Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΒΙΒΛΙΟ Το μυστικό κρυπτόγραμμα του Βόινιτς

Η πηγή
Το μυστικό κρυπτόγραμμα του Βόινιτς
  Μάικλ Κόρντι
 Εκδότης: Τραυλός Π.2012
Μετάφραση: Νέστορας Χούνος
Σελίδες: 476

... Ακούγοντας το κλειδί να γυρίζει στην κλειδαριά, ο διαρρήκτης σηκώνεται από τον υπολογιστή καρφώνει το βλέμμα στο πόμολο. Η πόρτα ανοίγει διάπλατα. Σαν αίλουρος ορμάει στη Λορίν, την σπρώχνει με δύναμη στην κουπαστή τα κάγκελα της σκάλας διαλύονται κι εκείνη σωριάζεται στο πάτωμα του χολ, μπροστά στα ορθάνοιχτα μάτια του Ρος. Ψυχορραγεί παράλυτη, με το αγέννητο πλάσμα να χαροπαλεύει στα σωθικά της, ψελλίζει με αγωνία λίγες λέξεις για το κρυπτόγραμμα του Βόινιτς...

Ο γεωλόγος Ρος Κέλι τα είχε όλα: καλοπληρωμένη θέση σε μια εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου και μια εντυπωσιακή σύζυγο, τη Λορίν, γλωσσολόγο στο Πανεπιστήμιο Γέιλ και έγκυο στο πρώτο τους παιδί. Τώρα, βυθισμένος στην απόγνωση, δεν ξέρει πώς να γλιτώσει τη γυναίκα του από τον θάνατο και πώς να διαχειριστεί την ερευνητική εργασία της -την αποκρυπτογράφηση ενός ακατάληπτου χειρογράφου- που έχει γίνει στόχος αδίστακτων δολοφόνων.

Το παμπάλαιο χειρόγραφο του Βόινιτς περιγράφει έναν μυθικό κήπο στη ζούγκλα του Αμαζονίου: μια απίθανη Εδέμ που θυμίζει τη Γένεση, και αψηφά κάθε λογική. Η είδηση ότι ο ''κήπος του Θεού'' κρύβει το μυστικό για τη σωτηρία της Λορίν, πυρπολεί το μυαλό του Ρος πετά στο Περού για μια αγωνιώδη αναζήτηση, χωρίς να γνωρίζει ότι ένας πληρωμένος δολοφόνος και ένας φανατικός ιερωμένος από το Βατικανό, ακολουθούν τα βήματά του. Οι οδηγίες του χειρογράφου φέρνουν τον Ρος σε έναν τόπο όπου, έκπληκτος, αναθεωρεί όλα όσα γνώριζε για την πηγή της ζωής στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.