Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Κυρίες της τζαζ στην Τήνο

Αφιερωμένο στις Κυρίες της τζαζ το φετινό Tinos Jazz Festival, καθιερωμένο ήδη, παρά το νεαρόν της ηλικίας του, ανοίγει την αυλαία του την επόμενη Πέμπτη 25 του μηνός στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, στη χώρα της Τήνου, επιφυλάσσοντας μουσικές διαδρομές με τζαζ σε όλες της τις εκδοχές.
Για τέσσερις βραδιές, από τις 25 έως τις 28 του μηνός, στο "Ladies of Jazz" συναντιούνται γυναίκες επικεφαλής συγκροτημάτων τζαζ και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Φινλανδία σε ένα πρόγραμμα που φέρει τη σφραγίδα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, γνωστού Έλληνα πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη.
Πρώτοι τη σκυτάλη παίρνουν την Πέμπτη η Juliet Kelly από την Αγγλία και το D. Vassilakis Quartet (9.30 μ.μ.) και οι Tanya Kalmanovitch από τον Καναδά και η Λουκία Παλαιολόγου (11 μ.μ.). Την Παρασκευή 26 του μηνός εμφανίζονται η Λητώ Βογιατζόγλου και το Κουαρτέτο της (9.30 μ.μ.) και το Voyage jazz quintet από τη Ελλάδα (11 μ.μ.), το Σάββατο 27/8 το φιλανδικό συγκρότημα Kvalda (9.30 μ.μ) και το Shekinah Rodz latin jazz quartet με leader τη Shekinah Rodz από το Puerto Rico και σπουδαίους μουσικούς από τη Γαλλία (11μ.μ.), και την Κυριακή 28/8 οι το Third Attempt Trio από Ελλάδα με τη Βάσω Δημητρίου (9.30 μ.μ.) και η νεαρή Γαλλίδα ντράμερ Anne Paceo συνοδευόμενη από τον πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Κοντραφούρη και τον τρομπετίστα - σαξοφωνίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (11μ.μ.). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.