Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ Νέα χαράτσια για τους νησιώτες στο όνομα του περιβάλλοντος

 1. Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγίου που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη την Παρασκευή 15 Απρίλη 2011 η  Λαϊκή Συσπείρωση  Νοτίου Αιγαίου  επισημαίνει τα εξής :
α. Για την διακήρυξη  για την  καθαριότητα  των χώρων και υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Μυκόνου, Μήλου, Πάρου, Κέας-Κύθνου, Τήνου, Νάξου, Άνδρου και Θήρας για το οικονομικό έτος 2011 η πλειοψηφία της επιτροπής , πιστή στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ακολούθησε την πεπατημένη της ανάθεσης  σε εργολάβο επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού αλλά και την σχετική νομοθεσία ( μνημόνιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ) που επιβάλλει τον κανόνα « 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο».
Όπως τόνισε στην επιτροπή ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Σιγάλας, η απόφαση αυτή πέρα από τον αντεργατικό της χαρακτήρα ( αντί για προώθηση της σταθερής εργασίας με δικαιώματα, προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και μάλιστα για πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Περιφέρειας ) ζημιώνει οικονομικά την Περιφέρεια  αφού πληρώνει εργολάβο για να προσλάβει προσωπικό ( !!!)   - ποια είναι ακριβώς η υπηρεσία για την οποία αμείβεται ο εργολάβος  πόσα χρήματα καταλήγουν στην τσέπη του και πόσα στους εργαζόμενους που καθαρίζουν -    και καταδείχνει ότι στόχος και των τοπικών εκπροσώπων της κυβέρνησης είναι η στήριξη της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, ακόμη και για παρασιτικές δραστηριότητες, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αλλά και η πάση θυσία προώθηση των εργασιακών σχέσεων «λάστιχο».
β. Για την απευθείας  ανάθεση της μελέτης «Γεωλογική μελέτη καταπτώσεων στον επαρχιακό δρόμο Κόρωνου Σκαδού» στη  Νάξο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Σιγάλας  τόνισε ότι μαζί με την κατάπτωση των βράχων στον συγκεκριμένο δρόμο είμαστε μάρτυρες και της κατάπτωσης των παραμυθιών κυβέρνησης και τοπικών της εκπροσώπων περί «ισχυρής αυτοδιοίκησης» που εξασφαλίζει ο «Καλλικράτης» αφού ένα μήνα ( !!!) μετά το κλείσιμο  του δρόμου που απομονώνει τα δυο χωριά   έρχεται η Περιφέρεια να αναθέσει την σχετική μελέτη σε εξωτερικό μελετητή. 
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση  οφείλεται στην χρόνια και σχεδιασμένη  αποδυνάμωση των δημοσίων τεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να λυμαίνονται τα δημόσια έργα οι ιδιώτες εργολάβοι, και να ανοίξει ο δρόμος για τη παράδοση των υποδομών ( δρόμοι, δίκτυα, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λ.π.) σε ιδιώτες, με εκ νέου μετακύλιση  του κόστους στους εργαζόμενους που τα έχουν ήδη χρυσοπληρώσει.
γ. Για το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στο Σύμφωνο των Νησιών  που υπογράφτηκε στις Βρυξέλλες  για την «πράσινη ανάπτυξη» και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Σιγάλας  τόνισε ότι τα βιώσιμα ενεργειακά σχέδια της πράσινης ανάπτυξης είναι νέα χαράτσια για τους νησιώτες στο όνομα του περιβάλλοντος. Η «ευαισθησία» της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για το περιβάλλον βρίσκεται μαζί με το «SEA DIAMONT» στον βυθό της Καλντέρας. Το πραγματικό ενδιαφέρον βρίσκεται στην σκανδαλώδη επιδότηση μονοπωλιακών επιχειρήσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  που προωθούν με κάθε τρόπο οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διάφοροι δήθεν προοδευτικοί οικολογούντες. Όλοι αυτοί εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των εργαζομένων για το περιβάλλον αναμασούν παραμύθια περί «αειφόρου ανάπτυξης» αποκρύπτοντας ότι η μόνη «αειφορία»  για την οποία εργάζονται είναι αυτή της ληστρικής κερδοφορίας μια χούφτας μονοπωλίων. Η μόνη πραγματικά αειφόρος ανάπτυξη για τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους  είναι αυτή που μπορεί να υλοποιήσει η Λαϊκή Οικονομία  στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας αύριο και η κατάργηση κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας στην ενέργεια σήμερα, καθώς περιβάλλον και κέρδος δεν πάνε μαζί.
δ. Για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε δραστηριότητες διαφήμισης των νησιών, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Σιγάλας σημείωσε ότι αυτές οι δραστηριότητες ως μόνους ωφελούμενους  έχουν τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που εξασφαλίζουν δωρεάν διαφήμιση, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βλέπουν χρόνο  με το χρόνο το μερίδιό τους να μειώνεται. Οι εργασιακές σχέσεις στον τουρισμό οδεύουν προς τον μεσαίωνα την ώρα που ο τουρισμός για τα λαϊκά στρώματα ακούγεται σαν μαύρο χιούμορ. Η μόνη απάντηση προς όφελος των εργαζομένων στον τουρισμό αλλά και προς όφελος της μικρής επιχείρησης, μπορεί να έλθει μόνο από την σχεδιασμένη ανάπτυξη του λαϊκού τουρισμού.
2.   Σχετικά με την επίσκεψη του περιφερειάρχη στην Ένωση Συνεταιρισμών της Σαντορίνης και τις δηλώσεις του περί εμμονής στον «στρατηγικό στόχο» της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στα νησιά μας,  η   Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου επισημαίνει τα εξής :
Ο περιφερειάρχης, αν δεν λειτουργούσε ως διαβιβαστής της πολιτικής κυβέρνησης και ΤΡΟΪΚΑ, θα μπορούσε ίσως να αντιληφθεί ότι το μαύρο δεν μπορεί να γίνει άσπρο, όση κυβερνητική προπαγάνδα και αν χρησιμοποιηθεί.  Στην Σαντορίνη  που επισκέφτηκε θα έπρεπε να γνωρίζει, και θα το γνώριζε αν πραγματικά ενδιαφερόταν να ακούσει, ότι : π.χ. οι οινοπαραγωγοί πληρώνονται κάτω από τι κόστος παραγωγής, ότι ο οινοβιομήχανος Μπουτάρης έχει να πληρώσει τους παραγωγούς τέσσερα ( 4 ) χρόνια, ότι η περίφημη φάβα Σαντορίνης  μένει απούλητη ενώ τα super market  πουλάνε φάβα Τουρκίας, ότι οι τοματοπαραγωγοί φυτεύουν μόνο για το σπίτι τους αφού η τιμή για το τοματάκι δεν καλύπτει ούτε τα μαζευτικά κ.λ.π.
Αυτά  θα μπορούσε να τα έχει ακούσει ο περιφερειάρχης από  την 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ρόδο και τις τοποθετήσεις των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ θα μπορούσε να τα ακούσει και από τους ίδιους τους αγρότες, αν δεν επέλεγε, όπως και η κυβέρνηση που στηρίζει, να συνδιαλέγεται μόνο ελεγχόμενους υμετέρους χειροκροτητές….
Άλλωστε, χρόνια τώρα, οι αγρότες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι μεγαλοστομίες των κυβερνήσεων του δικομματισμού για την «ανάπτυξη» της αγροτιάς και η εφαρμογή της εγκληματικής, για τους μικρούς αγρότες αλλά και τους εργαζόμενους καταναλωτές αγροτικών προϊόντων, Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μένει να αποφασίσουν εργαζόμενοι και αγρότες ότι υπάρχει λύση, ακριβώς στην ανατροπή αυτής της πολιτικής, στο δρόμο της Λαϊκής Οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.