Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"Φέρατε τα συσσίτια στην πόλη"

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχθηκε το πώς βλέπει η Δημοτική Αρχή το κυρίαρχο όργανο του Νησιού, τους εκπροσώπους των Δημοτών και ψηφοφόρων, τώρα δικαιολογείται απόλυτα και η μεγάλη αποχή των Δημοτικών εκλογών.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε 5 Δεκέμβρη στις 7.00 μμ παραμονή του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, τελείωσε δε άρπα κόλα, στις πέντε το πρωί, τα κοκόρια ήδη είχαν ξυπνήσει πιο νωρίς… εξαντλήθηκε η υπομονή αρκετών, ειδικά η προχειρότητα που συζητούνται σοβαρά θέματα, όπως τα Δημοτικά τέλη, ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο Κανονισμός της ΔΕΥΑΣ, τα Συσσίτια των συμπολιτών μας, είκοσι επτά θέματα στο σύνολο τους.
(Υπήρξε και διάλειμμα κάποιοι έτρεξαν στα γύρω FAST FOODS για Κολατσιό.)
Αν υπήρχε σοβαρότητα από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα έσωζαν  το κύρος  και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα άκουγαν τις όποιες νέες θετικές και πρωτόγνωρες απόψεις, νέων ανθρώπων οι οποίοι απογοητεύονται και συνθλίβονται οι ιδέες και το όραμα τους γι αυτόν τον τόπο.
Αλλά γιατί να σας απασχολεί κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε το επίπεδο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν το επίπεδο αυτής της Πόλης, της Ιστορικής Ερμούπολης αλλά και του Νησιού γενικότερα το φέρατε στο χαμηλότερο Ιστορικά σημείο, φτάσατε στα ύψη την Ανεργία, τα Λουκέτα στην Αγορά, φέρατε τα συσσίτια στην Πόλη, ισοπεδώσατε την Τουριστική Ανάπτυξη, όταν όλη η Ελλάδα αυξάνει την Τουριστική της κίνηση.
Σίγουρα είναι η τακτική σας και η Πολιτική σας, μονόπλευρη όπως πάντα, οι όποιες υγιείς φωνές δεν έχουν έδαφος προκειμένου να περάσετε τη λάθος Πολιτική σας, οδεύετε τον Ενιαίο Δήμο στη χρεωκοπία με τις πράξεις σας, σας τα λέμε από την έναρξη της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής και να που είχαμε δίκιο.
Δημιουργήσατε δαπάνες και Νομικά Πρόσωπα (ΟΠΑΣ, ΟΠΑΚ, κ.λπ.) φούσκες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον Προϋπολογισμό που σχεδίασαν, το Πρόγραμμα τους, εάν αυτά χρηματοδοτηθούν δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου, η ΣΑΤΑ και οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι μειώνονται λόγω κρίσης, αλλά εσείς συνειδητά βαδίζετε όπως στα χνάρια των προηγούμενων εθνικών Κυβερνήσεων που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
Πήρατε δε μαθήματα πως μπαίνουν τα χαράτσια γι αυτό είσαστε αρνητικοί σε όποια λογική πρόταση ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, από Κοινωνικές Ομάδες που ζήταγαν συμπαράσταση στον αγώνα τους κατά των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Τρόικας.
Τα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας, φωτισμού, Ύδρευσης και Αποχέτευσης εικονικά δείχνετε ότι μειώθηκαν, η πραγματικότητα είναι επιβολή νέων δυσβάστακτων μη ανταποδοτικών τελών, τα οποία καλείται να πληρώσει ο Δημότης για να καλύψετε την σπάταλη Μικροπολιτική σας, οδηγώντας μαθηματικά το Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα στην εξαθλίωση.
Υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από την εγωιστική διαχείριση των Κοινών, αλλά δεν μαθαίνετε και δεν δέχεστε υποδείξεις ή άλλες θετικές γνώμες και απόψεις οι οποίες καλοπροαίρετα ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το καλό του τόπου και των Δημοτών.
Στα σοβαρά θέματα αποσύρεστε στα ιδιαίτερα, απορίας άξιον αλλά το συνηθίσαμε κι αυτό.
Πώς θα κρατηθούν οι εναπομείναντες επιχειρήσεις εν ζωή όταν τα Δημοτικά Χαράτσια που συνοδεύουν τα Κρατικά έρχονται να τους αποτελειώσουν;;; Πώς θα κρατηθούν οι θέσεις εργασίας;;
Πώς θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας, πώς θα προκληθούν νέες επενδύσεις όταν το λειτουργικό κόστος αυξάνεται εν μέσω κρίσης;;;
Σίγουρα δεν απασχολεί τους έμμισθους Πολιτικούς, όταν καθ’ ολοκληρία το σύστημα τους έχει δημιουργήσει, όταν δεν έχουν τις αγωνίες του επιχειρηματία πως θα καλύψει τις επιταγές του, τα ασφαλιστικά του, πώς θα κρατήσει το προσωπικό που έχει διαχρονικά δεθεί με αυτό;;;
Αδιαφορία πλήρης και Αλαζονεία από τη Δημοτική Αρχή, φτώχεια Πολιτικής για την Αυτοδιοίκηση που ήταν πάντα Μπροστά στους Κοινωνικούς Αγώνες, τα Τοπικά Συμβούλια ένας νέος θεσμός που απαξιώθηκε πλήρως από την Πολιτική σας, χωρίς πόρους, χωρίς ενημέρωση και με τις αποφάσεις τους να οδηγούνται από εσάς στον κάλαθο των αχρήστων.
Μπαίνουμε στον Δεύτερο χρόνο με την πορεία χαραγμένη από εσάς και στόχο τον κατήφορο και τον αφανισμό, αλλάξτε πορεία όσο είναι καιρός, δεν έχετε το Δικαίωμα να ζημιώνετε αυτόν τον Τόπο, να καταστρέφετε την επιχειρηματικότητα και να στέλνετε τους εργαζόμενους στην Ανεργία.
 Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παρεμβαίνουμε με συγκροτημένες και ολοκληρωμένες λύσεις και προτάσεις.
Δεν τις ακούτε, δεν τις δέχεστε, εμμένετε σε θέσεις και απόψεις λανθασμένες.
Έχετε ένα άλλοθι που συνεχώς βάζετε μπροστά για δικαιολογία, αυτό της «Εθνικής ή Παγκόσμιας Κρίσης», δεν θα σας σώσει αυτή η ψευδής ασπίδα.
Η σταθερότητα και η Τοπική Ανάπτυξη θα έρθει από εμάς τους ίδιους, δεν θα μας σώσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ.
Εσείς είστε ένας από αυτούς και πρέπει να το καταλάβετε πριν είναι επιτέλους αργά, η συμβολή σας στον Όλεθρο είναι μεγαλειώδης.

Πάπιτσης  Γιώργος

ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

1 σχόλιο:

  1. "Πώς θα κρατηθούν οι εναπομείναντες επιχειρήσεις εν ζωή ...."
    Οι μετοχές στα παπιτσικά είναι όλες γένους αρσενικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.