Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΡΑΣ Διακήρυξη για τις δημοτικές εκλογές

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, μισθωτοί, επιστήμονες, νέοι και νέες,  
σε μερικές μέρες καλούμαστε, εν μέσω της ανερχόμενης φτώχειας, ανεργίας και γενικευμένης ανασφάλειας, κάτω από τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα που θέτει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την υποκριτική δήθεν αντίθεση της ΝΔ  να εκλέξουμε τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις του κράτους, με βάση τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση, το γνωστό σχέδιο «Καλλικράτης». Η προαποφασισμένη από 10ετίας νέα αλλαγή της διοικητικής δομής είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που αποκτούν, μέσω των νέων θεσμών, μεγαλύτερες δυνατότητες δράσης και κερδοφορίας, αδειάσματος της τσέπης των εργαζομένων.
Ο «Καλλικράτης», ο οποίος στη βασική του φιλοσοφία στηρίχτηκε στις αποφάσεις και συνθήκες της ΕΕ, εκπονήθηκε με όχημα την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ με τη συμφωνία στους στρατηγικούς στόχους, τη σύμπνοια και τη συνεργασία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνει 13 περιφερειακούς μηχανισμούς του κράτους και 325 τοπικούς - δημοτικούς κρατικούς μηχανισμούς. Οι νέες τοπικές διοικήσεις δεν έχουν καμιά σχέση με την έννοια της τοπικής «αυτοδιοίκησης», που άλλωστε έχει αλλοιωθεί εδώ και πολλά χρόνια και τυπικά με τον «Καποδίστρια 1» του ΠΑΣΟΚ και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που επέβαλε η ΝΔ ενταγμένες όλες στις αντίστοιχες αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ.
Είναι ψεύτικη η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που εμφανίζει τη διόγκωση του χρέους της χώρας ως πρόβλημα κακής διαχείρισης του ενός ή του άλλου. Πίσω από τα ελλείμματα και το χρέος βρίσκεται η πολιτική και των δύο, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η πολιτική της ΕΕ. Κρύβονται, δηλαδή, οι μεγάλες φοροελαφρύνσεις και η κρατική χρηματοδότηση, που αποφάσισαν εναλλάξ για το μεγάλο κεφάλαιο. Κρύβονται οι τεράστιες δαπάνες στρατιωτικού εξοπλισμού για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και όχι για τις πραγματικές αμυντικές δαπάνες. Κρύβονται οι συνέπειες της ενσωμάτωσης της χώρας, της εγχώριας παραγωγής της στον ανταγωνισμό της απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ, από την οποία αντλούν κέρδη συγκεκριμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Στην πραγματικότητα, με αποκλειστική ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που αποδείχτηκαν πλασιέ  του μεγάλου κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα να παραδώσουν στην απληστία των κεφαλαιοκρατών  τα ήδη ισχνά εισοδήματά τους και τα εναπομείναντα,  στοιχειώδη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κ.λπ. δικαιώματα που είχαν.
Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, οι εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες γενικευμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, εξαιτίας της όξυνσης όλων των λαϊκών προβλημάτων, από τις συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο κύριος όγκος των λαϊκών προβλημάτων είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, απορρέουν από την γενική πολιτική που ακολουθείται. Ο διαχωρισμός τους σε γενικά και τοπικά προβλήματα είναι τεχνητός και αποπροσανατολιστικός. Δεν έχει βάση ο διαχωρισμός των προσώπων από τα κόμματα και την πολιτική τους, σε ότι αφορά στελέχη των κομμάτων που είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρxες ακόμη και όταν ορισμένοι από αυτούς φοράνε προεκλογικά την μάσκα του «διαφωνούντα» ή του «αντάρτη».Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον λαό όσοι μιλάνε γενικά κατά του μνημονίου όταν  στηρίζουν πλήρως ή με ανέξοδες διαφοροποιήσεις την πολιτική του ευρο – μονόδρομου που «γεννά» μνημόνια.
   Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν αυτήν την εκλογική μάχη σε εφαλτήριο αντεπίθεσης. Να αποδείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι, για μια ακόμη φορά, να δείξουν εμπιστοσύνη ή να πιστέψουν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν το 2009. Οτι δεν εμπιστεύονται την τύχη τους, το αύριο των παιδιών τους, στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
   Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλογιστούν ότι ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ή  ΝΔ ή τους διάφορους «αντάρτες», δίνουν  το δικαίωμα να υποστηρίζουν τα κόμματα αυτά ότι ο λαός συμφωνεί με τα βάρβαρα μέτρα «εξόδου από την κρίση», ότι ο λαός εθελοντικά δέχεται νέες θυσίες. Οι εργαζόμενοι πρέπει μαζικά να πάνε να ψηφίσουν και μπροστά στις κάλπες να σκεφτούν συνολικά την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν.
ΣΥΡΙΑΝΕ-ΝΗ
κρίνε  με βάση τη ζωή σου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις:
Ø   Την ανεργία και την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τα
       μεροκάματα, τις συντάξεις πείνας των εργατοϋπαλλήλων που
       αποδεκάτισε η κυβέρνηση.
Ø   Την ανεπαρκέστατη  και ιδιωτικοποιημένη – είτε επίσημα – είτε
      ανεπίσημα (φακελάκι)«δημόσια» υγεία που «εξασφαλίζουν» οι
      κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ø  Την ανεπαρκέστατη  και ιδιωτικοποιημένη πρόνοια και αρωγή στην
     οικογένεια ( παιδικοί - βρεφικοί σταθμοί  με λίγες θέσεις και πανάκριβα
      τροφεία)
Ø  Τις μεταφορές  με τις ανεπαρκείς και πανάκριβες ακτοπλοϊκές
     συγκοινωνίες που «απελευθέρωσαν» μαζί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ σύμφωνα
     με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  «μπουκώνοντας»  τους
      εφοπλιστές με  επιδοτήσεις.
Ø  Το αβέβαιο εργασιακό μέλλον  και τις συνθήκες εργασίας όσων
     εργάζονται στα  Ναυπηγεία Νεωρίου και τις σχετικές εργολαβίες.
Ø  Τα μεγάλα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων, των
     μικροεπαγγελματιών που πλήττονται από την φορομπηξία και το
     οικονομικό «τσάκισμα»των εργαζομένων .
Ø  Την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων από την κυβέρνηση με την
      βοήθεια της πουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, τις απολύσεις και την
      εργοδοτική τρομοκρατία, τις νέες ανισότητες που προστέθηκαν στις
      γυναίκες, τηνανασφάλιστη εργασία και την ελαστική  απασχόληση ειδικά
      των νέων.
Ø  Την ωμή επίθεση που δέχεται η νεολαία στο δικαίωμα στη μόρφωση και
      τη δουλειά.
Ø  Την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας, της
      υγείας- πρόνοιας.
Ø  Τις γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις (ΟΣΕ, ΔΕΗ,) τα αποτελέσματα των
      οποίωνείδαμε όλοι με τις πανάκριβες υπηρεσίες ( βλ. ΟΤΕ – αυξήσεις
      στο ρεύμα ειδικά για τους φτωχότερους που καίνε μέχρι 800
      κιλοβατώρες) και την εγκατάλειψη του τοπικού σταθμού της ΔΕΗ.
Ø  Την διάδοση των ναρκωτικών σε παιδιά ακόμα και στην προεφηβία.
Ø  Την καταστροφή του περιβάλλοντος την ασύδοτη τσιμεντοποίηση και
       την ιδιωτικοποίηση  – αποκλεισμό  δημόσιων χώρων ( π.χ. παραλίες).
Ø  Την έλλειψη δημόσιων έργων που αφορούν το λαό, όπως είναι αυτά της
      ποιοτικής και επαρκούς ύδρευσης, το οξύ πρόβλημα των απορριμμάτων
      αλλά και την πλήρηπαράδοση των έργων  ακόμη, και στο επίπεδο του
      σχεδιασμού και της ιεράρχησης,στους ιδιώτες.
Ø  Την αντιμετώπιση των ζητημάτων λειτουργίας της πόλης
     (κυκλοφοριακό) όχι με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες αλλά τα
     συγκρουόμενα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.

   Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρας , δεν είμαστε με όλους. Παλεύουμε για τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους, για τη νεολαία, για τους απόμαχους της δουλειάς, για τους αυτοαπασχολούμενους, για τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της αστικής τάξης και τους πολιτικούς της εκφραστές. Είμαστε αντίθετοι με τους εκπροσώπους του δικομματισμού, τους υποψηφίους, οι οποίοι στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αντιπαλεύουμε τις συμβιβαστικές αντιλήψεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων-Πράσινων και της Δ. Αριστεράς .

 Η δυνατή παρουσία της  Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Σύρας, σημαίνει πρώτα και κύρια αγώνα για :

Ø Οικονομική επάρκεια του δήμου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό – μείωση δημοτικών φόρων..
Ø Να αποκρουστούν οι επιταγές του «Καλλικράτη» για τοπική φορομπηξία και «ανταποδοτικότητα», ενάντια στη λογική της πληρωμής, στην πρόνοια, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος.
Ø Για την μόνιμη  και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο. Για να σταματήσει το καθεστώς των συμβασιούχων. Να μπει φραγμός στις ρουσφετολογικές, πελατειακές σχέσεις.
Ø Η απορρόφηση και αξιοποίησή των προγραμμάτων να γίνεται σε έργα και επενδύσεις, που είναι απαραίτητα και προς όφελος του λαού , για δωρεάν κοινωνικές υποδομές και σκοπούς( π.χ. παιδικοί σταθμοί), και όχι για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των επιχειρηματιών, την άμβλυνση συνειδήσεων, την χειραγώγηση των εργαζομένων, την εξαγορά ψήφων.
Ø Την δωρεάν και χωρίς επιβάρυνση των δημοτών στις υπηρεσίες που περνάνε μέσω «Καλλικράτη» στους δήμους ( π.χ. πρωτοβάθμια υγεία, σχολικές υποδομές).
Ø Την συντονισμένη δράση μαζί με τους υπόλοιπους δήμους και φορείς και σωματεία εργαζομένων για σύγχρονη φτηνή ακτοπλοΐα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες συγκοινωνίας με το κέντρο και τα άλλα νησιά , χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων άμεση (εισιτήρια)  ή έμμεσα ( επιδοτήσεις εφοπλιστών). Στόχος η συγκρότηση Εθνικού Φορέα Θαλασσίων Συγκοινωνιών. Καμιά ιδιωτικοποίηση λιμανιού ή μαρίνας. Καράβια και λιμάνια να γίνουν λαϊκή  περιουσία.
Ø Την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της ανάπτυξης και αξιοποίησης των δημόσιων χώρων ( π.χ., παραλίες, δημοτική στάθμευση) με ευθύνη του δήμου και δωρεάν πρόσβαση.
Ø Για την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας κα την διασφάλιση του δωρεάν χαρακτήρα της.
Ø   Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και κατοχύρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων και εγκυκλίων που ποινικοποιούν τη μετανάστευση ή θέτουν εμπόδια στη ζωή αυτών και των παιδιών τους που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στη χώρα. Δημιουργία ειδικής  υπηρεσίας  για την εξυπηρέτηση των μεταναστών, στελεχωμένες με νομικούς, διερμηνείς, κ.λπ.
Ø Κατάργηση -  πάγωμα όλων των θεσμών συμμετοχής του λαού στην τοπική αστυνόμευση, στο χαφιεδισμό και την καταστολή.
Ø Εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης. Κατάργηση των ρυθμίσεων που περιορίζουν την αντιπροσωπευτικότητα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Εκλογή έμμεση του δημάρχου και του περιφερειάρχη με δυνατότητα ανάκλησης μέσω των δημοτικών συμβουλίων που τους εκλέγουν. 
       
      Εργαζόμενοι, νέοι,  άνεργοι,  αυτοαπασχολούμενοι,  εργαζόμενη διανόηση της Σύρας, δίνουμε ενιαία την μάχη με την Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου. Στηριζόμαστε από το ΚΚΕ,  και άλλους αγωνιστές.
         Η εκλογή  αντιπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σύρας  ένα σκοπό έχει: Να εκφραστεί η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία και η καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και των εκφραστών της στην τοπική διοίκηση. Να υπάρχει μέσα στο δήμο  η φωνή του λαού, που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Να υπάρχει ο πόλος συσπείρωσης των λαϊκών δυνάμεων μέσα στο δήμο που δεν θα εκφράζει απλά την διαμαρτυρία αλλά θα οργανώνει τους διεκδικητικούς αγώνες όχι μόνο απέναντι στους υποτακτικούς της πολιτικής του κεφαλαίου αλλά και απέναντι στην ίδια την πολιτική τους.
     Ψηφίστε  - στηρίξτε την Λαϊκή Συσπείρωση Σύρας
Ø Καταδικάστε την εφαρμοζόμενη πολιτική του ευρω – μονόδρομου και του μνημονίου.
Ø Καταδικάστε και στον α' και στον β' γύρο των τοπικών εκλογών όλους τους διαχειριστές της πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ - και εφαρμόζεται στη χώρα μας από τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της αντίληψης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,ΛΑΟΣ,γυρίστε την πλάτη στους κήρυκες του συμβιβασμού ΣΥΝ/Συριζα, Οικολογους και Δ. Αριστερά).
Ø Ενισχύστε  την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και στην τοπική διοίκηση, να συμβάλουν  στη διαμόρφωση ενός μετώπου λαϊκής πάλης, που θα ανοίξει το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές, που θα φτάνουν μέχρι το επίπεδο της εξουσίας, για την Λαϊκή Εξουσία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.