Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων για τις διώξεις με αφορμή την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο



Δεκαέξι μήνες μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της συριανής κοινωνίας, με αφορμή την επίσκεψη του τότε μνημονιακού πρωθυπουργού Παπαπανδρέου, δεκατρία άτομα, οι περισσότεροι μαθητές και μέλη του φοιτητικού συλλόγου, καλούνται σε προκαταρτική εξέταση για τα γεγονότα. Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά σαφή πολιτική πράξη τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων και της νεολαίας που αγωνίζονται και παλεύουν για τα κοινωνικά, μορφωτικά και εργασιακά τους δικαιώματα.
Οι δυνάμεις καταστολής, αφού έπνιξαν, αναίτια, στις 21 Μάρτη 2011 την Ερμούπολη στα δακρυγόνα, βρίζοντας και προκαλώντας τον κόσμο που διαδήλωνε, σήμερα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ξανά την κοινωνία, εν όψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται. Η ετεροχρονισμένη επιχείρηση δίωξης εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική γραμμή της μηδενικής ανοχής στο λαϊκό κίνημα που εφαρμόζει η νέα συγκυβέρνηση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κυβερνητική επίθεση στην απεργία των ηρωικών εργατών στη Χαλυβουργία.

Η κοινωνία της Σύρου ωστόσο ούτε εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται. Περίτρανη απόδειξη η παρέλαση στις 25 Μάρτη του 2011, λίγες μέρες μετά τα γεγονότα, όπου σύσσωμος ο συριανός λαός καταδίκασε το όργιο καταστολής και συσπειρώθηκε γύρω από τον αγώνα της νεολαίας ενάντια στην κυβέρνηση Παπανδρέου, απορρίπτοντας στην πράξη τη συνωμοσιολογία περί μεταφερόμενων διαδηλωτών. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε καθυστέρησε και η προανάκριση. Όσοι, ωστόσο, σήμερα, επιδιώκουν μια πολιτική ρεβάνς από την κοινωνία, λόγω της χρονικής απόστασης από τα γεγονότα, υποτιμούν και τη μνήμη και το πολιτικό κριτήριο της κοινωνίας.


Το Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
είναι αλληλέγγυο στους δεκατρείς διωκόμενους
και απαιτεί την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.
Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.