Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου : Για το «SEA DIAMOND» και τις ληστρικές αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων


    Η Λαϊκή Συσπείρωση  Νοτίου Αιγαίου με αφορμή την αγωνιστική συγκέντρωση του λαού της Σαντορίνης, όπου παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Συσπείρωσης Βαγγέλης  Σιγάλας και Άννα Καραμολέγκου,   για τo διαρκές έγκλημα   «SEA DIAMOND» επισημαίνει τα εξής :
 1. Τέσσερα χρόνια μετά την βύθιση του «SEA DIAMOND» τα κουφάρι του πλοίου συνεχίζει να μολύνει τη θάλασσα και να αποτελεί μια τοξική βόμβα για τα νησιά μας παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των ντόπιων φερέφωνών τους. 
2. Είναι απύθμενη η υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων και των εκπροσώπων τους που, ενώ στηρίζουν την εφοπλιστική ασυδοσία της «απελευθέρωσης» της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας,  θεωρούν ότι ο τουρισμός κινδυνεύει κάθε φορά που οι εργάτες της θάλασσας αγωνίζονται για το μεροκάματο, και καταπίνουν τη γλώσσα τους για  το διαρκές έγκλημα του ναυαγίου.
3.Η εφοπλιστική ασυδοσία που στηρίζεται στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «απελευθέρωση» ( που την καλούν οι ευρω –λάγνοι να αναλάβει τις ευθύνες της ( !!!) )  και το θεσμικό πλαίσιο που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ  με την πλήρη στήριξη των δυνάμεων του ευρω – μονόδρομου (ΛΑΟΣ , ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ,  Πράσινων - Οικολόγων  κ.λ.π.) είναι αυτή που εμποδίζει την ανέλκυση του ναυαγίου του  «SEA DIAMOND» αλλά και προετοιμάζει τα επόμενα ναυάγια – εγκλήματα   συνέχεια των «ΔΥΣΤΟΣ», «ΣΑΜΙΝΑ» κ.λ.π.
4. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που με αφορμή τις αυξήσεις – φωτιά  των εισιτηρίων, την νέα ληστρική επίθεση των ακτοπλόων εφοπλιστών  στο εισόδημα των  νησιωτών  και των επισκεπτών των νησιών,  αναπαράγουν τα δελτία τύπου των εφοπλιστών για το «μεταφορικό ισοδύναμο» και τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων. Κρύβουν ότι με τις ευλογίες των κομμάτων της « αγοράς» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μοιράσει  φέτος στους ακτοπλόους σχεδόν  130 εκατ. ευρώ για τις «άγονες» γραμμές, δηλαδή 30% αύξηση σε σχέση με πέρυσι !!!    Έχουν δε το θράσος οι πολιτικοί υπάλληλοι των εφοπλιστών να θεωρούν «άδικη», μεταξύ άλλων, την κράτηση υπέρ του Ναυτικού   Απομαχικού Ταμείου, όταν οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας έχουν νομοθετήσει  σκανδαλώδεις εισφοροαπαλλαγές  στην κρουαζιέρα και ετοιμάζουν αντίστοιχες ρυθμίσεις στην ακτοπλοΐα….. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι αν αύριο καταργηθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων , σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχουν καταλήξει στις τσέπες των εφοπλιστών. Ταυτόχρονα αναμασούν ως λύση στην ασυδοσία που θεσμοθέτησαν ,μαζί κυβερνήσεις και κόμματα του ευρω- μονόδρομου, την απάτη  του  «μεταφορικού ισοδύναμου». Το περίφημο «μεταφορικό ισοδύναμο» που σπρώχνουν κυβερνητικοί παράγοντες, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, οι ακτοπλόοι και διαφημίζουν οι δυνάμεις του Συνασπισμού/ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών ευρω – «αριστερών»,  αφορά στην επιπλέον επιδότηση των ακτοπλόων προκειμένου να επιτευχθούν τα χιλιομετρικά κόστη μεταφορών που ισχύουν στην ξηρά. Με δεδομένο ότι το κόστος μεταφορών στην ξηρά  με την παράδοση στους ιδιώτες του εθνικού οδικού δικτύου, των διοδίων, το ξεπούλημα του ΟΣΕ και το κόστος των καυσίμων  που έχει πολλαπλασιάσει  ο «ανταγωνισμός», έχει ήδη εκτοξευτεί και έπεται συνέχεια , αντιλαμβάνεται κανείς την κοροϊδία τόσο της κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.τόσο και των τοπικών εκπροσώπων τους. 
5. Ο λαός και οι εργαζόμενοι των νησιών μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας ,  τα κόμματα του ευρω – μονόδρομου και τους τοπικούς εκπροσώπους τους ( δημάρχους, περιφερειάρχη, συμβούλους κ.λ.π.)  που διαμαρτύρονται,  δήθεν, για τις συνέπειες  της πολιτικής που στηρίζουν με νύχια και με δόντια. Η διεκδίκηση της ανέλκυσης του κουφαριού του «SEA DIAMOND», ο αγώνας για φτηνά εισιτήρια και σύγχρονη ακτοπλοΐα, είναι μονόδρομος για τον λαό και μπορεί να είναι πετυχημένος μόνο όταν στόχος είναι  λιμάνια και καράβια να γίνουν ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.