Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

«ΣΥΡΑ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ’ΟΝΕΙΡΟ» Κατάθεση έγγραφης αναφοράς για τα έκτροπα με τα ΜΑΤ (21-3-11)


Όπως είχαμε προαναγγείλει δημοσίως το τελευταίο διάστημα, ο επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο» Ανδρέας Τζίνης επισκέφτηκε τη Δευτέρα 11-4-2011 την Εισαγγελική Αρχή Πρωτοδικών Σύρου, η οποία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τα γεγονότα με τα ΜΑΤ στην Πλατεία Μιαούλη  στις 21-3-2011,  και κατέθεσε επτασέλιδη έγγραφη αναφορά και άλλα συνημμένα έγγραφα, καθώς εκείνη την ημέρα και τις ώρες 13.00 έως 15.00 είχε μεταβεί στην Πλατεία Μιαούλη επιχειρώντας ματαίως ν’ αποτρέψει τη δράση των ΜΑΤ εις βάρος των Συριανών πολιτών . Δήλωσε μάλιστα ότι, αν χρειασθεί, θα καταθέσει και ενόρκως.
Επί τη ευκαιρία η «ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο» επαναλαμβάνει δημοσίως τα εξής:
·         Να συζητηθεί το θέμα σ’ έκτακτο, με μόνο αυτό το θέμα, της έλευσης δηλαδή  του κ. Πρωθυπουργού στη Σύρα στις 21-3-2011, Δημοτικό Συμβούλιο.
·         Ο κ. Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι είδε ξένους στην Πλατεία εκείνην την ημέρα και ότι δεν ήταν δικό του θέμα η έλευση-δράση των ΜΑΤ.
·         Προτρέπουμε συνδημότες μας και πρωτίστως Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι ήταν στα γεγονότα, να καταθέσουν στην Εισαγγελία. Πριν απ’όλους βέβαια όσους Συριανούς κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ.
Εν κατακλείδι η Δημοτική μας Κίνηση πιστεύει ότι και με τη δικαστική αλλά και τη δημοτική εξέταση των γεγονότων θα διασαφηνιστούν και οι ποινικές και οι πολιτικές ευθύνες. Κυρίως όμως θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις  γι’αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων πολιτικής ντροπής και κρατικής βίας στη Σύρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.