Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

21 Μαρτίου 2012 – για να μην ξεχνάμε



Ένα χρόνο πριν, ο Γιώργος Παπανδρέου προσγειώθηκε αιφνιδιαστικά στο νησί μας, συνοδευόμενος από διμοιρία των ΜΑΤ και λοιπά κυβερνητικά στελέχη, εφοδιασμένοι οι μεν με δακρυγόνα τα οποία και αφειδώς χρησιμοποιήθηκαν απέναντι σε μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους και άλλους κατοίκους της Σύρου, οι δε με μπροστάρη τον Π.Ρήγα με ψεύτικες υποσχέσεις και κατάπτυστες δηλώσεις.

Ένα χρόνο μετά, τίποτα απ' αυτά για τα οποία -κατά τον Παν.Ρήγα- δεσμεύτηκε ο τότε πρωθυπουργός δεν εφαρμόστηκε …

·  καμία νησιωτική πολιτική δεν προωθήθηκε,

·  κανένα βήμα ανάπτυξης δεν έγινε,

· η αποκέντρωση όχι μόνο δεν διευρύνθηκε αλλά αντίθετα αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στην περιφέρεια πάρθηκαν πίσω,

· οι δήμοι-κυβερνεία, αλλά και η ίδια η περιφέρεια, παραμένουν υποστελεχωμένα, ενώ ακόμα και οι μεγάλοι δήμοι, με τις νέες περικοπές θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους λειτουργίες,

· τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα, οι συνθήκες περίθαλψης ανασφαλείς και υποβαθμισμένες,

·  τα σχολεία έμειναν για μήνες χωρίς βιβλία (“καινοτομία” για την οποία παρέλειψε να μας ενημερώσει πέρσι η κα Ε.Χριστοφιλοπούλου, όταν μιλούσε για το νέο λύκειο και διαβεβαίωνε για την επανεξέταση του ζητήματος της συγχώνευσης των δύο Λυκείων, ενώ η ίδια είχε ήδη υπογράψει την σχετική υπουργική απόφαση)

· η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών χειροτερεύει διαρκώς, με αραιότερα δρομολόγια, μακρύτερη διάρκεια και ήδη ανακοινωθέντα ακριβότερα ναύλα,

· ο μειωμένος ΦΠΑ είναι περισσότερο από εμφανές, βάσει του Μνημονίου 2, ότι θα καταργηθεί

· οι εργαζόμενοι στο Νεώριο μένουν για μεγάλα διαστήματα απλήρωτοι,

· μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο,

ενώ η ανεργία, η δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, η πλήρης αποδόμηση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε, εντείνουν το χάσμα που σκόπιμα και πειραματικά επιβλήθηκε στην ελληνική κοινωνία.

Ένα χρόνο μετά, αυτό που τελικά έμεινε απαράλλαχτο είναι η διαρκής εξαπάτηση των πολιτών, από μια κυβέρνηση που γατζωμένη στην εξουσία επιχειρεί να φέρει εις πέρας διατεταγμένη υπηρεσία αδιαφορώντας για τους Ελληνες και οδηγώντας τη χώρα κι έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση και τη χρεοκοπία - οικονομική, πολιτική, θεσμική, αξιακή.

Με απύθμενο θράσος, μεγαλοστελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο -και προσφάτως- και της ΝΔ, καθημερινά μιλούν για μπαχαλάκηδες, για οπαδούς της δραχμής, για ανεύθυνους ... και λοιπούς χαρακτηρισμούς κενούς πολιτικού περιεχομένου, με μόνο στόχο την πόλωση και τον εκφοβισμό των πολιτών και εν τέλει την παραπλάνηση τους για μια ακόμα φορά.

Με την ολέθρια πολιτική που ασκούν καθ' υπαγόρευση της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι εντολοδόχοι των Μνημονίων, οι εντολείς των χημικών ψεκασμών και των ξυλοδαρμών, δεν δικαιούνται να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας. Καλύτερα ... ας σιωπήσουν.

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.