Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ ΣΥΡΟΥ Όχι στη διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου Σύρου



Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου- Ερμούπολης εκφράζει την αντίθεση του με την απόφαση να περάσουν  στην διαθεσιμότητα οι οδηγοί του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, που πάρθηκε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή. Η απόφαση αυτή εκτός από τα πρακτικά προβλήματα που θα δημιουργήσει στην διακομιδή των ασθενών, ανοίγει το δρόμο για παραπέρα εκχώρηση των υπηρεσιών υγείας στους ιδιώτες.
Μπροστά στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας, θα πρέπει κάθε εργαζόμενος, λαϊκή οικογένεια και μαζικός φορέας να πάρει θέση και να διεκδικήσει αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.   

 ΠΑΜΕ ΣΥΡΟΥ
 Θα κινδυνεύσει φτωχόκοσμος 


Η γραμματεία Σύρου του Π.Α.ΜΕ. καταδικάζει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μάρτη 2014 στη Βουλή  το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων και την άμεση διαθεσιμότητα για ένα μήνα   των οδηγών των νοσοκομείων, απόφαση που επηρέασε και τους οδηγούς στο Νοσοκομείο της Σύρου. Ουσιαστικά, η πράξη αυτή αφήνει στον αέρα την διακομιδή των ασθενών του νησιού προς το Νοσοκομείο.
Το μέτρο αυτό πρακτικά σημαίνει κατάργηση της ειδικότητας και αφήνει ανοιχτό το πεδίο για επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.
Η πραγματικότητα είναι πως οι υποσχέσεις για εξαίρεση των οδηγών από την διαθεσιμότητα ήταν ουσιαστικά κενό γράμμα. Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, τα κενά που θα προκύψουν από την απουσία των οδηγών θα τα καλύψει το ΕΚΑΒ. Διερωτόμαστε, λοιπόν, τι θα πρωτοκαλύψει η μικρή δύναμη του ΕΚΑΒ στο νησί μας; Αυτό είναι το σύστημα υγείας και οι εργασιακές σχέσεις που υποστηρίζουν. Οι ασθενείς να είναι πελάτες και οι υγειονομικοί «παιδιά για όλες τις δουλειές».
Προειδοποιούμε! Με ευθύνη της κυβέρνησης, θα κινδυνεύσει φτωχόκοσμος μέσα στα νοσοκομεία!
Τα μέτρα αυτά όπως και άλλα που έχουν παρθεί σε βάρος του λαού, είναι «γέννημα θρέμμα» της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα. Έχουν την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πολυνομοσχέδιο φορτώνει κι άλλα βάρη στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, όπως νέες περικοπές στους μισθούς με το  χτύπημα των τριετιών, περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, μισθούς πείνας για τους  μακροχρόνιους ανέργους, νέες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας.
Χρειάζεται κάθε εργαζόμενος να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να μην μείνει ούτε στιγμή χαμένη. Οργανώνουμε τη πάλη ενάντια στη νέα επίθεση ξεπερνώντας  τα εμπόδια. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Απεργία στις 9 Απρίλη.
          .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.