Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Για την αποδημία του Γιάννη Συνοδινού

Την Παρασκευή 12-8-2011 και ώρα 11.00 έγινε στο Κοιμητήριο του   Αγίου Γεωργίου  στην Ερμούπολη η νεκρώσιμη ακολουθία του αγαπητού Γιώργου Συνοδινού, υπαλλήλου του Δήμου μας. Ο Γιώργος ήταν ένας αξιόλογος πολιτικός μηχανικός που ξεκίνησε να δουλεύει ως ειδικός συνεργάτης δημάρχου αρχικά στο Δήμο Ερμούπολης από τις  αρχές του 1997 μέχρι το τέλος του 2002.Στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το 2006, οπότε προσλήφθηκε και πάλι μέσω ΑΣΕΠ και υπηρέτησε στο Δήμο μέχρι το θάνατο του.  
     Κατά τη διάρκεια που υπηρέτησε στο Δήμο πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε πλήθος έργων και θεμάτων που απαιτούσαν εξειδικευμένη γνώση. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Συνοδινός ασχολήθηκε  με την διαμόρφωση της Λαλακιάς σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας , με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου , με την πρώτη κυκλοφοριακή μελέτη που εφαρμόστηκε το 2002,   με την προμήθεια των τριών πρώτων λεωφορείων, με την κατασκευή του πολυώροφου γκαράζ, με την αποκατάσταση του καμπαναριού της Ανάστασης, με την επίβλεψη της μελέτης του Λαογραφικού  Μουσείου, με την διαμόρφωση της Β΄κλειστής αίθουσας στο ΕΑΚ Σύρου σε γήπεδο πετοσφαίρισης, με την κατασκευή του ΚΑΠΗ στο Μάννα, με τη διαπλάτυνση του δρόμου στο ΙΚΑ, καθώς  και με πολλά άλλα έργα μικρότερης εμβέλειας.
     Ο Δήμαρχος Σύρου –Ερμούπολης κ.Γιάννης Δεκαβάλλας στην επικήδεια ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιστημονική του κατάρτιση και στον άψογο χαρακτήρα του,  λέγοντας    τα εξής:

«Έφυγε από κοντά μας ένας πολύτιμος συνεργάτης. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Το σύνολο του προσωπικού του δήμου και οι αιρετοί πενθούν για τον άδικο χαμό του Γιώργου Συνοδινού.
     Με τον Γιώργο είχα την τύχη να συνεργαστώ και να τον έχω ειδικό συνεργάτη στο Δήμο κατά την δεύτερη και τρίτη δημαρχιακή μου θητεία.  
     Από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε η σοβαρότητα, η σεμνότητα  και η ταπεινότητά του.
      Για όλους εμάς που είχαμε την χαρά και την τύχη να συνεργαστούμε στενά με τον Γιώργο γνωρίζουμε  πόσο μεγάλη και δυσβάστακτη είναι η απώλεια του. Υπήρξε η προσωποποίηση της εργατικότητας, της συνέπειας και της υπευθυνότητας στον εργασιακό του χώρο.
     Παράλληλα όμως για όσους τον γνώρισαν από κοντά θα είναι για πάντα η ενσάρκωση της σεμνότητας , της εντιμότητας, της καλοσύνης  και της αλληλεγγύης. Πέρα από το Δήμο μας το κενό που αφήνει ο Γιώργος θα είναι μεγάλο για τους φίλους και τους γνωστούς  του, για την τοπική κοινωνία αλλά προπάντων για την οικογένεια του. Η οικογένεια του  ήταν και το μεγάλο άγχος του Γιώργου καθόλη τη διάρκεια της ασθένειας του. Ανησυχούσε για το μέλλον των δύο μικρών του παιδιών αλλά και της  αγαπημένης του  γυναίκας, της Ελένης. Γιατί πέρα από όλα τα άλλα χαρίσματα υπήρξε ένας υποδειγματικός σύζυγος και οικογενειάρχης.
     Ο Γιώργος για όσους τον ζήσανε από κοντά θα μείνει ένα υπόδειγμα γενναιότητας και αξιοπρέπειας. Γενναιότητα και αξιοπρέπεια  που δεν πρέπει  να χάνουμε ακόμα  και στις πιο δύσκολες στιγμές μας».
        





                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.