Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ ΣΥΡΑΣ Όχι στις διώξεις διαδηλωτών


Η Κ.Ο. Σύρας του ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτες και ανυπόστατες τις διώξεις που μεθοδεύονται ενάντια σε 13 διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και μαθητές, ως απότοκο της περίφημης φιέστας – φιάσκο αστυνομικής βίας - με την επίσκεψη Παπανδρέου τον Μάρτη του 2011.

Οι διώξεις αυτές γίνονται σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ και «αριστερής» ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας, επιτίθεται βάναυσα σε όποια κοινωνική κατάκτηση έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Η μεθόδευση των διώξεων στη Σύρα , εκτός του ότι αφήνει έκθετους τους τοπικούς παράγοντες – φερέφωνα των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας - που μιλούσαν για «μεταφερόμενους ταραξίες», αποδείχνει ότι κυβέρνηση και κράτος βρίσκονται σε ευθεία γραμμή για να καθυποτάξουν και να γονατίσουν ένα ολόκληρο λαό που πεινάει και αγωνίζεται.

Την ώρα που ξεπουλάνε την Αγροτική Τράπεζα οδηγώντας στο ξεκλήρισμα χιλιάδες μικροαγρότες, την ώρα που πετσοκόβουν για άλλη μια φορά εφάπαξ και συντάξεις , την ώρα που στέλνουν τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση για να υποτάξουν το αγωνιστικό φρόνημα των ηρωικών απεργών χαλυβουργών, την ώρα που άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι εμπαίζονται από κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και εργατοπατέρες, την ίδια ώρα επιχειρούν να στείλουν μήνυμα τρομοκράτησης σε όσους αντιστέκονται.

Φαίνεται ολοκάθαρα πως για το λαό κρίση, φτώχεια και καταστολή πάνε μαζί, για να μην πειραχτεί στο ελάχιστο η κερδοφορία και τα συμφέροντα τραπεζιτών και μεγαλοβιομηχάνων.

Η Κομματική Οργάνωση Σύρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία της Σύρας ,να ματαιώσουν με την δράση τους αυτές τις διώξεις, αλλά και συνολικότερα να παλέψουν ενάντια σε κυβέρνηση και Ε.Ε. για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας, για να γίνουν εργάτες και λαϊκά στρώματα μοναδικά αφεντικά του μόχθου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.