Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ ΣΥΡΟΥ Στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών

Η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών που παλεύουν ενάντια στις ορέξεις των εφοπλιστών, τις οποίες έρχεται να ικανοποιήσει ξανά η κυβέρνηση  με εντολή της ΕΕ. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε καταργούνται οι ΣΣΕ στα επιβατικά και επιβατικά-οχηματαγωγά στην ημεδαπή και βάζει σε εφαρμογή τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Τα μέτρα αυτά ενισχύουν ακόμα περισσότερο την απλήρωτη εργασία που κυριαρχεί στον κλάδο των ναυτεργατών, αρκετοί από τους οποίους παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Η κυβέρνηση επαναφέρει το νομοσχέδιο " Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις" που θα συζητηθεί στη βουλή μέσα στην εβδομάδα, προωθεί πρόσθετα κατασταλτικά και απεργοσπαστικά μέτρα σε βάρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ναυτεργατών,επιβάλλονται ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις με απόφαση του Υπουργού μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, καταργώντας το δικαίωμα στην απεργία.
 Επεκτείνει την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, εργαζόμενοι πολλαπλών καθηκόντων, υπονομεύεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή για ναυτεργάτες και επιβαίνοντες. Δίνει το δικαίωμα στα επαγγελματικά τουριστικά με οποιαδήποτε σημαία να πραγματοποιούν ακτοπλοϊκές πλόες μεταφέροντας μέχρι 99 επιβάτες, εξαρθρώνοντας το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο με πολλαπλές επιπτώσεις σε ναυτεργάτες, εργαζόμενους και στο νησιωτικό πληθυσμό. Άραγε αυτό ονειρεύονταν οι χειροκρατητές της άρσης του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα;
Καλούμε τους εργαζόμενους στη Σύρο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων να κλείσουν τα αυτιά τους στις διαφορές σειρήνες που μιλάνε δήθεν για αποκλεισμό των νησιών εξαιτίας της απεργίας. Να καταλάβουν πως ο αποκλεισμός τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που  ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος των εφοπλιστών και όχι για φτηνή, σύγχρονη ακτοπλοϊκή καθημερινή συγκοινωνία τόσο με την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και με τα άλλα νησιά που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των νησιωτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.