Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Μας γυρίζουν 128 χρόνια πίσω



Ναυτεργάτες,
          Γενικό Συναγερμό. Τώρα σε κάθε πλοίο, σε κάθε λιμάνι, παντού. Κυβέρνηση – Ε.Ε – κεφάλαιο μας διαλύουν κάθε δικαίωμα.  
          Προκλητικά και αιφνιδιαστικά μέσα στο πολυνομοσχέδιο οδοστρωτήρα «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις», καταργεί τις ΣΣΕ στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία στην ημεδαπή και βάζει σε εφαρμογή τις επιχειρησιακές συμβάσεις.
Καταργούν τον νόμο 3276/1944, που επικύρωσε τη ΣΣΕ της ΟΕΝΟ του 1943. Μας γυρίζουν 128 χρόνια πίσω που οι εργάτες του Σικάγου τη 1η Μάη διεκδήκησαν την 8ωρη εργασία.      
          Επίσης με την επαναφορά του ν/σ «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί στη βουλή μέσα στην εβδομάδα, προωθεί πρόσθετα κατασταλτικά και απεργοσπαστικά μέτρα σε βάρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ναυτεργατών,  επιβάλλονται  ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις με απόφαση του Υπουργού μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, καταργώντας το δικαίωμα στην απεργία.
Θεσπίζει τον κυβερνήτη με μπλοκάκι ΟΑΕΕ, επεκτείνει την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, εργαζόμενοι πολλαπλών καθηκόντων, υπονομεύεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή για ναυτεργάτες, επιβαίνοντες. Δίνει το δικαίωμα στα επαγγελματικά τουριστικά με οποιαδήποτε σημαία να πραγματοποιούν ακτοπλοϊκές  πλόες μεταφέροντας μέχρι 99 επιβάτες, εξαρθρώνοντας το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο με πολλαπλές επιπτώσεις σε ναυτεργάτες, εργαζόμενους, το νησιωτικό πληθυσμό.
Την ίδια περίοδο που ιδιωτικοποιούνται πλήρως τα λιμάνια και οι μαρίνες, καλπάζει και αυξάνει η ανεργία, οργιάζει η απλήρωτη εργασία των ναυτεργατών, των εργαζομένων, το εφοπλιστικό κεφάλαιο επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων, κατ’εντολή τους οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι συντρίβουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, οικοδομούν εργασιακά «γκέτο» για τα κέρδη του κεφαλαίου.   
          Όλοι στην  48 ώρη επαναλαμβανόμενη απεργιακή μάχη από τις 31 Μάρτη.

ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΑΓΩΝΑ

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων

ΠΕΜΕΝ   -   ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ   -   ΠΕΕΜΑΓΕΝ   -    ΠΕΣ/ΝΑΤ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.