χημικών από την αστυνομία στην Ερμούπολη. Η κοινωνία και οι πολίτες είναι οργισμένοι με το πολιτικό σύστημα και με τα πολιτικά κόμματα εξουσίας που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το χάλι, με την προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση που διαχειρίστηκαν με εντελώς αποτυχημένο τρόπο την κρίση αλλά και με την κυβέρνηση που ψηφίστηκε με άλλο πρόγραμμα και εφαρμόζει όσα κατηγορούσε ως αποτυχημένες επιλογές. 
     Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να πάει στη Σύρο για να μιλήσει για την «πράσινη ανάπτυξη», τη δια βίου μάθηση, την οικονομία. Θα περίμενε κανείς πρώτα να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη, να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει ειλικρινή διάλογο, ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά που νοιώθουν ότι απειλείται το μέλλον τους και δεν πιστεύουν τα λόγια τα μεγάλα τα ψεύτικα.   Και αντί για συγνώμη, πνίγηκε η Ερμούπολη στο νέφος από δακρυγόνα, τα ΜΑΤ δίδαξαν μια κατ΄ εξοχήν ειρηνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά τι σημαίνει βία, και οι πολίτες της Σύρου έζησαν εικόνες πρωτοφανούς βίας.
    Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουμε καταγγείλει ότι τα ΜΑΤ χρησιμοποιούν δακρυγόνα τα οποία περιέχουν το χημικό αέριο CS  και το Admisite-DM, αέρια με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία. Διαπιστώνουμε ότι συχνά γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία ρίψη χημικών και κλιμάκωση της βίας, με αποτέλεσμα σωματικές βλάβες σε πολίτες χωρίς καν αφορμή. Το Πρωτόκολλο της Γενεύης (1969) και η Σύμβαση του Παρισιού (1993) ορίζουν ότι αέρια όπως το CS και το Admisite-DM συνιστούν χημικά όπλα. Όσοι βρέθηκαν στην Ερμούπολη ακόμα και μακριά από την πλατεία, κατανόησαν χωρίς αμφιβολία τι σημαίνει χρήση χημικών αερίων.
         Είναι σαφές ότι η ελευθερία της συμμετοχής σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι βασικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με βία και επικίνδυνα χημικά. Η αστυνομία πρέπει να είναι εκπαιδευμένη για να προλαμβάνει και να αποκλιμακώνει την ένταση αντί να προκαλεί ανεξέλεγκτη κλιμάκωση με ενέργειες που απειλούν την υγεία και την σωματική ακεραιότητα όχι μόνο διαδηλωτών αλλά και περιοίκων, καταστηματαρχών και περαστικών, όπως έγινε σήμερα στην Ερμούπολη της Σύρου, ένα νησί που δεν είχε παρόμοιες εμπειρίες μέχρι τώρα. ΝΤΡΟΠΗ κ Πρωθυπουργέ. Νομίζετε ότι οι πολίτες σας ψήφισαν για να προωθείτε τέτοιου είδους μαθήματα, αυτό το μοντέλο «δια βίου μάθησης» υπόσχεστε; 




20 σχόλια:

  1. δακρυγόνα πέσανε
    MP-BD2-CS
    ΤΥΠΟΣ ΧΗΜΙΚΟΥ CS
    LOT NLT 0917607 006
    NonLethal technologies Usa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φραγμός των πραιτοριανών του καθεστώτος, εμπόδισε τον κόσμο να εκφράσει την «ευγνωμοσύνη» του, στον ίδιο τον Γιωργάκη.

    Μάλιστα σαν κανονικός πολιτικάντης της δεκάρας, καθώς ο κόσμος τον αποδοκίμαζε εκείνος σηκώνει το χέρι για να χαιρετίσει τον κόσμο.

    Τελικά δεν είναι η περιορισμένη γνώση των ελληνικών, ο παράγοντας ο οποίος εμποδίζει την επαφή του με την πραγματικότητα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταπληκτική αφίσα του Φοιτητικού Συλλόγου
    http://dpsdfs.blogspot.com/2011/03/normal-0-false-false-false-en-us-x-no...

    (ΥΓ: Νεοριο είναι τα ναυπηγεία, μόλις τη προηγούμενη βδομάδα εργαζόμενοι ήταν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ηθελα να ενημερώσω πως δεν διαδήλωσαν μόνο φοιτητές! πολλοί κάτοικοι της Σύρου βγήκαν στο δρόμο για να αντιμετωπίσουν τα χοιρινά! καταστηματάρχες, επιχειρηματίες! όλοι ήταν στο δρόμο! για αυτό με ενημέρωσε ο πατέρας μου και ο αδερφός που ήταν παρών στη διαδήλωση! δυστυχώς δεν μπορούσα να υπερασπιστώ και εγώ το νησί μου γιατί σπουδάζω Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν σε μία δημοκρατία, ένας πολιτικός (και μάλιστα πρωθυπουργός) χρειάζεται ειδική διμοιρία ΜΑΤ για να συναντήσει φορείς, τοπικούς άρχοντες και εργαζόμενους, όταν χρειάζεται η ρίψη δακρυγόνων σε μία μικρή πόλη των 12.000 κατοίκων για να μπορέσει να κυκλοφορήσει για 50 μέτρα, όταν χρειάζεται ξύλο και κυνηγητό για να μπορέσει να πάει στο ελικόπτερό του, τότε θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για το τι «δημοκρατία» έχουμε και πόσο «εκλεγμένοι» είναι οι εκπρόσωποί μας. Και τον προβληματισμό αυτόν τον απευθύνω τόσο στους τοπικούς μας άρχοντες όσο και σε όσους "εργατοπατέρες" προσπάθησαν να αποτρέψουν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση της χώρας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αντιδήμαρχος Ερμούπολης Αλμπανόπουλος εθεάθη ενδεδυμένος με κοστούμι-γραβατα μετά των λοιπών επισήμων στην ήδη κακόφημη κουστωδία των υποδεξαμένων τον Παπανδρέου.
    Λίγη ώρα μετά εθεάθη ενδεδυμένος με σπορ αμφίεση στο πλευρό των διαδηλωτών.
    Διχασμένη προσωπικότητα ή απλά ανερυθρίαστος αρριβίστας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 15:35 Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ρίψη δακρυγόνων στην πλατεία Μιαούλη και στα γύρω στενά. Ο κόσμος δεν φεύγει αλλά μετά τις επιθέσεις των ΜΑΤ ΞΑΝΑΜΑΖΕΎΕΤΑΙ και φωνάζει συνθήματα. "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ" "ΚΛΕΦΤΕΣ" και συνθήματα προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού.

    Ο συγκεντρωμένοι ήταν στην αρχή 500 άτομα περίπου αλλά μετα τα επεισόδια κατέβηκαν στο κέντρο ακόμα περισσότεροι. Δυόμιση ώρες πετάνε συνεχώς χημικά. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ


    16.00 Πεδίο μάχης η Ερμούπολη. Εντείνεται ο πετροπόλεμος ενώ ο "λαοπρόβλητος" συνεχίζει ατάραχος μέσα στο Πνευματικό κέντρο τη σύσκεψη με φορείς του νησιού. Ανάμεσα στον κύριο Μαχαιρίδη και Δεκαβάλα ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, και μέσα στο Πνευματικό κέντρο δεν απέφυγε τις φραστικές - και κόσμιες- επιθέσεις απο παράγοντες του νησιού.

    16:20 Συνεχίζεται η ρίψη χημικών. 5 συλλήψεις -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κόσμος έχει αραιώσει καθώς έχει πέσει απίστευτη ποσότητα χημικών. Στη σύσκεψη δεν έγιναν δεκτοι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου του φοιτητικού συλλόγου αλλά και άλλων φορέων. Αυτός είναι και ο λόγος της αρχικής έντασης που οδήγησε αναίτια σε πρωτοφανή για όλες τις Κυκλάδες επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθεί στη Σύρο διμοιρία των ΜΑΤ ;
    Γιατί ο δήμαρχος Σύρου συμφώνησε να παραδώσει το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης στους ματατζήδες που έπνιξαν την πόλη στα χημικά;
    Γιατί ενώ είχε μεταβληθεί σε πεδίο μάχης η πλατεία Μιαούλη ο κ.Δεκαβάλλας συνέχιζε να παραβρίσκεται στη σύσκεψη των φορέων υπό την προεδρία του ΓΑΠ;
    Ποιος θα πληρώσει για τις ζημιές που έγιναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προχθές στην Πάρο σε τροχαίο χάθηκε ένας νέος 28 ετών και κηδεύτηκε σήμερα. Η φίλη του έπειτα από πολλές ώρες παραμονής στο διαλυμένο Κέντρο Υγείας του νησιού μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε υποσχεθεί να εδρεύει μόνιμα ελικόπτερο για τα έκτακτα περιστατικά στην έδρα του νομού, δηλαδή στη Σύρο για την άμεση μεταφορά τους στην Αθήνα ή στο νοσοκομείο της Σύρου. Αυτό το ξέχασε και είμαι σίγουρος ότι δεν του το θύμισε κανένας, από αυτούς που του χαϊδεύουν τα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκφράζονται πάντως αμφιβολίες για το αν οι συγκεντρωμένοι είναι μόνο φοιτητές ή αν συμμετέχουν στα επεισόδια άτομα που οργανωμένα έχουν έρθει από την Αθήνα όπως εκτίμησε στο NewsIt ο δημοσιογράφος του Syrostoday.gr, Γεράσιμος Κούντουρης.
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69722&catid=9&la=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενα πολυ μεγαλο δημοσιο μπραβο σ' αυτους τους φοιτητες, που το λεει η καρδια τους και εχουν κοτσια. Παρα τα τοσα χημικα μειναν εκει. Ευγε ρε παιδια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kala oi foithtes, oi syrianoi pou htan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να βγει καταλογος ονοματων οσων παρεβρεθησαν στην ομιλια του Τζεφρη. Θελουμε και φωτογραφιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αναρωτιέμαι ποιος διοργάνωσε όλη αυτή τη φιέστα και δεν αναφέρομαι στους δικαια διαμαρτυρόμενους αλλά σ αυτούς που ήταν μέσα

    και για να γίνω σαφέστερη: είδαμε όλο το σκυλολόι υπουργοί, υφιπουργοί, βουλευτάδες διάφοροι κολαούζοι, ματ, τλεοπτικά συνεργεία να φτάνουν στη Σύρο για να κάνουν ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ!!!!!!!

    όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΥΡΙΟΙ????

    γιατί χρειάστηκε να έρθουν ως τη Σύρο όλοι αυτοί και δε το κάναν απ την έδρα τους????

    πόσες συνταξεις κόστισε μόνο να σηκωθεί στον ουρανό το σινούκ????
    πόσες για να προσγειωθεί???
    τηλεοπτικά συνεργεία δεν υπήρχαν στη Σύρο????
    όλοι αυτοί οι μπάτσοι γιατί ταξιδέψαν ως εδώ?
    ποιος πλήρωσε τα ληγμένα δακρυγόνα και για την ακρίβεια πόσο τα πλήρωσε σε αναλογία ίδια με τα υποβρύχια που γέρνουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!!!!!

    σπέσιαλ αφιερωμένο στον αδιστακτο Γεράσιμο Κουντούρη, ο τοσοδούλης λοιπόν έκανε ανταπόκριση και είπε ότι φτάσαν κουκουλοφόροι από την Αθήνα

    καλά ρε τίποτα, ρε ανύπαρκτε, που αν δεν υπήρχε το κόμμα θα ήσουν, τι θα ήσουν μια παξιμαδοκλέφτρα, δε ντρέπεσαι να ξεφουρνίζεις τόσες ψευτιές????

    θέις μεγάλο θράσσος αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός οι φελοί και τα σκ_ _ά επιπλέουν σ αυτή τη ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι περιμένατε από τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας που στην πρώτη σελίδα προωθεί το χαφιεδισμό;(δίνει τα τηλ.των μπάτσων της γειτονιάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλοι οι ΠΑΣΟΚοι μαζεύτηκαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Άσε ρε Κουντούρη πρασινοφρουρέ,πληρωμένε ΠΑΣΟΚε που αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση θα ήσουν για τον π....

    Άντε να πάρεις το μεροκάματο από το Δήμαρχο και το τσιράκι του τον Αλμπανόπουλο. Έκανες καλά τη δουλειά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο ΓΑΠ είχε περισσότερους από έναν λόγους για να βρίσκεται στη Σύρο
    1. η ελπίδα ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις και γιούχα σ ένα νησί που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές δήμαρχος βγήκε Πασόκ, και αμέσως επόμενος βγήκε για πικοιλία πάλι πασοκ
    2. η ανάγκη να κάνει και κανένα ταξίδι στην Ελλάδα μετά από τόσα στο εξωτερικό. στα πλάνα που είδαμε δεν είδαμε πουθενά κόσμο να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις γιατί δεν υπήρχε ήρθαν κλιμάκια από την Αθήνα οργανώθηκε ολόκληρη φιέστα για να κάνουν τηλεδιάσκεψη με τ άλλα νησιά. Ποια η χρησιμότητα λοιπόν να γίνει στη Σύρο πέρα από το επικοινωνιακό?
    3. οι Κυκλάδες ξεπουλιούνται για να γίνω σαφέστερη:
    α)στις Κυκλάδες δεν υπάρχει αγροτική γη μόνο οικόπεδα για πούλημα, οι μικροκαλλιεργητες και οι ιδιοκαλλιεργητές δε διαθέτουν αγροκτήματα αλλά οικοδομήσιμη γη
    β) Νεωριο Σύρου, μόλις τη προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στην Αθήνα για διαμαρτυρία, μεγάλες κομπίνες και κεφάλαια παίζονται
    γ) Γυάρος, μόλις στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε απόφαση για "εκμετάλευση", του ιστορικού χώρου το οποίο αποτελεί επίσης θαλάσσιο καταφύγιο και καταφύγιο άγριων ζώων.

    να σημειώσω τέλος ότι η άφιξη του ΓΑΠ έγινε γνωστή μόλις το σαββατοκύριακο και αυτό κάποιες φήμες
    κρατήθηκε όσο το δυνατόν μυστικό
    οργανώθηκε όχι από το επιμελλητήριο το οποίο φαίνεται διοργανωτής αλλά από το πασοκ
    και όλα αυτά που ακούστηκαν ότι ήταν οργανωμένη κεντρικά η αντίδραση είναι άλλη μια αρλούμπα για να καλύψει το γεγονός της αυθόρμητης αντίδρασης του κόσμου σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν χρειαζόταν καν να φέρουν τα ΜΑΤ....δεν είμαστε απολίτιστοι,εμεις παράγουμε πολιτισμό.Κακώς κάποιοι θεώρησαν πως έπρεπε να φέρουν τους "μισθοφόρους".Κακώς έριξαν το σύνθημα της επίθεσης...ΑΥΤΟΙ τα προκάλεσαν όλα....Είναι λυπηρό πραγματικά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα χημικα ηταν ληγμενα απο το 1993. Απο εποχης του Μητσοτακη ηταν συντροφοι Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.