Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η εκλογική διακήρυξη και οι υποψήφιοι της Λαικής Συσπείρωσης Σύρου

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαικής Συσπείρωσης Νικόλας Καίλης.
Εργαζόμενοι-ες, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι-ες.
 
Αξιοποιούμε την εμπειρία μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας
Ζούμε κρίσιμες εξελίξεις που επιβάλλουν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να βγάλουμε συμπεράσματα από τη ζωή μας και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε τη σφοδρή, αντιλαϊκή επίθεση που βιώνουμε καθημερινά, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, το γενικότερο χτύπημα των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Η πείρα που έχουμε συγκεντρώσει  δείχνει το δρόμο
Ο αληθινός χαρακτήρας του «Καλλικράτη» δεν κρύβεται, δένει τα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ένα πραγματικά ασφυκτικό πλαίσιο και τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τοπική κρατική διοίκηση η οποία εξειδικεύει και υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές, που υπαγορεύονται από την Ε.Ε., σε τοπικό επίπεδο. Γιατί, την εκάστοτε κυβέρνηση την ενδιαφέρει η Τοπική Διοίκηση να παίξει το ρόλο του μαξιλαριού απορρόφησης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής για τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Θέλουν δηλαδή να έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και να χειραγωγούν τα λαϊκά-εργατικά στρώματα, ενώ παράλληλα θα εφαρμόζουν στο ακέραιο την πολιτική τους.
Να δούμε με ευθύνη και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στις τοπικές, περιφερειακές εκλογές του Μάη ώστε να δείξουμε τη δύναμη μας, με όπλο και την ψήφο μας, για τα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που χειροτερεύει τη ζωή μας και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας.
Η επόμενη μέρα μπορεί να είναι διαφορετική, αρκεί να ξεπεράσουμε πιέσεις και ψεύτικα διλλήματα και να παλέψουμε μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ και στον οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και επιστήμονες που εναντιώνονται στις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε.
Το προηγούμενο διάστημα με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να ανακουφιστεί ο κόσμος αλλά και για να οργανωθεί η πάλη του για να αλλάξει η ζωή του. Στηρίξαμε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, προσπαθώντας να αναδείξουμε το ταξικό τους συμφέρον.
Οι «ανεξάρτητοι» είναι εξαρτημένοι
Μπροστά στη γενικότερη λαϊκή κατακραυγή απέναντι στα αστικά κόμματα του ευρωμονόδρομου και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, γινόμαστε μάρτυρες απεμπόλησης κομματικών ταυτοτήτων και προβολής του «ανεξάρτητου», του «αυτοδιοικητικού», του «νέου» και του «άφθαρτου». Αυτοί που λένε ότι δεν έχουν κομματική ταυτότητα, υποστήριξαν την πολιτική των κομμάτων που τους στηρίζουν. Αυτοί που λένε «είμαστε ακομμάτιστοι», στηρίζουν το πιο μεγάλο κόμμα, στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα. Κάτω την ταμπέλα του «όλοι μαζί μπορούμε», «για το καλό του τόπου», προσπαθούν να παρασύρουν κόσμο που έχει διάθεση ασχοληθεί με τα κοινά και να προσφέρει. Ταυτόχρονα όμως, είναι στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής που προϋποθέτουν να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από τα δικαιώματα τους, από τις υπηρεσίες που δικαιούνται για να αντιμετωπίσει το σύστημα, την καπιταλιστική κρίση.
Καθήκον, η πάλη του λαού
Ως Λαϊκή Συσπείρωση λέμε ανοιχτά στον κόσμο, ότι δια της ανάθεσης δεν λύνονται τα προβλήματα. Δε λέμε στον κόσμο ψηφίστε μας και εμείς θα σας λύσουμε τα προβλήματα. Τα προβλήματα της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της φτώχειας, της Υγείας, της μόρφωσης των παιδιών μας και τα λουκέτα στα μικρομάγαζα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ισχύουσας πολιτικής. Κατακτήσεις, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να κερδίσουν με την πάλη τους. Καθήκον του κάθε Δήμου θα πρέπει να είναι η οργάνωση, η ενίσχυση και συμπαράσταση των αγώνων των εργαζομένων για να δυναμώσει η φωνή τους, για να γίνει το κίνημα ικανότερο να αποκαλύπτει από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να προωθεί την κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία η οποία θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι απλός θεατής.
Δυο δρόμοι ανάπτυξης
Σήμερα, κριτήριο της ανάπτυξης είναι τα κέρδη και η δύναμη των τραπεζιτών, των Βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων  ανεξάρτητα αν η οικονομία είναι σε ανάπτυξη ή σε κρίση. Αυτός είναι ο δρόμος της «ανάπτυξης», της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν, που γεννάει τις κρίσεις, οξύνει τα προβλήματα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Είναι ο δρόμος της ανεργίας, της φτώχειας και της ανασφάλειας που καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες με δόλωμα τη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη», τα «φωτοβολταϊκά», τις «ανεμογεννήτριες» και τον «Τουρισμό» που χρησιμοποιούν για να κοροϊδέψουν τα λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίες, για να διασκεδάσουν τις σκληρές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτή είναι η λύση για το λαό μας

Αυτή την προοπτική κτίζουμε μέσα στην καθημερινή πάλη, σε κάθε πολιτική μάχη. Για αυτό θεωρούμε πως η μάχη του Μάη για Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωβουλή είναι  μια ενιαία πολιτική μάχη, γιατί η βάρβαρη αυτή πολιτική ξεκινά από την Ε.Ε., από εκεί που έχουν αποφασίσει οι σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Υλοποιείται διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις και καταλήγει σε Δήμους και Περιφέρειες, οι οποίοι υλοποιούν απαρέγκλιτα αυτήν την πολιτική σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Όσοι υπόσχονται ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το Δήμο για να εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με το ίδιο το αστικό κράτος, την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., τη στρατηγική του κεφαλαίου γενικότερα, κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και μπροστά στις εκλογές, το κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες θα πρέπει να είναι ενιαίο και να βασίζεται στο ρόλο που παίζει η Τοπική Διοίκηση στην υλοποίηση της πολιτικής της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα μας. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα μια ισχυρή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση παντού! Για αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ισχυροποίηση των συνδυασμών και ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει μέσα και έξω από την βουλή για να δοθούν τώρα λύσεις για τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών.

Οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Σύρου – Ερμούπολης είναι οι εξής:

  • Καΐλης Νικόλας: Υποψήφιος Δήμαρχος – Δασοπόνος Msc - Εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κυκλάδων - Μέλος της Γραμματείας Σύρου του ΠΑΜΕ
  • Βαζαίος Γεράσιμος: Οικονομολόγος
  • Βασιλικός Δαμιανός: Συνταξιούχος ΝΑΤ
  • Δεναξάς Γιάννης: Άνεργος - Μέλος της Γραμματείας Σύρου του ΠΑΜΕ - Δημοτικός σύμβουλος
  • Δεναξάς Νίκος (Αράπης): Συνταξιούχος ΤΕΒΕ - Δημοτικός σύμβουλος κοινότητας Ερμούπολης
  • Κανατάς Πλάτων: Άνεργος
  • Καρλής Δημήτρης: Συνταξιούχος ΟΤΕ
  • Κοροδήμος Παναγιώτης: Γιατρός - Ακτινολόγος
  • Λιγνός Μάρκος: Άνεργος
  • Λύρα Καλλιόπη: Καθηγήτρια Γαλλικών
  • Μαγουλά Αθηνά: Ιδιωτική υπάλληλος
  • Μανωλάς Γιώργος: Πολιτικός Μηχανικός
  • Μαστίχα Χριστίνα: Οικιακά
  • Μπαϊμπά Ευφροσύνη: Συνταξιούχος ΟΤΑ
  • Μουτάφη Φωτεινή: Ψυχολόγος- Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Νομικού Ασημίνα (Μίνα): Συνταξιούχος Δημοσίου
  • Ξανθάκη Ισιδώρα (Δώρα): Συνταξιούχος ΟΤΕ
  • Ονάσογλου Στρατής: Συνταξιούχος ΙΚΑ
  • Παλαιολόγος Αλοΐσιος (Λούης): Συνταξιούχος ΙΚΑ
  • Πετράκη Πετρίνα: Ιδιωτική υπάλληλος
  • Πολυχρονάκης Μανώλης: Φοιτητής του τμήματος Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Ρούσσος Νικηφόρος: Σπουδαστής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Χανίων
  • Τερζή Άνκα- Βερόνικα: Άνεργη
  • Τερζή Κωνσταντίνα- Μαργαρίτα: Τοιχογράφος- Καλλιτέχνης ψηφιδωτού
  • Τερζής Γιώργος – Πάνος: Χαράκτης
  • Τσίγκου Κατερίνα: Μαθηματικός- Καθηγήτρια στο 1ο ΕΠΑΛ Σύρου - Μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών
  • Χατζαντώνης Γιώργος: Συνταξιούχος ΙΚΑ
  • Χατζηιερεμία Ελένη: Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.