Κυριακή 6 Απριλίου 2014

"Έφυγε" ο Αντώνης Μαρκουλής



Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 5/4 ο επίτιμος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σύρου Ερμούπολης Αντώνης Μαρκουλής,ενώ βρισκόταν στην Αθήνα. 
  Ο Αντώνης Μαρκουλής γεννήθηκε το 1928 στην Ερμούπολη, όπου τελείωσε και το Γυμνάσιο. Διπλωματούχος Κλωστοϋφαντουργός Σχολής ΠΑΛΜΕΡ και της ECOLE PROF. SUPERIEURE DE PARIS (σχέδιο), με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό. Καθηγητής Σχεδίου από το 1960 έως και το 1967 στην 43η Σχολή Τεχνικής Μαθητείας και από το 1956 στη Σχολή Κλωστοϋφαντουργίας Σύρου, στη συνέχεια καθηγητής Σχεδίου στη Σχολή Μηχανοτεχνιτών και Ηλεκτροτεχνιτών μέχρι το 1978. Τεχνικός εργοστασίου Ε. Μπαρμπέτας Α.Ε. και τεχνικός υπεύθυνος από το 1958.
Το 1978 εκλέχθηκε πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγόμενος έκτοτε συνεχώς. Το 1990 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Από δεκαετίας ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου. Υπήρξε επίσης μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου ΚΥΒΕΛΗ στην Ερμούπολη. Ήταν παντρεμένος με την Ξένη Παπαϊωάννου και έχει δυο παιδιά, τον Βαγγέλη και τη Μαριάννα.
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης εξέδωσε ψήφισμα με αφορμή το θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.