Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΡΟΥ Ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θ’ αντισταθούμεΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ "Ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θ’ αντισταθούμε"


Τετάρτη 9 Απριλίου 24ωρη Aπεργία Πανεργατική

10:30 στην Περιφέρεια Ν. ΑιγαίουΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ.

Κυβέρνηση-Τρόικα- Κεφάλαιο προχωρούν στο αποτελείωμα της ήδη φτωχοποιημένης εργατικής τάξης. Με τις απατηλές σημαίες της «ανάπτυξης και του πρωτογενούς πλεονάσματος» η Κυβέρνηση επελαύνει ενάντια στα εκατομμύρια απλήρωτων και εξαθλιωμένων εργαζομένων-ανέργων. Εξαφανίζει ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς, διαλύοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταργώντας τριετίες και ωριμάνσεις. Απελευθερώνει τη λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων. Διαλύει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές, περικόπτοντας εκ νέου τις συντάξεις, με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης - σύνταξης. Παίρνει μέτρα με στόχο την μονοπώληση της αγοράς, οδηγώντας έτσι σε νέες αυξήσεις, βασικών αγαθών(φάρμακα, γάλα, κ.α.).

Στο δημόσιο με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, ετοιμάζει μέσω της ‘’αξιολόγησης’’ μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, κλείνει δημόσιες υπηρεσίες, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.

Ταυτόχρονα τρομοκρατεί με πειθαρχικά και απολύσεις όσους εργαζομένους αντιστέκονται, καταστέλλει με απίστευτη βαρβαρότητα τις κινητοποιήσεις και τώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων και την επαναφορά του λοκ – άουτ.

Τις ίδιες μέρες που ανακοινώνονταν αυτά τα μέτρα η ΓΣΕΕ προχωρούσε σε νέα συμφωνία ξεπουλήματος και υποταγής. Χειροκροτούμενη από τον Υπουργό Εργασίας για την «υπευθυνότητά» της και την προσήλωσή της στην «ανάκαμψη της οικονομίας», υπέγραψε με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, τον ΣΕΒ και άλλες ενώσεις των αφεντικών, τη νέα δήθεν ΕΓΣΣΕ νομιμοποιώντας την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τους μισθούς, δεχόμενη τη νομοθετική παρέμβαση κυβέρνησης - τρόικα για μισθούς πείνας των 586 ευρώ και 511 αντίστοιχα για τους νέους.

Ταυτόχρονα, έχουμε και στις Κυκλάδες τις πρόσφατες διαθεσιμότητες των οδηγών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των νησιωτών, την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στο ναυπηγείο του Νεωρίου, του Καζίνο και σε μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις, το σύγχρονο ολιγόμηνο “δουλεμπόριο” για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα και προς όφελος ουσιαστικά των εργοδοτών, της λεγόμενης κοινωφελούς απασχόλησης ή των προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ που απλόχερα προσφέρουν σε αναλώσιμους απασχολούμενους, ως “φιλανθρωπία”, πρόθυμα και με το αζημίωτο, τοπικοί κοινωνικοί και θρησκευτικοί φορείς.

Ο καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξει η ζωή των εργαζομένων είναι η απειλή ενός μαχητικού, μαζικού και ανατρεπτικού εργατικού κινήματος. Δεν παζαρεύουμε την ήττα, δεν πετσοκόβουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Δύο δρόμοι μας απομένουν. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θ’ αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·      Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις μισθών και μείωση ωρών εργασίας. Άμεση κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
·      Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
·      Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
·      Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
·      Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.
Π.Α.ΜΕ. ΣΥΡΟΥ 
 Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας


 Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,

ΨΗΛΑ το κεφάλι!
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

 Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Καμία αναμονή.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη!Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας. 

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης
Πλάι στους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους που μονιμοποιεί αυτήν την περίοδο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχάνους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το νέο πακέτο για τα εργασιακά περιλαμβάνει νέα μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Είναι άθλιοι. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι γυναίκες, τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια. Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και λουκέτα με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.
Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι. Προβλέπεται ότι η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με «ειδικό μισθολογικό καθεστώς», που θα επιβάλλει μείωση της προσαύξησης για προϋπηρεσία τουλάχιστον κατά 50% σε σύγκριση με το ύψος της αμοιβής που ισχύει σήμερα. Είναι η αρχή για τη γενική κατάργηση των τριετιών.
Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.
Υπάρχει διέξοδος!
Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.                           
Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ , διεκδικούμε αποφασιστικά:
·         Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
·         Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών
·         Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
·         Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης
·         Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
·         Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
·         Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία
·         Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
·         Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                     
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ
 "Δύο δρόμοι μας απομένουν"

 Η δικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) ψήφισε άλλο ένα πολυνομοσχέδιο – μνημόνιο, με το οποίο βυθίζει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Η Κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, ετοιμάζει μέσω της ‘’αξιολόγησης’’ μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, κλείνει δημόσιες υπηρεσίες, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.
Εξαθλιώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια την ελληνική κοινωνία, υπογράφοντας απανωτά μνημόνια, συνάπτουν νέα δάνεια και υποθηκεύουν το μέλλον πολλών γενεών, προκειμένου να σώσουν τα συμφέροντα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου,  ενώ ταυτόχρονα βουλιάζουν στα σκάνδαλα, τη διαφθορά, την ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική. Ήδη έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο μνημόνιο που θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Δύο δρόμοι μας απομένουν. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θ’ αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.