Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Κάλεσμα σε συγκέντρωση την 25η Μάρτη


Οι εκπαιδευτικοί τιμάμε τους αγωνιστές του ΄21
με αγώνες για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.

 Η φετινή 25η Μάρτη, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα, στο επίκεντρο μιας μεγάλης σύγκρουσης. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα – μέρος των οποίων ήταν και η ελληνική επανάσταση του ’21 – αποτελούν το μεγάλο διακύβευμα αυτής της αντιπαράθεσης. Η κρίση του καπιταλισμού αποτελεί το όχημα για τη μετατροπή των εργαζομένων από πολίτες με κατοχυ- ρωμένα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα σε υπηκόους της σύγχρονης «ελέω αγοράς» απολυταρχίας.

  Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ένα ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την ιστορική αντιπαράθεση. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε το λόγο και το ανάστημά μας, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στη νέα γενιά. Η φετινή 25η Μάρτη θα πρέπει να σημαδευτεί από την οργανωμένη παρουσία του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας ενάντια στο σύγχρονο αυταρχισμό των Μνημονίων και της πτώχευσης της κοινωνίας. Λίγες μόνο μέρες μετά τα επινίκια για το PSI, σχεδιάζεται νέα λιτότητα με μέτρα τουλάχιστον 11 δις και προωθούν και νέα μείωση μισθών. Γι’ αυτό το σύστημα φοβάται ότι η εθνική επέτειος μπορεί να μετατραπεί σε σημείο εκδήλωσης της ανυπότακτης θέλησης του λαού και της νεολαίας να μη γίνουν ραγιάδες του 21ου αιώνα. 

  Ο εκφοβισμός και η υποταγή δεν ταιριάζει στον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας, ούτε στο επαναστατικό μήνυμα της ημέρας. Ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να δώσει το δικό του ιστορικό και πολιτικό νόημα στην επανάσταση του 21 και να καταδικάσει τη σύγχρονη Ιερή Συμμαχία του κεφαλαίου και τους κάθε λογής  κοτζαμπάσηδες .



Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 25η  Μάρτη στις 10:30  στο πανό του συλλόγου
στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από την τράπεζα Α
lpha .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.