Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

H 3η International Jazz Day στο Θέατρο Απόλλων

H 3η International Jazz Day γιορτάζεται στην Ελλάδα με ένα 4ήμερο (27/4 - 30/4) festival στην Ερμούπολη της Σύρου.

Λίγα λόγια για την International Jazz Day:
 
Η I.J.D γιορτάζεται για 3η χρονιά φέτος με οικοδέσποινα πόλη την OSAKA της Ιαπωνίας.  Παράλληλες εκδηλώσεις εορτασμού  θα γίνουν σε όλες τις πόλεις του κόσμου με κορωνίδα ημερομηνία την 30η Απριλίου 2014 όπου και θα πραγματοποιηθεί και η all-star Jazz συναυλία στην OSAKA.
Η διοργάνωση της I.J.D. τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Thelonious Monk Institute of Jazz..
“Η Jazz ενσωματώνει το πνεύμα της UNESCO,” λέει η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Irina Bokova. “Ενώνει και φέρνει κοντά τους ανθρώπους, χτίζει Ειρήνη, Ανοχή και Κατανόηση. Είναι η μουσική επένδυση για θετικές κοινωνικές αλλαγές, από τον πόλεμο ενάντια στον ρατσισμό έως τον αγώνα για την δημοκρατία.”

Στην Ελλάδα:
 
Η I.J.D θα γιορταστεί και στην Ελλάδα με την κύρια εκδήλωση να λαμβάνει χώρα στην Ερμούπολη της Σύρου, την γιορτή συνδιοργανώνουν η περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τον υπεύθυνο πολιτισμού Δημήτρη Γρυπάρη και η α.μ.κ.ε. "b jazz".
Η διοργάνωση θα γίνει υπό την αιγίδα της ελληνικής επιτροπής της UNESCO, και θα έχει την υποστήριξη του δήμου Ερμούπολης Σύρου.
Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων κατέχοντας μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, διατηρεί μία από τις πρωτιές στην διοργάνωση καλλιτεχνικών δρώμενων.
Ειδικά με την Jazz έχει να επιδείξει μία αξιόλογη δραστηριότητα .
Μεγάλα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας Jazz σκηνής έχουν φιλοξενηθεί και έχουν επιλέξει την Σύρο για τις εμφανίσεις τους
(JazzXpress – Eric Inake Group, Braam DeJoode Vatcher Trio, Ramon Valle Trio, Human Touch, Ανδρέας Συμβουλόπουλος Trio, Στράτος Βουγάς Quartet, Music of the Heart Jazz Trio, Momo Trio κ.α.)

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της I.J.D 30/4 - 2/5 στην Ερμούπολη είναι:

27/4
Θέατρο Απόλλων 

21.30 Tapmotif Sextet

Θάνος Δασκαλόπουλος, tap, body music
Τζορτζίνα Βαρδουλάκη tap, body music
Σωτηρία Ρουβολή, tap, body music
Ελίνα Βαφειάδη, tap, body music
Δημήτρης Τάσαινας, voice
Ελένη Βαλεντή, voice

22.30 Next Step Quintet

(Δημήτρης Τσάκας (sax), Γιαννης Παπαδόπουλος (p), Θοδωρής Κότσυφας (g), Ντίνος Μάνος (doublebass), Δημήτρης Κλωνής (drums)

27/4 Αίθουσα Τέχνης Δήμου Σύρου - Ερμούπολης (πλατεία Δημαρχείου)

εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Συριανού φωτογράφου Γιάννη Γρυπάρη με φωτογραφίες από Ελληνες Jazz μουσικούς που θα κρατήσει μέχρι και 30/4.
συμμετέχει ο φωτογράφος του περιοδικού Jazz & Τζαζ Λευτέρης Αρβανίτης.

28/4 Αίθουσα Τέχνης Δήμου Σύρου - Ερμούπολης (πλατεία Δημαρχείου)

20.00 Παρουσίαση της ιστορίας του swing και performance με συμμετοχή του κοινού από τον Αλέξη Μαρίνη και την ομάδα του που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.

29/4 Θέατρο Απόλλων

21.30 Gabriel Improta (guitar) Miranda Verouli (singer)

22.30 Γιώργος Τρανταλίδης και οι 4 Generation

Γιάννης Παπαδόπουλος (tr), Γιώτης Σαμαράς (g), Παντελής Μπενετάτος (p), Περικλής Τριβόλης (doublebass), Γιώργος Τρανταλίδης (drums)

Παράλληλες Εκδηλώσεις

  Tο "Ονειρο" θα συμμετέχει στην International Jazz Day 2014 με extra live του βραζιλιάνου δεξιοτέχνη κιθαρίστα Gabriel Improta και της Μιράντας Βερούλη. !!!


Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι φέτος είναι η γενέθλια χρονιά του θεάτρου Απόλλων καθώς συμπληρώνει τα 150 χρόνια του και η "International Jazz Day 2014 θα είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.