Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΟ Αντίσταση ή υποταγή το δίλημμα των εκλογών

Ως συνθήκες «μνημονιακής ανωμαλίας» περιέγραψε τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με την ψήφιση του πολυνοσμοσχεδίου και τα όσα άλλα συνέβησαν στην Βουλή την προηγούμενη Κυριακή, ο κ. Αλ. Τσίπρας, σε ομιλία του το βράδυ της Τρίτης 1/4.

Μιλώντας στην Ερμούπολη της Σύρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση ομαλότητας, που επιτρέπει στην κοινωνία να εκφράζεται δημοκρατικά και να δίνει το παρών στις αποφάσεις που την αφορούν» και συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε όπως απέδειξαν και όσα έγιναν στη Βουλή πριν λίγα εικοσιτετράωρα σε μια κατάσταση "μνημονιακής ανωμαλίας"».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι το δίλημμα και το στοίχημα των επικείμενων εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ή υποταγή ή αντίσταση».
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση να καταθέσει τις προτάσεις μομφής κατά των κκ. Στουρνάρα και Μεϊμαράκη και σημείωσε:
 «Απαντήσαμε στον αυταρχισμό τους, στον εκβιασμό τους και στο ψέμα τους, με την πρόταση μομφής για τον κύριο Στουρνάρα.
Αυτουργό του νομοσχεδίου αλλά και συνολικά της πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα.
Και αυτουργό επίσης των σκανδάλων παράδοσης του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας στη λαιμαργία των μεγάλων συμφερόντων.
Και αυτουργό της δυστυχίας εκατομμυρίων συμπολιτών μας.
Για να τους υποχρεώσουμε να συζητήσουν την ουσία του νομοσχεδίου».
Προσέθεσε ότι «δεν μπορεί να εξευτελίζεται σε τέτοιο βαθμό η κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν μπορεί η Βουλή να επιβάλει ποινές και θυσίες στην κοινωνία με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείου» και στο ίδιο πνεύμα τόνισε: «Ασκήσαμε λοιπόν το συνταγματικό και σύμφωνο με τον κανονισμό της Βουλής δικαίωμά μας, έτσι που να υποχρεωθεί ο κύριος Στουρνάρας να δώσει λόγο των πράξεών του.
Και η κυβέρνηση να δώσει λόγο για την πολιτική της.
Και οι βουλευτές να έχουν λόγο σε μια διαδικασία κρίσιμη για την οικονομία, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε επίσης, εμμέσως, τους κκ. Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη για τις επιθέσεις που δέχθηκαν λόγω της άρνησής τους να ψηφίσουν την διάταξη για τις τράπεζες και είπε:
«Αλλά δεν ήταν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του που αντιμετώπισαν τη πολιτική χυδαιότητα και την απαξιωτική συμπεριφορά στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ακόμα και στελέχη του μνημονιακού μπλοκ που διαφοροποιήθηκαν, κακοποιήθηκαν με τις χυδαιότερες των εκφράσεων.
Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ο κύριος Κακλαμάνης, δέχθηκε οχετό ύβρεων στους διαδρόμους της Βουλής».

Με αφορμή δε την επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά του κ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «οι δημόσιες δηλώσεις σε τίποτα δε θύμιζαν πολιτικές αντιπαραθέσεις. Περισσότερο ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας θύμιζαν και όχι πολιτικές αντιπαραθέσεις» και συμπλήηρωσε: «Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το περί εκκρεμοτήτων που ακούσαμε για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Παπανδρέου, χωρίς όμως να μάθουμε ποτέ ποιες είναι αυτές οι εκκρεμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.