Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σύρος: Άρπαξε και πέταξε το γατάκι που προσπαθούσαν να σώσουν

Στην περιοχή Πιάτσα της Άνω Σύρου σήμερα το μεσημέρι δύο τουρίστες προσπάθησαν, να σώσουν ένα άρρωστο γατάκι. Οι επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό το πλάσμα.
Και φυσικά ξόδεψαν τον χρόνο των διακοπών τους γι’ αυτό το σκοπό και θα πλήρωναν και από την τσέπη τους για τη σωτηρία του ζώου, αν ένας ντόπιος νταής δεν τους είχε εμποδίσει.
Οι τουρίστες πήγαν στο κτηνιατρείο του νησιού, για να δανειστούν ένα κλουβί μεταφοράς του ζώου και προσπάθησαν, να το πιάσουν, για να το μεταφέρουν για νοσηλεία.
Μόλις τα κατάφεραν λίγο μετά τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι ένας μεσήλικας, που βρισκόταν εκεί και ατάραχος διάβαζε την εφημερίδα του, τους ρώτησε, τι θα το κάνουν.
Εκείνοι του εξήγησαν, ότι θα το πάνε στον γιατρό για να γίνει καλά και στη συνέχεια θα το επιστρέψουν εκεί που το βρήκαν.
Εκείνος εξαγριωμένος, αφού τους απείλησε άρπαξε το ζώο από τα χέρια τους το πέταξε στο έδαφος και τους απείλησε, ότι θα σκοτώσει όλα!
Το ζευγάρι σαστισμένο από την αγριότητα αυτού του άνδρα κατάφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να κάνει καταγγελία εις βάρος του ανθρώπου αυτού που πέταξε το άρρωστο ζώο.
Όμως η Αστυνομία προφανώς για να ξεμπερδεύει τους παρέπεμψε στον Εισαγγελέα.
Είναι βέβαιο, ότι με τέτοια μυαλά, που κουβαλάμε, τα ζώα θα συνεχίσουν, να υποφέρουν, αλλά και εμείς θα ψάχνουμε σε λίγο να βρούμε τους τουρίστες στις Κυκλάδες με το κιάλι…
Δεν είναι ανάγκη να αναρωτηθούμε ποιοι διώχνουν τους τουρίστες από τον τόπο μας. Την γνωρίζουμε την απάντηση.
Ούτε να αναρωτηθούμε, ποιος εκθέτει τη Σύρο, που κατά τα άλλα διοργανώνει το πολιτιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου.
Η μέριμνα, την οποία δείχνουμε ή δεν δείχνουμε για τα ζώα, είναι μέγιστη απόδειξη του πολιτισμού μας!

http://www.zoosos.gr/article/2406/suros-arpaxe-kai-petaxe-gataki-pou-prospathousan-na-sosoun

1 σχόλιο:

  1. Μάλιστα... Και αφού δεν βοήθησε ούτε η Αστυνομία, όυτε ο Εισαγγελέας - γιατί δεν έκανε τίποτε η Λαϊκή Δικαιοσύνη; Γιατί δεν μαζεύτηκε λίγος κόσμος για να σώσουν το γατάκι και να σπάσουν τα μούτρα του παλαιοβλάχου του κερατά; Μήπως περίμεναν κανένα απο μηχανής Θεό; Πολύ κλάμα πέφτει τελευταία και λίγη δράση δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.